It is currently 11 Feb 2025, 11:16

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 28 Aug 2012, 22:21 

Salutare tuturor,

dupa cum spune si topicul am o mare patanie cu caseta de directie care are joc pe parte stanga unde intra bieleta in caseta. Pe acea parte am schimbat si bascula superioara acum 8000 km si acum bucsile sunt duse, deci problema este destul de grava si nu-mi da alta alternativa decat sa pun alta.

Am ajuns la concluzia ca as avea 3 optiuni si anume:

1. Sa cumpăr o caseta de directie noua care costa pe undeva pe la 20 mil plus cea veche la schimb. Eu am găsit si variante mai ieftine (250 E - Lizarte, daca a auzit cineva) insa alți distribuitori spun ca - nu s-ar potrivi chiar dacă este pentru modelul meu de mașina Alfa 147, 2007, 88kw 1.6 benzina - si ca trebuie sa caut după seria de sasiu care da niște coduri generate de programul eper. Ce-i drept am căutat așa si am văzut ca nu toate casetele merg chiar dacă păstrez parametrii generali ai mașinii (putere, capacitate, combustibil , an...samd)

2. Sa cumpăr una second hand care costa între 500 si 800 lei - iar de aici toți mi-au spus ca se potriveste 100% chiar dacă caseta e din 2001 ' 2002 , samd- fără sa mai țină cineva cont de acele coduri pe care distribuitorii au spus sa le iau in calcul. Si acum va întreb pana la urma cum este cu codurile acelea?Sunt pe bune sau sunt doar o chestie de mrk pentru a cumpara produsul acela si nu unul sh sau altul pt modele mai vechi mai ieftin.
Marea problema este ca nu știu ce piesa iau...cat o sa te tina ..iar mai mult de atat simt așa cum toți vor sa te tragă in teapa si sa nu îți dea lucru bun.

3. Sa o reconditionez pe a mea - costa undeva la 7 mil si se cam da garantie 1 an. Aici măcar știu ca am pus pe mașina piesa mea. Aveți idee cât de ok este reconditionarea asta? Si o firma de incredere, care chiar stie sa faca bine acest lucru?
Eu inclin sa o reconditionez pe a mea deoarece la preț e la fel cu una sh dar măcar sti ca e piesa mea si ca o sa am garantie de 1 an pe când la sh nu am nimic.

Voi dacă ați fii in situația mea ce ați face?
Va multumesc pentru timp.
Va salut.

PostPosted: 29 Aug 2012, 11:12 

se mai discuta pe undeva pe aici despre un service care reconditioneaza casete undeva pe la oradea. sapa putin ca tre sa gasesti ceva.

masina e din 2007 ai zis? deci e FL.
aproape toate modelele FL au avut problema cu caseta, ceva au facut gresit la ele. cand am schimbat-o prima oara nea caisa ala de la service mi-a spus ca se poate si repara/reconditiona caseta, dar cum masina era in garantie au schimbat-o cu totul.

varianta low-cost: reconditionare, din aceleasi motive expuse de tine.
varianta nonlow-cost: caseta noua

Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+03:00