It is currently 22 Nov 2024, 01:31

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: alfa 156 1.9 jtd
PostPosted: 12 Dec 2007, 10:41 

Salve
De curand voiam sa`mi vand masina ca sa`mi iau 159, insa din motive obiective si subiective am decis ca deocamdata 156`le ma satisface indeajuns, motiv pentru care ma gandesc foarte serios la un tuning.
So...ma intereseaza 3 aspecte principale :

1: Turbina - aftermarket, evident ceva mai mare; ce-mi recomandati ca si brand, etc.
2: Suspensii - ma intereseaza sa`mi schimb toata partea de suspensie. Bucsaraia probabil va fi cea stock (nush daca exista altceva) iar altceva decat stock vor fi arcurile si telescoapele.
- evident aici intra in calcul si bara de rigidizare.
3: Jante - niste jante de 17, eventual niste teledial`uri (parca asa se cheama cele cu multe spite)...evident ceva bun.

Asadar, orice sfat e binevenit. Vreau sa-mi fac toate astea in primavara, si toate odata. Probabil ca bugetul va fi pe undeva pe la 3000 euro.

PS: evacuarea actuala nu este stock...mirica stie mai bine de care este; in functie de cat de mult ajuta o alta evacuare ma gandesc si la acest aspect.

Post subject:
PostPosted: 12 Dec 2007, 13:26 

Car: 115/960
1. turbina aftermarket are, din cate stiu, alexx la vanzare. Daca nu o vrei pe-a lui, oricum el este omul care iti poate da astfel de sfaturi (alaturi de meme). Vei avea obligatoriu nevoie de alt intercooler si resoftare.
2. asa cum spunea si madkat, exista bucse aftermarket: powerflex. Iar pe partea de suspensie, ai de unde alege, depinde doar de cat de hardcore vrei sa fii
3. Teledialuri de 17" sunt jantele de GTA, daca vrei originale Alfa pe 156 mai dau bine spitate (ca ale lui madkat) sau TIuri (cum am avut eu pe 147), daca vrei sh eu zic sa cauti pe eBay. Daca vrei noi te vei orienta catre ceva aftermarket, unde momentan nu o sa iti recomand nimic.

succes

Post subject:
PostPosted: 12 Dec 2007, 17:20 

Teledialuri pe 17" mai sunt si pe GTV-uri (vezi exemplarul lui Lolo), model care il ai tu acuma pe SW :P
Cat despre turbina lui Alexx nu stiu daca va merge pe masina ta.. nus tiu, poate ma insel :?

Post subject:
PostPosted: 12 Dec 2007, 20:49 

Alex_Alfa Quote:
Cat despre turbina lui Alexx nu stiu daca va merge pe masina ta.. nus tiu, poate ma insel :?
Merge, e aceeasi galerie de evacuare, e de vanzare, vorbim noi :wink:

Man, nu te baga in bucse and stuff, din cate te cunosc esti decat sadic, nu masochist :twisted: e suficienta schimbarea arcurilor+amortizoare + bara rigidizare fata, nu o sa iti doresti mai mult. Jante spitate, intercooler, turbina si atat.... pentru moment. :arrow:

ex: Alfa Brera '08 2.4mJTD
ex: Alfa 147 1.9mJTD [/b]

http://alexp0pa.mybrute.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 00:20 

Alexx Quote:

.......din cate te cunosc esti decat sadic, nu masochist :twisted: ........
mda, aici m`ai atins :P

ege, jantele care le aveai tu, alea TI, erau intr-adevar super tari...dar cred ca pe 156 cele ca ale lui madkat se potrivesc mai bine.
cat priveste comanda de pe ebay...sincer am retineri, din cauza ca nu am comandat niciodata, nush cat de sigur e...nush daca pot sau nu sa`mi iau teapa and so on :)

alex, turbina ta din cate stiu a avut ceva probleme...sper ca esti constient ca daca mi`o vei da trebuie sa fie impecabila :lol:

...evacuarea ?

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 00:23 

Car: 156 - The Red Hawk
Turbina lui nu a avut si nu are nici o problema. Evacuarea pastreaz-o pe aia a ta, stock.
A avut probleme cu softul ca nu era optimizat pentru noua lui turbina.

Oricum. Daca pui mana pe turbina aia te asigur ca nu-ti mai trebuie nimic altceva :twisted:

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 00:58 

mosule, mi`a zis nenea alex cu guritza lui ca a fost reconditionata sau ceva de genul asta; in fine, nu asta`i important, important e sa fie buna...iar daca alex imi zice ca e buna atunci e buna.
...si nu am toba stock...remember nenea cu 156 2.5 v6 care si`a pus toba after market si dupa cateva ore a zis ca vrea toba stock ? eeeiii.....aia a lui e pee masina mea :)

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 02:07 

Car: 156 - The Red Hawk
Pai nenea, stiu ca ai finala sport. Si e suficient.
Poate vorbeam de altcineva, frate. Turbina lui nu are cum sa fi fost bulita, ca E NOUA.

In fine... ar trebui sa te gandesti sa iei turbina aia, merita cascavalul. :naughty:

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 08:36 

Bai, eram beat? Turbina am cumparat-o noua, am facut 5000km cu ea si apoi am schiumbat-o pentru ca voiam sa vand masina si imi micsoram numarul de potentiali clienti astfell. NIMIC mai mult.

Cat despre evacuare, se vor simti diferente daca iti vei schimba turbina.
Si soundul se va modifica foarte mult la ture mari :wink:

ex: Alfa Brera '08 2.4mJTD
ex: Alfa 147 1.9mJTD [/b]

http://alexp0pa.mybrute.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 08:58 

alexmirica Quote:
Turbina lui nu a avut si nu are nici o problema. Evacuarea pastreaz-o pe aia a ta, stock.
A avut probleme cu softul ca nu era optimizat pentru noua lui turbina.

Oricum. Daca pui mana pe turbina aia te asigur ca nu-ti mai trebuie nimic altceva :twisted:
Sa te vad barosane pe tine cum optimizezi un astfel de soft si discutam dupa.
@ Mr. D - a innebunit lupul ???? Sunt cateva aspecte pe care trebuie sa fii 100% sigur ca le-ai constientizat inainte sa te apuci de astfel de modificari. De exemplu sper ca esti constient ca modificarile aduse suspensiei te vor priva de drumuri lungi si confortabile? Sper de asemenea ca esti constient ce implica o turbina muuuuuuult mai mare?(turbina hibrid a lui tantza este f mare ). Cat despre potrivirea acestei turbine nu pot sa iti spun decat ca se potriveste 95%. Va trebui sa modifici galeria de evacuare (downpipe-ul - ca si pozitie nu ca si flansa de prindere pe turbo), va trebui sa renunti la catalizator (egt-ul este esential), iti va trebui si o noua conducta de ulei (cea care intra in turbo), iar in final mici adaptari la furtunele de aer ce intra/ies din turbo. Nu vreau sa stric un asemenea avant insa e cel mai bine sa constientizezi problemele ce pot apare inainte sa te apuci de modificari ;) ! Te pup D-ule

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 10:32 

pai moshule, astea nu`s probleme...astea`s aspecte care trebuie rezolvate pt a putea monta turbina. Daca se fac, si nu exista repercursiuni, atunci...what the hell :twisted:

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 13:18 

atunci nu stiu ce sa iti zic decat spor la treaba !!! si vorba lui mirica - nu rata turbina lui alexx - nu stiu exact cum o sa va intelegeti la pret insa iti pot spune ca o astfel de turbina costa undeva de la 800 euro in sus (noua). Singurul aspect negativ il constituie faptul ca (asta e valabil in cazul tuturor turbinelor mari care nu sunt ball bearing) o sa faca boost sus in ture (tantza avea ovb maxim la 2700rpm). Vorbim ;)

Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC+03:00