Salut.
Recent am achizitionat un Alfa GT '04 1.9JTD 150caluti si am decis sa o prezint.
Citesc forumul de ceva timp cautand posibile rezolvari la micile probleme, si am zis ca e mai bine sa ies din anonimitate
.
Masina a fost rulata doar in italia (achizitionata de acolo), foarte ingrijita de un nene, iar apoi a ajuns la fiul lui care am dedus ca a fost pasionat de NFS. (Sistem complet Clarion cu subwoffer dvd player de 7 inch etc etc luminite, neoane, stroboscoape.. ) La 160k a adus-o cineva in bulgaria si de acolo am luat-o eu.
A ramas bineinteles inmatriculata acolo (taxa e doar 3600e la noi, prea mica pentru buzunarul gros al romanului) .
Tehnic, motorul toarce frumos, am facut de curand un drum bucuresti-satu mare-bucuresti si am avut consum de 4.8 l/100km (mediu afisat in bord)
Ca probleme si viitoare interventii ar fi:
- Turbina intra in protectie cand sarcina e foarte mare (de exemplu in viteza a 5-a la blana de la 1900, pe la 2100 intra in limitare si isi revine la 2500, aproximativ, nu e mereu la fel ) banuiesc ca valva de control a turbinei poate sa faca probleme. sau senzorul de presiune de boost.
- Frana trebuie apasata foarte tare ca sa franeze bine si nici asa nu e suficient (de la 120km/h am franat destul de greu) - o fi servo-frana ? Discurile si placutele oricum trebuie schimbate curand
-Ambreajul prindea foarte sus cand am luat-o insa acum prinde chiar de jos de tot si uneori trebuie sa apas foarte tare pe ambreaj ca sa intre in viteza 1 sau R
-Mici atentii pe la caroserie (vopsea sarita din cauza pietricelelor), vuiet de vant de la geamuri (zona oglinzilor) la 130km/h, siglele de pe portbagaj si capota sunt sterse urat.
In rest masina pare foarte robusta, foarte stabila pe drum, fara vibratii de vre-un fel.
On the down-side, nu prea e pregatita pentru soselele romanesti -> suspensie tare, jante 18''..
(O sa revin cu poze) Incerc sa ii cunosc pe cei pasionati, poate sa ajung sa ma integrez cat de cat in grup
. Sunt tanar, si fara experienta, dar incerc sa adun