De mult ma gindeam la asa ceva. Acum am primit cadou una (oameni minunati care se gindesc la mine), din 2004 cu vreo 30k km la bord echipare Progression si vreo 3 extra optionale. Ar fi cam 10 airbaguri, clima dubla, geamuri, proiectoare, 6vit, Alfatex si... cam atit. Designu este impresionant ca in prima zi, suspensia surprinzator de moale pe denivelari mici dar stabila pe viraje, directia incredibil de precisa, cam moale totusi, motorul trage excelent (inainte am avut 90cp si 180Nm,1400kg). Frinele super prompte initial, dar nu lucreaza liniar. Imi place ca nu prea se aud zgomote de lucru ale suspensiei, desi nu inca la nivel de BMW/Mercedes (as fi vrut eu!). Din ce se pare masina mai are garantie, dar avind in vedere ce se spune aici despre service autorizat, cred ca ma lipsesc daca nu apar probleme importante. Impresia initiala este buna, dar......
...asteptarile sint intr-un fel inselate. Si inainte am avut o masina facuta dupa o logica proprie, dar asta o intrece lejer. Incepem cu pozitiile de exemplu....era chiar asa greu sa le actionam din butonul dedicat?? Trebuia modificat contactul neaparat? Computerul de bord este unul din singurele pe care le-am vazut mintind cu nerusinare (o exista vreun "firmeware update" ca sa isi revina?).Am vazut computere de bord incepind cu GTi2 din 1989 sau Reno 25, nici unul nu mintea in halul asta. Mi se pare o mare nesimitire, mai bine nu il mai pui decit sa il pui la misto. Dupa care ne uitam la interior desi capitolul asta nu ma pasioneaza prea tare. Ce ma seaca teribil este
neglijenta: parasolarul dreapta deja cam flencane, fata de usa dreapta se misca, o grila de la boxa e cam desfacuta si in sfirsit
ingeniosul sistem de prindere al cotierei, imposibil de folosit pentru ca la 50-100k km probabil se va smulge din prinderea incredibil de idioata. Astea sint lucruri care denota neglijenta crasa, si mai ales bani aruncati aiurea la service. Enervant cel putin.
Acum ne oprim atentia la consum. Nu am date complete, insa consuma mult in afara, cam 6-7 in conditiile in care merg cu ea cu manusi (chirurgicale). Daca mai exista posesori care au 1,9 140cp as fi curios cit le consuma la un drum mers cam intre 100-120kmh, fara bruscari ale masinii...Am auzit povesti cu MAF, dar imi vine sa rid , masina are doar 30k km. Pot sa aflu daca are coduri de eroare in ECU?? Are ceva combinatii jmekere de butoane care te baga in meniurile ascunse din computer?? La fosta masina, un mic reglaj la service a rez problema, sper sa mearga si aici. daca vroiam consum mare, luam benzina.
Ar mai fi multe de zis, nu mai imi vin acum, dar oricum, eram fan inrait inainte, din pacate sint prea comod si stresat ca sa accept aceste mici neajunsuri. Data viitore probabil las Cuore Sportivo pentru altii, e doar marketing.