Salutare la toti ! Am si eu o problema super-majora cu apa in habitaclu si ma apropii lent si sigur de disperare .
Prima data pacienta: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v ,176000 km ,03.2003
,turela OEM - probabil Webasto .
Boala: cind ploua , incepe sa curga ori un firicel de apa ori cite un strop - in cadenta rapida pe mocheta pasagerului din dreapta , sub stalp apoi incepe sa se ude capitonajul stalpului dreapta fata pentru ca intr-un final generator de mii de draci
sa apara o pata mustind de apa pe capitonajul plafonului ,pata intinzandu-se intre stalp si manerul de viraj ( o sa postez fotografii daca-i cazul ) .
S-au facut....cu rezultate
ZERO : 1. s-au verificat cu apa cele patru furtune de scurgere si nu au probleme ( fisuri , infundari , etc. ) ; 2. s-a schimbat garnitura turelei ; 3. s-a demontat turela si cu apa s-a testat comportamentul-din neant a aparut apa prelingandu-se pe airbag intre stilpul fata dreapta si median dreapta (un atare comportament sugereaza doar ca ,mai nou ,apa urca-altfel cum draq o escaladat apa santul turelei
? 4. s-a incercat dupa un manual de reparatii recentrarea turelei in asa fel incat sa fie echidistanta-reusita a fost nula....motiv ? La inchiderea oricarei usi ,turela se lasa 2-3 mm nemaivorbind ca odata fixata daca este apasata usor cu mina se lasa tot asa-cu 2-3 mm ( oare de unde draq o fii jocul asta al turelei ? sa fie ,oare,saniile care ruleaza pe ghidaje ? ) . Totul a fost in zadar !!!! Poate cineva sa ma ajute macar cu un sfat ,o parere ? ....nu pot sa-mi explic comportamentul total ilogic-ploua numai in dreapta ( nu c-as vrea si in stanga ... ),apa escaladeaza jgheabul de scurgere-fara a fii ceva infundat....
Ajutati-ma c-un sfat ,c-o parere !!!!! Va roooooogggggg!!!!!!!