nae Quote:
156 este mai usor, mai stabil, mai agil ca 159.
Mai usor este.
Mai agil nu neaparat: comparand motorizari echivalente (adica 2.0JTS 165cp vs 2.2JTS 185cp, 1.9jtd 140/150cp vs. 1.9jtd 150cp si 2.4jtd 20v 175cp vs 2.4jts 20v 200/210cp) tind sa spun ca-s cam pe-acolo (exceptie facand 1.9, unde nu au mai dezvoltat si motorul, deci poate comparatie corecta ar fi fost cu 2.0JTDm)
Mai stabil nu! (nu vorbim de GTA sau suspensii modificate)
nae Quote:
food for tought, 156 a avut mare succes in curse, 159?!
stii si tu ca masina de curse este foarte diferita de masina de strada.. in 159 nu s-a investit pentru a-l face viabil pentru curse, din motive independente de platforma masinii. Sunt convins ca daca si-ar fi pus mintea ar fi facut si din 159 o masina la fel de buna, atata timp cat din e90 au putut face masina de WTCC, care E90 e foarte comparabil cu 159 ca si masina de strada (la unele capitole chiar inferior). Sau, si mai mult, din Chevrolet Cruze..
nae Quote:
ca un "gt", da 159 este superior, dar ca feeling, 156 il bate
Pai hai sa fim putin rationali si sa recunoastem ca in viata de zi cu zi folosim masinile ca niste "gt"-uri
comanr Quote:
va zic eu cum sta treaba ca pun mana zilnic pe 159 si 156 q4 al meu.
Nu am mers cu 159 Q4 dar 159 se simte "grea" si nu mai are sportivitatea lui 156 , vorbesc strict de motorul de 1.9 si 110kw
Cat despre tinuta de drum 156 Q4 e mai stabil si merge mai bine pe orice suprafete decat 159 1.9 jtdm 110kw
Am scris si mai sus, dar reiau ideea: ce ai facut tu ai comparat aceeasi motorizare pe o caroserie mai grea si fara tractiune integrala. Pai ghici ce o sa-ti dea?
Compara motorizari echivalente, compara ambele masini cu tractiune integrala etc. Spre exemplu, strict din punct de vedere al stabilitatii, 59le 2.4 Q4 iti este net superior! N-am adus discutia despre motor, unde evident ca si acolo iti este superior, dar vorbim de alta cilindree si putere. Iti recomand cu caldura o plimbare cu georgeg