It is currently 12 Jan 2025, 16:03

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problema stergator spate
PostPosted: 23 Aug 2011, 16:53 

Car: Alfa Romeo 147
Salutare, de ceva timp am observat ca stergatorul de pe luneta cand trece de jumatatea cursei se misca mai greu, parca fortat.

Astazi am dat jos capitonajul de plastic, am vazut ca si furtunelul de la tasnitori era iesit cu tot cu partea de plastic care vine montata pe ansamblul motorului.

Problema este ca atunci cand am luat masina jeturile tasnitorilor erau orientate numai in sus ... chiar daca stergatorul functiona ... acum jetul se invarte cu tot cu axul pe care vine montat bratul stergatorului si forteaza in sistemul de prindere al motorasului de tabla ... Pare a fi blocat axul de metal de partea de plastic unde sunt duzele tasnitorilor

Am incercat sa dau jos partea de plastic dar nimic ...

Va rog sa imi spuneti cum as putea face ca axul de metal pe care vine prins bratul stergatorului sa se roteasca usor .. fara a trage dupa el si partea de plastic ...

tin sa mentionez ca pe partea metalica unde se prinde bratul are o siguranta si o saiba, le-am scos dar tot nimic ... nu se clinteste deloc...

Va rog sa ma ajutati !!!!!!!!!!

PostPosted: 23 Aug 2011, 17:11 

In principiu e plin de rugina axul acela, am intampinat si eu aceasta problema...

Solutia: dai jos tot ansamblul acela pe care este axul... mai este un motoras care il invarte... dai saiba aia afara care o are in varf, desfaci suruburile dupa spate 6-8, nu mai stiu exact si ai sa vezi mecanismul ( rotitele si motorasul ). Incearca sa le scoti cu mana daca nu ies, incearca cu degripant pe ax. Eu m-am chinuit ceva cu el...ba chiar il conectasem la o baterie si in timp ce se invartea axul ii dadea cu degripant , am scos f multa rugina de acolo. Intr-un final am scos axul afara si l-am curatat bine cu smirghel pana am indepartat toata rugina si am avut grija ca axul sa ramana neted. Apoi il asamblezi la loc... Eu de asemenea cand l-am montat la loc am inlocuit si vaselina care o avea inauntru. Toata operatiunea a durat aproximativ 2ore, insa acum merge brici stergatorul din spate.

Succes!

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 23 Aug 2011, 17:16 

Ah, am inteles.

Eu am desfacut capacul de protectie din spatele motorasului si am vazut parghiile si roata dintata de plastic rosie dar mi-a fost frica sa nu sara ceva de pe acolo si sa nu o mai pot pune la loc

Deci ansamblul din spate se scoate afara ???

PostPosted: 23 Aug 2011, 17:25 

Car: 147 1.6 120CP
Da ... se poate da tot ansamblul jos, dai jos stergatorul, "ventuza" din plastic ce sta pe ax dupa care desfaci cele 4 suruburi ce tin motorasul stergatorului (vezi sa nu pierzi saibele).
Se poate repara cu un pic de rabdare, la mine era blocat de tot axul.
Ai mai jos un link cum am rezolvat eu problema.
viewtopic.php?t=16386

PostPosted: 23 Aug 2011, 18:48 

Va multumesc amandurora .. deja este rezolvata problema ...

Mersi mult CristianMiu

PostPosted: 13 Apr 2012, 00:30 

Offtopic: De unde pot face rost de niste furtun pentru "sprituitoarele" de pe capota?

Cel spiralat e rupt tot si nu mai am deloc lichid pe parbriz ...

Need Help !

De pe alte masini se potrivesc furtunele ?

PostPosted: 13 Apr 2012, 00:39 

Furtun de perfuzie.

PostPosted: 13 Apr 2012, 18:40 

Am gasit furtun de perfuzie dar e subtire tare (am cautat la o farmacie)

Ma gandeam la cel pentru glucoza ... e mai gros daca nu ma insel :?:

PostPosted: 17 Apr 2012, 16:26 

Car: Alfa 147
Chiar ieri am remediat pb. la furtunele de la sterg spate, ca nu mersese niciodata de cand am luat masina. Daca dadeam sa stropeasca la spate se uda pe interior plafonul in spate langa stopul ala de la luneta. Am descoperit ca era furtunul iesit din stutzul ala sau cum ii zice de la stergator si, de asemenea era intrerupt la mansonul ala de cauciuc de sub stopul lunetei, unde vin matisate cablurile electrice impeuna cu furtunul spate.
Revenind la intrebare, am inlocuit unde am avut nevoie cu o bucata de furtun din ala de folosesc dozatoarele de cafea etc (sunt rezistente pt ca duc cafea fierbinte si nu au nimic). Pentru a imbina bucatile de furtun am folosit teava metalica taiata la dimensiune (de la un stetoscop vechi) pe care am bagat furtunele si le-am asigurat cu niste "soricei" mici. Insa pb. serioasa acolo e rematisarea perfecta pt hidroizolare plus modul in care reusesti sa pui "mufa" finala care face leg intre furtun si stergator. La mine, cand functiona stergatorul, mufa iesea la cateva ture din cauza ca se atingea de tabla masinii, si am largit cu vreo 1 cum gaura aia unde intra stergatorul, (sub masca de plastic ma refer) si am lipit pt siguranta mufa in cauza.

PostPosted: 17 Apr 2012, 22:57 

Piesa respectiva de plastic care intra in ansamblul motorului stergatorului din spate iese o data cu furtunul din cauza ca axul este blocat si invarte cu tot cu furtun ...

Asa am patit eu ... din cauza ruginii de pe ax imi bloca plasticul si se invartea cu totul, dupa cateva rotiri iesea cu totul din locasul respectiv.

Vezi cum dai motorasul jos si curata axul de rugina sa nu iti mai sara iar din locas.

:peace:

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+03:00