Salut Dany si scuze pentru raspunsul tarziu.
Anul acesta este a 6-a editie Alfa Fest, fapt care se traduce in final in experienta de a organiza un astfel de eveniment intr-un mod relevant pentru alfistii din Romania. Ceea ce vreau sa iti explic este ca si la capitolul "pasionati de automobile", romanii au o interpetare diferita a acestuia fata de cei la ale caror intalniri ajungem prin alte tari. Ca sa fiu mai explicit, avem un forum cu vreo 4500 de utilizatori. Cu toate acestea nu se aduna la o intalnire nationala mai mult de 50 de masini indiferent unde este organizata. Mai mult decat atat, nu exista in Romania circuite auto iar despre masini de epoca... exista una singura in club.
Aproape la fiecare Alfa Fest am oferit gratuit tricouri, sepci, brelocuri etc. Am cautat cele mai accesibile preturi si am depus eforturi substantiale pentru a avea un program plin de activitati. In final, de fiecare data au iesit evenimente mici ca amploare dar frumoase datorita oamenilor care participa la ele. Din pacate insa Alfa Fest nu reprezinta nimic pentru media sau pentru companii din industria auto. Alfa Romeo este una dintre marcile cu cel mai mic numar de fani din Romania iar reprezentarea ei in tara este inferioara celei din Ungaria (raportat si la numarul de unitati vandute).
Singura sansa de a genera un eveniment important este sa construim un program care sa devina interesant pentru cluburile din alte tari. Astfel vom genera atribute relevante pentru media prin aparitia unor modele de epoca in tara. Intentia mea pentru anul viitor este sa organizez un eveniment pe Transfagarasan, spre care sa atrag cluburi din intreaga europa si la care sa cooptez pentru organizare si cluburile din tarile vecine romaniei. Daca reusesc sa construiesc un astfel de eveniment atunci voi putea merge la sponsori si la media iar bugetul necesar te asigur ca va sari de 10 000 eur. Trebuie obtinute multe aprobari, restrictionari de circulatie, trebuie gandita o campanie de promovare si eventual organizata o scena cu sonorizare si animatori pentru diverse prezentari.
In concluzie romanii raman o natie care trebuie in continuare educata. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre cultura auto. Este un proces lung si dificil iar Alfa Club cauta doar sa vina cu o mica contributie la acest obiectiv. Inclusiv in interiorul comunitatii avem de dus aceeasi misiune.
PS. Chiar crezi ca in Romania va cumpara cineva bilete pentru a vedea masini Alfa Romeo? Nu vreau sa par ironic fata de sugestiile tale insa aici domina maneaua. Cei care detin o Alfa ajung de cele mai multe ori subiect de glume proaste pe strada, pe forum-uri, pe site-uri auto etc Uite aici doar un exemplu care sa sutina afirmatiile mele.
Citeste comentariile.
Eu sper ca anul viitor sa nu aduca o noua recesiune si sa reusim sa punem in practica ce povesteam mai sus.