It is currently 14 Nov 2024, 13:19

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: 15 Jan 2012, 17:05 

Car: Alfa romeo 159jtdm
Am facut si eu un plin la Rompetrol si am zis sa incerc Top Nordicul ( cica este mai aditivat):)) pe dracu.Dupa 30 40 de km constat ca masina nu mai are trage ca inainte, este mai puturoasa, se tureaza liniar fara intreruperi, dar nu mai exista demarajul de dinainte. S a intamplat exact dupa ce am alimentat! Astept sa golesc din rezervor sa trec pe vechea motorina. Ce s ar fi putut intampla?

PostPosted: 15 Jan 2012, 17:48 

luky92 Quote:
Am facut si eu un plin la Rompetrol si am zis sa incerc Top Nordicul ( cica este mai aditivat):)) pe dracu.Dupa 30 40 de km constat ca masina nu mai are trage ca inainte, este mai puturoasa, se tureaza liniar fara intreruperi, dar nu mai exista demarajul de dinainte. S a intamplat exact dupa ce am alimentat! Astept sa golesc din rezervor sa trec pe vechea motorina. Ce s ar fi putut intampla?
Desi e jenant sa bagi 10l de carburant, cand experimentezi/testezi e bine sa nu faci plinul.
Pana una alta, ori bagi acum un aditiv in rezervor, ori mergi cu spalatura pe care o ai pana o termini, incluzand aici si riscul sa-ti termini injectoarele si/sau altele!

PostPosted: 15 Jan 2012, 18:03 

Ce aditiv imi recomanzi si ce cantitate sa pun?

PostPosted: 15 Jan 2012, 18:11 

Car: 156GTA/Giulia QV
sincer eu nu cred sa fie de la motorina, mai ales in halul in care zici tu. mai ales ca dupa alimentare, tu avand diesel, mai mergi ceva pana dai de noua motorina.

daca tot vrei sa incerci aditiv vezi ce gasesti de la liqui moly sau wynn's.

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 15 Jan 2012, 18:28 

Iertati-mi offtopicul, dar de ce e jenant sa pui 10l de combustibil?

Ontopic: am sesizat si eu diverse modificari in comportamentul motorului in functie de motorina pe care o puneam. Rompetrol m-a impresionat pozitiv acum vreo cativa ani, dar apoi si-au revenit si ei. Nu am incercat Top Nordic, insa motorina normala de la ei nu pare sa-i faca rau masinii mele. Nu cred ca ai intrat in primii km direct in motorina proaspat adaugata decat daca ai alimentat de la "gol", aproape de zero. Nu se strica nimic in schimb dintr-un plin de motorina, consuma un sfert de rezervor si adauga peste motorina de care alimentai inainte si aia e.

PostPosted: 15 Jan 2012, 18:38 

Am inteles, mentionez insa saptamana trecuta pana sa realimentez tragea ft bn, am bagat numai motorina normala de la rompetrol.Zilele astea M am dat la ea de mai multe ori poate si o da drumu, dar nu, ea trage dar nu mai are sprintu ala:)) sa te tina in scaun.Il intrebam pe tivii cum vad numarul de km ramasi pana la service insa nu l gassc in meniu, cauza ar fi fost dezactivat. I amschimbat distributia si pompa de apa acum 3 luni si ceva, dar uleiul nu l am schimbat, am inteles ca imi spune cand sa l schimb, asta ma ingrijoreaza , desi am vorbit cu ex proprietarul masinii care m a asigurat ca l a schimbat inainte sa intru in posesia ei.

PostPosted: 15 Jan 2012, 18:44 

Daca e vorba doar despre schimbul de ulei, eu zic sa-l schimbi fara sa mai intrebi, cheltuiala nu este imensa si stai mai linistit. Daca m-ai intreba pe mine, ti-as spune sa schimbi filtrul de ulei si uleiul undeva la maxim 10k km, filtrul de aer tot cam asa (poate cu ala poti sa stai putin mai mult), filtrul de motorina la maxim 20k, cu toate ca eu l-as schimba la 15k. Nu sunt cheltuieli imense si e un efort mic ca sa stii ca e totul in regula. Si mie mi-au dezactivat service-ul de la reprezentanta acum multi ani, dar eu imi notez in carnetul de service tot ce fac la masina si schimb dupa cum ti-am zis mai sus.

PostPosted: 15 Jan 2012, 18:55 

Jaggguar Quote:
Iertati-mi offtopicul, dar de ce e jenant sa pui 10l de combustibil?

Ontopic: am sesizat si eu diverse modificari in comportamentul motorului in functie de motorina pe care o puneam. Rompetrol m-a impresionat pozitiv acum vreo cativa ani, dar apoi si-au revenit si ei. Nu am incercat Top Nordic, insa motorina normala de la ei nu pare sa-i faca rau masinii mele. Nu cred ca ai intrat in primii km direct in motorina proaspat adaugata decat daca ai alimentat de la "gol", aproape de zero. Nu se strica nimic in schimb dintr-un plin de motorina, consuma un sfert de rezervor si adauga peste motorina de care alimentai inainte si aia e.
Poate m-am exprimat mai putin pe intelesul tuturor, dar eu de exemplu, cu 10l merg cam 80-90km, deci ar insemna sa alimentez la 2-3zile, si cum mereu sunt in urma timpului, nu-mi permit luxul ca la 2-3zile sa stau 10minute la pompa, asa ca prefer sa alimentez odata pe saptamana o cantitate mai mare de carburant. Pana la urma tot atatia bani dau pe saptamana indiferent cat as fi de calculat, si de ce sa nu-i dau pe toti odata?

PostPosted: 15 Jan 2012, 20:10 

Este prea mare coincidenta, 2 saptamani cand am stat in vaanta am parcurs 1000 si ceva de km. Dupa ce am facut plinu cu top nordicul am mai parcurs circa 100 de km. Apoi o saptamana masina a stat in garaj. Iar vineri knd am ajuns acasa m am dat la ea de mai multe ori, dar nu mai are zvagnirea aceea care te impinge in scaun:)). Cat despre ulei am vazut pachetul de revizie dupa alfisti.ro la 750 ron parca. Contine 5 l de ulei selenia pure energy , toate filtrele, imi recomandati?

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00