andreimarian@:
-Andrei, mai inainte de toate trebuie sa specific ca nu sunt in Romania, asa ca preturile (mai ales cele cu manopera) pot diferi foarte mult...
-Am pus Selenia, mecanicul a comandat 3cutii de 2l (ce a ramas mi-a dat sa am de rezerva), filtru de ulei, filtru aer si cam atat, toate pe "original" (adica scria alfaromeo pe cutii); cu tot cu manopera (care a inclus si alte verificari, inclusiv drivetest al mecanicului, tester, roti date jos, placute de frana pe care le-a ras putin caci sunt relativ noi (le pusese "samsarul" si sunt cica originale si alea) dar scartzaie aiurea tare -apropo, le-a ras dar tot scartzaie/suiera-alte verificari, intrebari multe de l-am ametit de tot, in sfarsit, mi-a luat 170 de euro...
-In Romania, unde eram in urma cu 2 saptamani, mersesem la un service auto unde intrebasem cat ma costa un schimb ulei+filtru ulei+filtru aer si mi-a spus ca vreo 450 lei, dar nu cu selenia si desigur ca nici filtrele nu erau cu logo alfa...
-Sa spun drept, imi pare rau ca nu am avut timp sa fac schimbul de ulei/filtre si distributia in Romania...Aici am mari probleme, ba mecanicii nu prea le au cu diesel-urile (in Atena unde sunt doar taxiurile sunt diesel si crede-ma ca nici unul nu e alfa romeo
), ba nu gasesc piesele pe care le vreau usor (le gasesc doar pe "original" la reprezentantele Alfa unde asa cum stie toata lumea, orice piesa e scumpa de parca ar fi spoita cu aur!), asa ca pana si alea ce le vreau pt distributie le voi comanda din Romania.
-
Azi am fost iarasi la mecanic si i-am spus de mesajul "pre-heating glow plugs not available", zicandu-i io ca, na, am probleme cu bujiile...
La care mecanicul imi zice ca masina mea nu are bujii ci doar niste chestii relativ asemanatoare care se numesc (in traducere libera din greaca iti zic acum) "pre-incalzitoare"... La care, zic io, ok, verifica sa vezi ce au... Ii da el cu testerul, deschide capota, desface cate ceva pe-acolo, il vad ca-i da la frecat cateva chestii pe-acolo, suruburi/conacte, etc, si-mi zice ca spera ca poate n-o mai baga mesajul...Ii da si la cheie de vreo cateva ori, i-am dat si eu de vreo 3-4 ori dupa ce-am luat-o, inca n-a mai scos mesajul.
L-am intrebat ce sa fac daca mai scoate mesajul ala? Mi-a zis sa nu dau deocamdata prea mare importanta atat timp cat nu observ nicio alta poblema in comportamentul masinii (doar pe timp friguros voi avea probleme daca cumva intr-adevar m-i s-a defectat vreo pre-incalzitoare d-aia), mi-a zis ca niciodata sa nu cumva sa cumpar piese aiurea doar pt faptul ca computerul imi zice vreo nazbatie, ca totul vom verifica si vom vedea pe parcurs ....Si ca, daca mai scoate mesajul, data viitoare cand ma voi duce la el cu piesele sa-mi schimbe distributia, se va mai uita el mai mult si la faza cu pre-incalzitoarele alea... Nu mi-a mai luat nici un ban, doar i-am lasat io acolo, ceva, de-o cafea cum s-ar zice...
-L-am mai intrebat ce firma prefera pt piesele de distributie...Mi-a zis ca numai sa nu fie total no-name-uri; sa iau Dayco zice,sau SKF (se pare ca nu voi gasi insa toate cele 5 piese doar pe Dayco, asa ca, probabil voi lua 3 piese Dayco, 2 skf si una INA... o sa vad io, mai caut, poate le gasesc toate de la Dayco)