It is currently 21 Feb 2025, 17:05

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: pozitie scaun sofer
PostPosted: 12 May 2011, 10:36 

Salut ,

Am o mica problema cu scaunul soferului sau cel putin asa cred . Scaunul are in principiu 2 manete de reglare pe inaltime , unul pentru partea de fata a sezutului si unul pentru partea din spate . In primul rand mi se pare ca este foarte inalt si ce ma enerveaza pe mine este ca in pozitia maxim jos pentru ambele manete scaunul imi sta foarte inclinat in fata , simt ca pic sub volan . Eu am senzatia ca partea din spate a scaunului nu coboara suficient deoarece mi se pare logic ca partea din spate a sezutului sa stea mai jos decat partea din fata tocmai ca sa nu ai senzatia aia tampita ca te duci la vale .
Puteti sa imi spuneti daca la voi in pozitia maxim jos sta la fel ?

Post subject: Re: pozitie scaun sofer
PostPosted: 12 May 2011, 11:16 

He, he, eu am de mult o problema (cred ca si in mare parte psihica) cu scaunele, nu numai la Alfa. La Seat am facut crize de nervi... :x
Dar cred ca ridicand maneta din fata, poti inclina suficient scaunul spre spate. Eu, de obicei, am problema inversa. Nu uita si de reglarea volanului, in inaltime si catre tine: asta m-a salvat la un moment dat.
P.S. La spalatorie ma stiu baietii ca pe un cal breaz. Nu trebuie sa-mi mute scaunul!!

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 12 May 2011, 14:05 

lucianm Quote:
He, he, eu am de mult o problema (cred ca si in mare parte psihica) cu scaunele, nu numai la Alfa. La Seat am facut crize de nervi... :x
Dar cred ca ridicand maneta din fata, poti inclina suficient scaunul spre spate. Eu, de obicei, am problema inversa. Nu uita si de reglarea volanului, in inaltime si catre tine: asta m-a salvat la un moment dat.
P.S. La spalatorie ma stiu baietii ca pe un cal breaz. Nu trebuie sa-mi mute scaunul!!
Am ridicat maneta din fata ca sa compensez insa este prea sus scaunul in acest fel si oricum nu mi se pare normal sa fie partea din spate mai inalta decat cea din fata . Sa mi zica cineva va rog , daca ajungeti la masina , cum va sta scaunul in pozitia de maxim jos la ambele manete . Merci ,

PostPosted: 13 May 2011, 17:55 

Asa este, scaunul cu comenzi manuale e prea sus.
Dupa cum vezi in semnatura, eu am mai avut un 159 care avea scaune cu comanda manuala si aveam aceeasi problema pe care o descrii.
Cand mi-am luat a doua masina, am probat special scaunele electrice - si sunt ceva mai joase. Imi aduc aminte ca la cele manuale, pe cea mai joasa pozitie, parul mi se freca de tavan :punk:
Bine, nici la astea electrice nu raman mai mult de vreo cateva degete distanta, dar oricum...

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+03:00