It is currently 31 Jan 2025, 01:31

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Membru nou ALFA 156 !!
PostPosted: 28 Feb 2006, 23:25 

hai noroc prieteni ...ma bucur ca am dat peste comunitatea asta de alfisti

situatia cu mine e cam asa : de mult imi placea alfa ....si 156 dar mai ales 166 ...imi doream o masina mai mare..mai pretentioasa.... mai multa prestanta etc......dar .....pana la urma m-am oprit la un 156

haideti sa va spun cateva lucruri despre masina ..

o achizitionez in leasing de la o firma care importa si masini noi si SH-uri din Belgia .conditiile sunt chiar bune la ei si vi-i recomand www.capital-leasing.ro
ce inteleg prin confditii bune ? pai preturile la masini sunt decente ...dobanda relativ mica comparativ cu credit de nevoi personale ( 8.5% la E) taxa management 2% din pretul masinii

deci ..azi am semnat contractul de leasing..va dau toate detaliile si apoi astept pareri :

alfa 156 2.0 TS SeleSpeed
an 08/2001
acum venita in tara ..
73.000 km ( super reali ...are carte de service cu reviziile facute la 20.000 , 40.000 , 60.000 km )
nu are piele ..dar tapiteria e impecabila
climatronic
4 geamuri electrice
4 airbag-uri
4 boxe + CD Changer Sony 4x50

culoare neagra

probleme : usor zgariata pe usa spate dreapta....si bara fata tot in dreapta e pleznita. . ( recomandati-mi unde sa o fac plz ) ...
tinand cont ca firma de leasing o dusese in targ ( alaturi de alte masini ale lor ) .....si ca expirasera provizoriile .. n-am putut sa o duc in alta parte la vreun test delat la autovit acolo .....pe test a scos un scor de 88 ( CE PARERE AVETI !??!? ) .....iesint 100 la noxe , frane , sasiu si instrumente de bord si intre 80 si 100 la celelalte ...cel mai putin scotand la caroserie ....si anume 80 ..spunandu-mi inginerul ca a fost loviata si chituita ( 0,4 mm ) pe toata partea dreapta ...nu a fost grav totusi pt ca usile pe interior si stalpul sunt impecabiule ..deci lovitura n-a fost prea tare

acuma ..chestia care inca ma cam ingrijoreaza e urmatoarea :
la un moment dar a iesit inginerul sa imi zica ca masina NU ARE ULEI sau mai bine zis JOJA E USCATA ....am completat cu 2 litri .....si l-am intrebat pe inginer ...cum isi poate da seama daca s-a stricat ( UZAT NASOL )ceva daca s-a mers fara ulei
si mi-a zis 2 chestii ...1.daca masina isi scoate caii ...e totul ok si 2.daca ies noxele in regula iar e ok

bun ..la pct 2 ....au iesit noxele perfect..in schimb la pct 1 ..masina pe standul lor a iesit cu 185 CP :)))) ..inginerul spunandu-mi ceva de genul ca softul lor probabil ca e pt cutie manuala si ca selespeed-ul meu l-a indus in eroare si ca totusi sa fiu linistit vis-a-vis de treaba cu uleiul ( e adevarat..inainte de a o duce la test.. nu era nici un bec aprins or smth )
voi ce parere aveti ?!?! am motive de ingrijorare ??!?! pot fi probleme ???

acum sa va zic si de pret....firma cerea 9500 pe masina dar dupa faza cu uleiul le-am facut scandal ca nu-s profesionisti ca nu le verifica etc..si le-am oferit 9200

dau avans 4200 E si restul in 3 ani ..vine undeva la 210 E / luna INCLUZAND SI FULL CASCO ...si reintorcandu-ma la ce-am spus mai sus si anume ca sunt conditii misto la ei .. pe langa dobanda pret si starea masinii ...mi-a convenit enorm faptul ca mi-au aprobat un leasing pe o firma ABIA INFIINTATA ..nici nu am inca activitate pe ea...deci practic mai deduc si TVA_UL ( 19%) ....

tot despre starea masinii ..exterior v-am spus ...jante pe 16 de alfa frumoase si interior ABSOLUT IMPECABIL si tapiterie ..si bord ...tot tot arata CA NOU nu fumat in ea nu nimic !!!

acuma vreau sa stiu ce parere aveti
1.despre pret tinand cont de ce v-am spus despre masina
2.sa ma ingrijoreze povestea cu uleiul ?!?
3.totusi de ce au iesit 185 de cai pe test la autovit
4.spuneti-mi si mie ce sa schimb acum la ea ( clar schimb ulei si filtru ) dar mai departe CE ? curele ?!?! alte fitre ...etc.. si va rog recomandati-mi si DE UNDE SA IAU PIESELE SI UNDE SA MA DUC SA REZOLV ..pana acum am avut numai masina de la munca si chiar nu m-am lovit de treburi de genul asta cu service si mecanici etc.....

astept vesti si joi dupa ce iau masina vin cu poze ....si pe cat posibil week-end de week-end. . LA INTALNIRE !!!!!

va multumesc anticipat pt raspunsurile prompte si pasional :))) noroc

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 00:14 

bine ai venit pe forum!!
masina pare a avea dotari bunicele
la lizing nu ma bag ca nu sunt la curent cu subiectul asta...
ce ma mira este puterea... 185...
motorul de 2.0 ar trebui sa aiba 150 acuma nu stiu cu selespeed daca ar trebui sa aiba mai mult dar si asa e multicel... poate masina are chiptuning :)
in rest e ok masina asa din auzite
sa ii pui ulei bun, iar zgarieturile incearca sa le scoti cu putina pasta de lustruit
bafta!

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 00:29 

Car: 115/960
Salut si bine ai venit

NU sunt eu in masura sa iti raspund la toate intrebarile, insa o sa imi dau si eu cu parerea acolo unde o sa am ceva interesant (sper eu) de spus..

Referitor la testul de putere al masinii, presupun ca asta consta intr-un dynotest, unde, din cate cunosc eu, nu are importanta cutia (manuala, semi-automata, automata), singurul element cheie pe dyno fiind tractiunea (pe una din punti sau integrala). Acum ce sa zic, am auzit multe povesti despre bancul de proba din Vitan care le povesteam si colegilor de forum la intalnirea de duminica, nu o sa intru in amanunte aici, cu atat mai mult cu cat probabil ele s-au mai remediat intre timp.. De curiozitate, ai un dynosheet? ar fi interesant sa il postezi aici..

Referitor la ceea ce sa schimbi la ea ar fi indicat sa ii faci distributia, nu prea e bine sa te joci cu asa ceva, mai ales la o masina SH unde nu poti stii cand s-a schimbat ultima oara (asta desigur daca nu apare in cartea de service a masinii)

Ca fapt divers, eu am o Alfa 147 cumparata SH tot din Belgia, insa de propria-mi manuta.. si asta am schimbat primul lucru cand am ajuns in tara.. si tot ca fapt divers am avut probleme cu simeringul de palier care imi pierdea ulei, la un schimb de ulei am fost nevoit sa completez aprox 4 litri.. acum l-am schimbat si nu mai am nici un fel de problema, insa am inteles ca asta e o problema mai des intalnita la alfe, nu e nimic care sa te ingrijoreze, este o simpla piesa de schimb, insa este posibil ca masina ta sa fi avut aceiasi problema iar de la mult stat pe loc (probabil de cand o fi fost adusa) sa fi pierdut mult ulei si sa fi ajuns nivelul sub minim. E doar o presupunere..

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 00:35 

aha ..pai asta vroiam eu de la voi ..sa-mi ziceti ce parere aveti ce-ar trebui sa schimb dar vroiam si un SFAT vis-a-vis de LOCUL/MAGAZINUL de unde sa iau piese ( curele filtre ce trebe ) ...si UNDE ( ce service) sa le montez !! si din punctul de vedere al seriozitatii ( mai ales ) dar evident si pret..
cat priveste testul cu caii putere ..logic ca nu are 185 .....nu stiu de ce or fi iesit asa multi ....NU are nici chip...am o cunostinta ...care asta face remapari etc..si l-am dus la masina ..a incercat sa se conecteze.....softul lui ( si sustinea ca e ultima versiune..nu e nici o eroare din partea lui) ..VEDEA ecu si seria lui dar nu putea nici READ nici WRITE ..omul spunandu-mi ca e o protectie din fabrica...ca a mai vazut lucruri de genul asta...si SIGUR nu s-a chip-uit tocmai pt ca daca s-ar fi facut anterior .. protectia asta ar fi fost indepartata si el putea acum citi sau scrie !!!

spune-mi te rog mai multe ..ce inseamna " sa ii fac distributia " ?? ce piese ? ce unde le iau ...ce costuri ..etc .. ( cu titlu de sfat) merci mult !

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 00:46 

ca sa ii faca chiptuning trebuie scos un fir de la un anume pin de la ECU si tras pana la caroserie sa faca masa. asta ca sa citeasca fisierul. pt scriere nu mai e nevoie
odata ce e facut, cheksum-ul e acelasi si simptomele la tester sunt aceleasi
deci sanse sunt sa fie chipuita, oricum eu personal nu m-as supara 8)

in privinta distributiei, este vorba de cureaua de distributie care se schimba odata la 60.000 de km sau la 3 ani. eu sunt din oradea si nu stiu sa iti recomand un service bun in Buc. eu mi-am schimbat distributia la reprezentanta AlfaRomeo in oradea :)

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 00:52 

Sa o stapanesti sanatos!

Oferta de leasing buna au si cei de la BT Leasing, la suma care ai spus-o tu, ar iesi cam 150 de euro rata pe luna, fara Casco. Dar astia accepta numai firme solvabile, mai vechi si cu rulaj.

E masina care aparea pe autovit.ro? Exact la pretul asta si adusa din Belgia era pe autovit de vanzare.

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 00:59 

mai este? baga link sa vedem pozele :D

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 01:14 

cauta prin forum, daca nu ma insela memoria pe la sectiunea publicitate, un post de-al lui tupac in care pune la dispozitie numarul de telefon al varului sau.. eu am cumparat deja cate ceva de la el si am fost extrem de multumit, are preturi super okey, iti face rost de piese destul de repede si pe deasupra este un baiat super. Odata ce ai piesele orice mecanic putin mai priceput iti poate face masina, nu e nevoie neaparat de o vizita la autoitalia unde de multe ori e posibil sa ai parte de oameni incompetenti care sa te jupoaie de bani.

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 01:20 

Alex_Alfa Quote:
mai este? baga link sa vedem pozele :D
Nu mai e anuntul, l-am cautat. Poate ne zice el daca e aceeasi masina. Am vorbit cu respectivii, era chiar firma de leasing, cu un tip Alexandru daca nu ma inseala memoria. Mi s-a parut prea scumpa si avea interiorul vechi care nu prea ma incanta.

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 01:29 

salut
da aia este masina ..interiorul VECHI adica modelul vechi ..dar CHIAR ARATA ABSOLUT CA NOu . impecabil ce mai ......adica .. toate care cedeaza sau se uzeaza primele ( ca schimbator ...volan ...butoane ....pedale ..tapiterie ) TOTUL E IMPECABIL .......iar pretul din punctul meu de vedere ...9200 ...chiar nu mi se pare absolut deloc mare....1 la mana pt ca are 70.000 km ....restul de pe autovit ( e una chiar la 8300 cea mai ieftina din 2001) au de la 130.000 in sus si mers cu ele prin RO .....si daca tin cont ca imi scad inca 19% cu TVA=ul deja eu sunt super multumit de pret
sincer si eu mi-as fi dorit interiorul nou ..dar acuma prea carcotas as fi ...9000-10.000 cash sa ma fi dus eu in vest sa-mi iau ..nu aveam .. m-au acceptat si cu firma abia infiintata..masina e ok ...deci ...nah ....cred ca mi-ati da dreptate si voi .... bun .....vis-a-vis de preturi si piese am sa ma uit pe forum dupa VARU' :)) ..dar un mecanic sau un service in bucuresti super de incredere ..ce ziceti ?????? cineva din buc?

Post subject:
PostPosted: 01 Mar 2006, 02:19 

Da, modelul vechi de interior am vrut sa se inteleaga. Pentru o Selespeed nu e scumpa, pentru ca sub 8000 in Germania si sa aiba Euro 3, nu am gasit. Si eu am cautat asa ceva, dar pana la urma am optat pentru una normala, dar cu interiorul nou. Eu am iesit cu ea adusa de dincolo exact la banii care i-ai dat tu, +- cateva sute de euro care se mai duc pe ici pe colo la inmatriculare.
Parca era albastra, asta nu prea m-a incantat. Pretul a fost 10.000 la inceput pe autovit, cand am vorbit eu cu ei.

Post subject: membru
PostPosted: 02 Mar 2006, 17:38 

sunt si eu nou printre voi aici !!!
astept intrebari !!!!!

Post subject:
PostPosted: 02 Mar 2006, 19:35 

Salutare! Sa stapanesti masina sanatos! Vreau sa iti spun ca am vazut masina in targ la vitan de fiecare data cand m-am dus pe acolo, era prima sau a doua masina de pe randul din mijloc (cele acoperite). ultima oara am vazut-o acum vreo doua sapt cred si atunci chiar m-am uitat atent la ea si chiar m-am urcat in ea :D. Intr-adevar, interiorul este ca nou si consola aia gri vine perfect. M-a impresionat felul cum arata motorul... era foarte curat si bine intretinut. Cat despre pret... eu mereu am vazut-o la 9200 de euro si parerea mea este ca daca insistai o luai cu 9000. (Pana acum nu am auzit de vreo masina care sa plece din targ la pretul initial cerut).

Cat despre piese... tinand cont ca ai masina pe Casco, ar fi indicat ca toate reparatiile pe care le faci si piesele pe care le ei sa le iei de la Autoitalia, cu toate ca preturile sunt ceva mai mari. Aici macar ai certitudinea ca piesele sunt originale. Si mai e o chestie: am avut si eu nevoie de anumite piese pe care nu le-am gasit la AI pe stoc si am facut Bucurestiul in lung si in lat pe la toate service-urile si magazinele de piese sa le caut. Culmea! Nimeni nu le avea si de fiecare data sunau sau ma trimiteau tot la AI, spunand ca de acolo fac si ei rost de piese. Daca vrei sa iti repari masina pe partea de mecanica, AI are mecanicii si service-ul ei, insa pe partea de tinichigerie/vopsitorie lucreaza in colaborare cu alte service-uri de profil, cum ar fi glazurit, autoluck si altele. Dupa parerea mea, preturile sunt enorme insa daca le faci pe asigurare... cred ca e OK. Daca vrei sa iti faci o idee - cam ce inseamna tarifele la AI - o sa postez pe topicul deschis de mine o lista cu niste PRETURI :wink:

Post subject:
PostPosted: 02 Mar 2006, 20:18 

hai noroc cristi merci pt raspuns ...
vis-a-vis de pret..da era 9200 cash ..dar cereau 9500 daca o luam ( cum de fapt am luat-o ) in leasing....mi-a explicat omul de ce era diferenta asta..ceva cu vama ..ma rog nu prea am priceput ..si negociind cu ei ..am ajuns la 9200 si pe leasing ...am scris mai sus cum am platit si cat si sunt f multumit ...bun vis-a-vis de piese...normal...daca o voi lovi sau ceva...fac pe casco la auto italia
dar ma refeream la piese gen CURELE . PLACUTE ULEI FILTRE ..ce tre sa schimb ACUM si care nu intra pe casco ! DE UNDE IAU .. CE IAU ..si UNDE MI LE MONTEZ ??!?! tot AUTO ITALIA ???
in poza asta de la tine ..aia e masina ta ? ai angeleyes ? as vrea si eu asa ceva...si xenon ..ai idee pe la ce bani si de unde ?!?!?? astept vesti merci tuturor

Post subject:
PostPosted: 03 Mar 2006, 02:07 

Daca ai cauta un pic pe forum ai vedea ca eu unul cel putin am incercat sa dau o mana de ajutor cu un numar de telefon, pentru piese ma refer.

Post subject:
PostPosted: 03 Mar 2006, 02:35 

da merci mult am gasit numarul sun maine dimineata
acuma daca ma puteti ajuta cu mecanic/service ..sau toata lumea imi recomanda AI ?

Post subject:
PostPosted: 03 Mar 2006, 13:16 

vladenko Quote:
acuma daca ma puteti ajuta cu mecanic/service ..sau toata lumea imi recomanda AI ?
:haha: nu, cred ca nimeni nu iti recomanda AI :P

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 14:08 

atunci astept alte sfaturi/variante ...daca AI is out of the question

Later edit: copii ..am luat masina !!!! :)) mor de bucurie pe de o parte..dar de nervi pe de alta..abia miercuri o sa am numerele definitive...si astea provizorii au expirat ......
asta e ..inca 4 zile de ros unghii si apoi ......
hai ca i-am facut si niste poze.....doar ca e murdara rau masina si cum abia i-am vopsit usa si bara....nu pot inca sa o spal 2-3 zile...

murdarica ...dar SUPERBA

Attachments:
PIC_0012.JPG
PIC_0012.JPG [ 570.03 KiB | Viewed 2516 times ]

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 14:33 

inca una
si inca una si celelalte :))

Attachments:
PIC_0020.JPG
PIC_0020.JPG [ 386.93 KiB | Viewed 2501 times ]
PIC_0019.JPG
PIC_0019.JPG [ 492.15 KiB | Viewed 2501 times ]
PIC_0018.JPG
PIC_0018.JPG [ 438.47 KiB | Viewed 2502 times ]
PIC_0017.JPG
PIC_0017.JPG [ 451.19 KiB | Viewed 2502 times ]
PIC_0016.JPG
PIC_0016.JPG [ 504.25 KiB | Viewed 2500 times ]
PIC_0015.JPG
PIC_0015.JPG [ 506.99 KiB | Viewed 2498 times ]
PIC_0014.JPG
PIC_0014.JPG [ 297.36 KiB | Viewed 2498 times ]
PIC_0013.JPG
PIC_0013.JPG [ 520.21 KiB | Viewed 2500 times ]

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 14:41 

si ultima

Attachments:
PIC_0021.JPG
PIC_0021.JPG [ 525.94 KiB | Viewed 2493 times ]

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 17:55 

e pur si simplu superba :shock:
sa ai bafta cu ea si sa aveti grija unul de celalalt asa cum trebuie! :)

nu vrei sa facem schimb de ornamente de pe consola centrala? :D :oops:

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 20:10 

:))) NIMIC !! asa-i ca e in stare f buna interiorul ? astia mi-a placut si mie enorm ..si tapiterie tot
tu ce model ai alex-alfa ? ce motor ..cati cai ? etc

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 21:39 

Car: 156 - The Red Hawk
Valeu, da' bine mai arata!!! :shock: :shock: :shock:
Haide nene, chiar nu dai nimic din ea? :twisted:
Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte de calatorii de neuitat cu ea si fara incidente! 8)

Post subject:
PostPosted: 04 Mar 2006, 23:13 

vladenko Quote:
tu ce model ai alex-alfa ? ce motor ..cati cai ? etc
eu am tot o alfa 156 ca si a ta :P numai ca e cu motor de 1.6 de 120 de harmasari :D
vezi aici ;)

Post subject:
PostPosted: 06 Mar 2006, 00:06 

bun si ala ..
cutie manuala ? sau ca a mea ?

Post new topic  Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00