Salutare,
Desi am cautat pe forum despre acesti aditivi - nu m-am convins despre proprietatile lor pro / contra mersului frumos al motorului.
Masina mea 1.6 16v 120 cp, a primit o segmentare, moment in care am pus Selenia 20k - 10w 40. Cu uleiul acesta tachetii fac mare zarva in motor, hai totusi sa nu exagerez, sunt mai "veseli" decat erau inainte cand mergeam pe Valvoline Maxlife 10w 40.
Acum am 1500 de km, abia am scapat de rodaj iar la urmatorul schimb - aprox 5000 km datorita segmentilor noi, sunt in dubiu la uleiul pe care il voi folosi si daca voi pune si Duralube in motor.
Citisem pe diverse forumuri cat si pe site`ul lor de promovare ca altii au observat o imbunatatire a mersului motorului, mai silentios, mai "vanjos", nu mai papa ulei, elasticitate mai mare a motorului, consum mai mic de combustibil inclusiv pe timp de iarna ...
Era chiar si un desen interesant cu particulele care se fixeaza in suprafetele poroase ale pieselor, creand o pelicula care reduce frictiunea. (in cazul meu camasa cilindru si segmenti in principal, apoi cuzineti si alte piese in miscare, camele axelor, etc.)
Ma gandeam daca voi, cei care aveti Alfa (benzinare), ati folosit asa ceva si ati vazut vreo diferenta atat in bine dar si in rau (pentru asa imi pare rau daca este cazul) dupa folosirea lor.
... Sau daca ati reusit sa reduceti zgomotul tachetilor in vreun fel ... (precizez ca nu se aud de parca m-au lua in brate atunci cand deschid capota, ci doar se fac prezenti)