De cateva zile sunt proaspatul proprietar al unei noi alfe, dar banuiesc ca nu asta conteaza cel mai mult ci cum a inceput totul .
Saptamana trecuta eram la birou si ma abatusem putin de la site-urile pe care cautam o rezolvare la o problema de PHP si jquery, cand am dat peste un anunt al unei persoane care vindea un 147 cu haionul putin infundat.Dupa o scurta discutie telefonica a ramas sa merg a2a zi sa vad masina. Zis si facut.
Intr-o curte cu mai mult noroi decat asfalt, o chestie neagra si puchinoasa statea trista intr-un colt...iar proprietarului nu prea ii pasa, el avea nevoie de bani.
Dupa o sesiune de negocieri am strans mana, am facut actele si am primit cheile.
Problemele masinii ( constate la fata locului ):
- bara fata crapata
- radiator apa fisurat
- haion infundat
Alte probleme sau artificii pur romanesti constatate in garaj:
- luminile din bord in 2 culori - rosu+albastru ( banuiesc ca baiatul era microbist ) sau vroia sa creada ca are vw golf
)
- artificii de cabluri trase de la head unit in portbagaj unde avea o amarata de statie care i-am dat-o inapoi
- neoane rosu/albastru la picioare
- 1 bucata CD cu cantece de jale care se afla in cdplayer
- o sumedenie de chestii odorizante atarnate de oglinda retrovizoare
avantajele masinii:
- km relativi putini ~85.000 ( verificati pe tester )
- tabla dreapta exceptand partea din spate unde este infundat haionul
- vopsea destul de buna fara zgarieturi
- ambreiaj valeo schimbat in septembrie ( factura doveditoare )
Acum sunt sigur ca multi ma vor intreba de ce mi-am mai cumparat un 147 cu motorizare asemanatoare.
Pai...probabil cel mai plauzibil raspuns ar fi : 'pentru ca nu am toata tigla pe casa?'
Vroiam sa fac ceva modificari la masina mea insa nu imi permiteam sa o tin in garaj o perioada de timp doar pentru a imi face pe plac ca activitate de wekend sau seara cand mai am putin timp si chef. Asa ca aceaasta alfa a picat la fix.
Modificari ce vor fi aduse masini in urmatoarele 2-3 luni in functie de timpul disponibil:
Modificari interioare:
- scapat de tigania din bord cu luminile ( rosu este cea mai frumoasa culoare care o poate avea un bord de alfa )
- scapat de tigania de fire trase aiurea prin masina pt amarata aia de statie
- de remufat cablurile de la headunit in ordinea stock nu cum a pus-o fostul proprietar de ramane player-ul deschis dupa ce tai contactul si scoti cheia
- curatat tapitseria si mocheta
Modificari exterioare:
- inlocuit haion cu unul care nu este infundat + revopsire
- inlocuit bara fata + revopsire
- inlocuit radiator racire apa
- suspensii sport
- jante 17 cu gume 215/45/17
- folie omologata pe luneta si geamurile laterale spate
- inlocuit lampile de semnalizare din lateral cu unele albe ( cum am pe B-08-DKR )
- Xenon
- si nu in ultimul rand sticker 'AlfaClub'