ma confrut cu aceasta problema de cand am luat masina acum aproape 2 ani,este vorba despre o alfa 156 1.6 ts din 1998,am citit n posturi aici si am umblat prin zeci de serviceuri si reprezentante degeaba,in speranta ca mi-a scapat ceva orice parere e bine venita
problema e urmatoarea,masina cand e pe liber "la punctu mort",oscileaza relantiu intre 500 rpm si 1500 rpm sau eventual moare motoru nu conteaza ca o dau pe liber la 100km/h sau la semafor,si face asa doar vara si cand e cald,si la mers intr-un oras aglomerat intr-o ora de varf, dar iarna si cand e frig e ok nu moare deloc si rar oscileaza.
am verificat debimetru schimbat sonda de temperatura a apei,sonda lambda,am verificat debimetru ,schimbat senzor ax cu came,i-am facut tachetii aia hidraulici,distributia si pompa de apa + bujii filtre si ulei schimate si tot ce mi s-a mai zis sa fac de catre mecanici,singuru lucru care nu l-am facut nu am schimbat bujiile alea alea lungi si mari am schimbat doar 4 din 8 ca mi-au cerut 250 ron pe bucata si mi s-a parut mult si am uitat sa le mai schimb
orice sfat e binevenit ca m-a disperat mai ales acu cu caldura asta
|