Salut! O sa imi fac si eu intrarea aici, fiind primul meu post pe forumul asta!
O sa incep prin a va spune ca am intrat in posesia unei Alfe 147 1.6 T Spark 105cp destul de intamplator.. Fiind plecat 1 luna in strainatate cu ceva treaba (niste studii mai precis) am decis sa nu ma intorc cu mana goala, satul fiind de ceva vreme de Passatul meu vechi (fabricatie `87 si 300.000km la bord) pe care il conduceam zi de zi in tara. Asadar, plecasem cu ideea ca ma voi intoarce cu o masina care sa se incadreze in 7-8000 de euro.. dragostea mea era renault megane 1 coupe, ceea ce am cautat pana in ultima zi a sejurului meu acolo, moment in care disperarea m-a impins spre a vedea o alfa147.. sincer, primul contact cu masina a fost ceva de genul dragoste la prima vedere, am cumparat-o pe loc!
Dupa mai bine de 3 luni de condus alfa, iata in opinia mea plusurile si minusurile acestei masini:
+ design, masina este super sexy
+ confort (ma limitez la cele 2 locuri din fata, ca nu am de gand sa merg prea des pe bancheta din spate
)
+ drive feeling (atat la mersul batraneste cat mai ales la mersul sportiv)
- consum ridicat pentru o motorizare 1.6 (11-12% mers combinat 75%oras-25%afara)
- articulatie foarte rigida (don`t get me wrong, i love it, e tip mai sport si sta excelent in curbe, insa in 3 luni cred ca am distrus-o, troncane rau spatele in special, si asta in conditiile in care nu sunt genul de om care nu isi bate joc de masina ci am mare grija la gropi..)
- o etajare putin suspicioasa a cutiei de viteze, in treapta a 5a de viteza la 130 am 4000rpm.. de multe ori ma trezesc ca vreau sa dau a 6a
)
+/- desi sunt destul de multumit de felul in care trage masina (pt un motor de 1.6), performantele date de constructor sunt oarecum nesatisfacatoare, 0-100km/h in 11.1s (sper sa nu ma insel) si 185km/h viteza maxima.. performantele reale obtinute cu masina proprie au fost de 9.6s pana la 100 si 210 viteza maxima, ceea ce consider mai mult decat multumitor, repet, pentru motorizarea mea (am un prieten cu mazda 3 noua 2.0 150cp si nu poate mai mult de 210..). Inca sunt curios care ar fi rezultatul unei "plecari de la semafor" alaturi de un megane coupe 1.6 16v 107cp...
Per total, e o masina pe care odata ce ai condus-o cu greu te mai desparti de ea! desi as vrea ca din vara sa trec pe diesel (i know it sucks ca si placere de a conduce dar consumul de combustibil incepe sa primeze), voi face acest lucru numai in cazul in care o voi face tot pe alfa147