multumesc tuturor pentru calduroasele urari!
am sa va raspund in acest mesaj la toate nelamuririle.
intalnirea era strict 159 dar am avut si un gtv v6 si un mito.Ne-am intalnit toti in Toledo la un concesionar ofricial FIAT/ALFA (eu locuiesc la 35km de Toledo) dar altii au facut 500-600km.
Acolo proprietarul concesionarului ne-a pregatit o gustarica,am belit ochii la modelele ce le avea la expozitie,am facut pozele de rigoare,am primit fiecare participant un polo rosu alfa romeo si am plecat la ruta.Intalnirea a tinut doua zile..sambata cei care au participat(eu nu am putut) au facut un tur ghidad al orasului Toledo(are o cultura incredibila,multe monumente,edificii,etc) si s-au cazat la hotel(totul a fost pregatit dinainte de catre organizatorul intalnirii,rezervari,tur,tot).Duminica ne-am intalnit la concesionar si de acolo am facut ruta..cam 100km pana intr-un parc national dar din nefericire era o ceata de iti bagai degetele in ochi..
Cat despre scaune,sper sa tina...le-am vopsit vineri si pana acum am folosit masina de doua ori si de fiecare data am imbracat scaunele in saci de gunoi..imi era frica sa nu zgarii vopseaua cu blugii,etc.insa ieri m-am urcat in ea fara saci si nu se vad urme..
Cred ca profesionistii care se dedica la treburile astea folosesc un fel de "fixativ" ca sa stea mai bine culoarea insa eu nu am avut la dispozitie.Oircum am avut 250ml de vopsea si dupa ce am aplicat vreo patru straturi pe ambele scaune mai am mai bine de jumatate din sticluta..daca se ia jos punem noi iar
Pentru reparatie am folosit "scule" leatherique
Sincer cred ca e cea mai buna marca in ceea ce priveste pielea auto..am auzit de nenumarate ori numai de bine despre kit-ul lor de curatat/ingrijit pielea.Dar pretul e pe masura.O sa iti las o pagina de unde am cumparat eu tot sa vezi preturile..
Am inceput reparatia cu o curatare buna..am folosit servetele umede cu aloe vera
sunt foarte bune si nu glumesc..le folosesc de ceva ani si de fiecare data lasa scaunele impecabile.In general in masina miroase destul de tare a piele,a nou,cu toate ca are +200k km dar dupa ce le curat cu servetele miroase de innebunesc,imi place enorm mirosul de piele..
Deci dupa ce le-am curatat trebuie dat cu smirghel de 320..pielea auto de cativa ani e "finished",asa se numeste..asta inseamna ca are un strat protector ce o face inpermeabila si mai usor de curatat,dar ca vopseaua sa patrunda in porii pielii trebuie dat jos acest strat.Insa trebuie sa ai mare grija la cusaturi cu smirghelul.
Dupa ce am smirghelit bine tot scaunul am folosit o microfibra cu acrysol(un diluant suav) sa indepartez praful si orice rest de gasimi,silicon,mizerie,etc
Le-am lasat sa se evapore acrysolul putin apoi scaunul din dreapta l-am vopsit.In timp ce se usca vopseaua trec la cel din stanga si repet procesul.Aici e nevoie de piele lichida.Sunt multe crepaturi in piele insa fara rupturi,cusaturile sunt ok.
Eu am folosit cam multa...trebuie doar "umplute" crepaturile din piele.
Se foloseste foarte putina piele lichida(crack filler)..ca sa iti faci o idee am folosit doare ce era pe capacul cutiei..se da un strat,se lasa la uscat 20-30 de minute,se smirgheleste si daca mai trebuie mai dai un stra.Asta a fost cazul meu.In timp ce se usca am trecut iar la scaunul din dreapta si I-am mai dat un strat de vopsea.
Dupa ce se usca pielea lichida incep vopsirea.Am dat vreo 4-5 straturi in total si pe fiecare l-am lasat 10-15 min sa absoarba.
scaunul din stanga:
si dreapta:
Pentru aplicarea vopselei am folosit un burete.Metoda cea mai buna in cazul buretelui este "lovirea" usoara a pielli.Daca il freci pe piele raman urme dar daca o lovesti ramane textura buretelui,asemanatoare cu pielea.
Dupa ce termini nu trebuie sa te atingi de ele 48h..eu le-am lasat cateva ceasuri da cum aici se parcheaza dupa auz,nu am avut curajul sa o las pe strada..am pus un sac de gunoi pe tot scaunul si in garaj.
dupa cateva zile poti sa ii aplici un hidratant(crema nivea nu intra aici
)
Am cumparat tot aici:
http://www.tapiceriaszabala.com/tienda.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ca sa aflu numele comercial sau codul la culoarea mea de piele am avut ceva batai de cap..nici eper-ul si nici telefoanele la concesionar nu m-au lamurit.Asa ca am taiat o bucata mica de piele si am trimiso la Zabala si mi-au facut tonalitatea corecta.M-a costat 28€ 250ml.
Cat despre jante am folosit asta:
http://store.carcareeurope.com/speed-ma ... -mini.html" onclick="window.open(this.href);return false;
e mult pentru o simpla perie dar cred ca e una dintre cele mai bune investitii pe care am facut-o..e incredibil cum curata
si asta:
http://store.carcareeurope.com/gyeon-q2m-iron.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Apoi ca sa previn reaparitia punctelor de praf am folosit asta:
http://store.carcareeurope.com/finish-k ... e-wax.html" onclick="window.open(this.href);return false;
foarte usor de aplicat si de curatat excesul.
Daca mai ai nelamuriri iti stau la dispozitie.
salut