Asa cum am promis pe alt topic, uite ce am invatat eu pana acum despre iluminarea comenzilor de la climatizare.
In primul rand, verificati siguranta cu nr F35 din panoul de sub bord (vezi foto 4).
Daca siguranta e buna, treceti la inlocuit becuri.
Ca sa ajungeti la ele, trebuie scos suportul de pahare/carduri, care cel mai usor iese daca scoateti CD-ul/cassul mai intai.
Deci, scoateti cd-ul, cu ajutorul a 2 sarme mai groase pe care le indoiti in forma de "U" si scoateti mufele.
Bagati mana prin locul ramas liber si impingeti afara suportul de pahare/carduri. Asta nu-i prins in suruburi sau altceva, doar in "motzul" din spate, dar care e destul de bine prins acolo. (foto 3). Evitati sa trageti de sertare, sa nu plangeti dupa mecanism:)
Bun, acum am ajuns la partea care ne intereseaza: se vad suruburile de fixare ale comenzilor climatizarii.(foto 2)(in poza apare si o bucata din cd-ul meu care e montat in locul suportului, nu-l luati in seama)
Pentru a le desface, va trebuie un imbus (nu mai stiu de cat, parca de 4). Dupa ce le-ati scos pe astea, scoateti mufa de la clima, ere o siguranta pe mijloc. De aici inainte nu-mi mai aduc aminte axact cum e ca eu le-am desfacut asta vara,dar cu siguranta va descurcati sa scoateti becurile afara.
Acum, daca va tine sa schimbati becurile cu tot cu fasung (vreo 20-30 de ron la AI
)treaba e destul de simpla(foto1). Daca nu vreti sa dati atatia bani, cu ajutorul unui pistol de lipit, dezlipiti becul de pe fasung, si lipiti la loc unul de dacie sau orice alta masina (se gasesc la targ sau la benzinarii max 2-3 lei bucata
)
Daca refaceti pasii in sens invers, ati rezolvat problema iluminarii comenzilor climatizarii
Important:
Toata asta se intampla cu cheia scoasa din contact.
Asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie la indemana.
Rotile de comanda, ies prin tragere, DAR inainte sa le scoateti memorati pozitia(eu n-am fost atent si m-am chinuit sa le pun la loc) si memorati care de unde au fost (scoase, par toate la fel, dar nu sunt) Cel mai bine e sa le puneti in pozitia "rece", "0","frontal" ca sa fie mai usor