Asociatia Alfa Club Romania
https://www.alfaclub.ro/forum/

As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!
https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?t=21369
Page 1 of 1

Author:  mihaiselespeed156 [ 07 Nov 2013, 11:10 ]
Post subject:  As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

In primul rand doresc sa va salut pe toti:)
Problema sta in felul urmator: detin o AR 156 din 2000, 2.0. TS Selespeed, fie ca merg cu viteza, fie ca merg incet, numai pe drum denivelat la franare directia fata a masinii tinde sa traga dreapta sau stanga dupa caz, am verificat directia fata, suspensia,unghi de fuga, anvelope, toate par in regula, deasemenea i-am schimbat bratele superioare, iar la ITP parametrii de franare pe cele 4 roti sunt ok.
Obs: discurile pe fata sunt uzate dar uniform, iar unul din tirantii axiali cel stang are un mic joc, starea loc fiind aceeasi si inainte sa apara acesta problema, iar caseta de directie are un usor joc care deasemenea era prezent inainte de aparitia acestei probleme.
Nu stiu in ce masura are legatura faptul ca bratele longitudinale spate au joc...
Astept raspuns...Va multumesc anticipat.

Author:  cva156 [ 07 Nov 2013, 18:02 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

Verifica amortizoarele (suspensia fata).

Author:  comanr [ 07 Nov 2013, 18:07 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

din moment ce ai jocuri pe puntea spate e normal ca masina sa nu stea calumea.

Author:  mugurel [ 07 Nov 2013, 18:14 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

Nu are legatura .
Ori ai amortizoarele varza ori esti obisnuit cu alte marci auto . Alfa are tendinta sa joace putin la frane pe drumuri cu denivelari ...

Author:  mugurel [ 07 Nov 2013, 18:25 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

Eu acum am stock si tot simt un mic joc la franari ... Bine , e si motorul greu , nu stiu la alea mai micute daca face la fel .

Author:  spooky [ 07 Nov 2013, 18:33 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

Tine mana pe volan, nu te scarpina in cap. Cine stie de ce denivelari zice omul. De asta si zice ca ii trage si stanga si dreapta. Depinde de drum. Si la mine unde sunt denivelari serioase imi trage de volan, si mai ales la franare.

Author:  mihaiselespeed156 [ 12 Nov 2013, 10:15 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

Salutare tuturor si va multumesc pentru sfaturi, am sa iau in considerare parerile voastre.
Intre timp am comandat amortizoarele fata gandindu-ma ca ar fi una din cauze, respectiv bratele longitudinale spate. Avand alfa de 5 ani, cunosc comportamentul masinii pe care o detin, conducand mai sportiv mana o tin CLARRR!!!! pe volan si nu altundeva dupa cum spunea unul dintre useri;). Dupa ce voi monta amortizoarele si bratele longitudinale spate voi reveni cu o noua parere, iar daca mai face talente raman de schimbat discurile de franare fata, in cel mai rau caz caseta de directie. Va multumesc inca odata pentru sfaturi!!! va salut cu drag pe toti;)

Author:  mihaiselespeed156 [ 26 Nov 2013, 13:15 ]
Post subject:  Re: As dori un sfat AR 156!!!! Va rog!!!

Buna ziua dragi alfisti, dupa cum spuneam anterior am revenit cu detalii dupa schimbarea amortizoarelor si flanselor fata, prima impresie, tot ansamblul fata mult mai compact, rigid ca o alfa romeo adevarata, in schimb am depistat o bucsa aferenta bratului fata dreapta spre spate care joaca si scartaie de ma inebuneste odata cu venirea frigului:))), bucsa care poate deasemenea crea o anumita instabilitate a directiei, se va remedia zilele urmatoare, ideea e ca totul e schimbat, alfita mea avand un comportament exemplar:D, va doresc tuturor o iarna fara evenimente neplacute si SARBATORI FERICITE;)

Page 1 of 1 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/