It is currently 21 Nov 2024, 21:25

All times are UTC+03:00

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 83 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 12 Apr 2016, 19:21 

Car: Alfa GT 1.8 TS
Salut, as vrea sa impartasesc o intamplare pe care am avut-o recent.
Initial am vrut sa imi tin gura, dar datorita unei postari ulterioare am decis sa rup tacerea("Nu pot sa nu remarc ca prima intalnire a fost cu un familion de tristi sinistri, iti vine sa dai foc masinii cand dai de cumparatori cu pretentii de totul nou, iar ei cad din Astra fara AC, model omienouasutetoamna, nu mai conteaza.")

Dupa cum probabil unii stiu, pana de curand s-a aflat la vanzare un alfa gt 2.0 jts, "vanzatorul" fiind userul BZ-76-DIA.
Din intamplare am vazut anuntul aici pe alfa club, mi-a placut masina si bazandu-ma pe faptul ca vanzatorul era un user mai vechi al forumului, mergand pe incredere, am decis sa fac un drum de la Iasi pana la Buzau sa iau masina.

Cam asta era descriere conform domnului Lucian:
" Motorul: Este în parametrii de funcționare optimi, nu necesită nicio intervenție, schimburi de consumabile efectuate, pe scurt este ce trebuie. (aici probabil și-a pus amprenta și modul de exploatare & intreținere adoptat de Cumi & Guru).
- Direcție și suspensie: Sunt ok, mașina este foarte închegată, am apreciat modul de întreținere pe această linie. Pe puntea spate cel puțin se observă că până și șuruburile sunt noi.
- Caroserie: Vopseaua este în regulă, cu unele imperfecțiuni acceptabile, elementele de structură sunt originale, desigur mașina nu este nouă... Overall primește nota 9/10 avându-se în vedere vârsta și rulajul.
- Interior: Întreținut peste medie, din nou avându-se în vedere vârsta și rulajul, totuși a fost mașină de fată ;)
- Transmisie & tren rulare: Ambreiaj în regulă, C.V. în parametri, ușoare urme de ezitare a timoneriei, nimic grav. Roți 17 inch (Linea Rossa), anvelope Nokian cu un nivel mediu de uzură."

Intelegerea era sa dau la schimb masina mea actuala(un Opel Astra G din 1998, fara AC) plus diferenta 3000 de euro.
Ajuns la locul faptei, reactia mea nu a fost chiar cea asteptata, si aici as enumera urmatoarele:
1. Caroseria prezenta rugina in mai multe zone, vopseaua chiar decojindu-se aproape de roata din fata stanga.("imperfectiuni acceptabile 9/10")
2. Pielea din interior la sofer, respectiv pasager era foarte uzata cu crapaturi mari si sesizabile in laterale, ce au fost convenabil evitate in fotografia ce infatisa interoriul. Din fericire, am auzit ca au fost rezolvate cu "alifiile doamnei C".
3. Problema la treapta a 2-a, ambreiajul trebuia calcat serios pentru a putea intra in aceasta treapta si pentru a evita zgomotul considerabil pe care il producea("ușoare urme de ezitare a timoneriei, nimic grav"), desi "e un cablu care costa 25 lei".(daca e doar 25 lei si dumnealui este mecanic, de ce nu s-a ocupat de aceasta problema).
4. Aerul conditionat baga aer cald, chiar si dupa aproape 10 minute de functionare.
5. Airbag-ul la sofer era iesit in afara, explicatia fiind: este o problema comuna la acest model.(Aici nu ma pot pronunta, poate cei care detin aceasta masina stiu mai bine).
6. Motorul, ar fi trebuit dupa cele spuse sa fie in "în parametrii de funcționare optimi". Poate gresesc eu, dar dupa ce am coborat din acea Astra "model omienouasutetoamna" 1.2 65 cp, am simtit mai mult prezenta motorului decat cei +100cp pe care ar fi trebuit sa ii aiba.

Alte lucruri pe care le-am remarcat:
1. Desi era vorba de un schimb, Lucian nici nu s-a uitat la masina pe care urma sa o primeasca.
2. O vorba pe care nu am cum sa o uit: "Vrei bose, iti dau eu bose"
Ar mai fi de spus, dar prefer sa ma opresc aici.

Sper ca aceasta postare sa nu-i deranjeze pe fostii proprietari sau pe cel actual, neplacerea fiindu-mi cauzata de vanzator, nu de masina.

Pur si simplu acea masina nu era pentru mine, poate sunt prea pretentios, dar mi s-ar fi parut normal ca defectele pe care eu le-am observat sa fi fost precizate dinainte, pozele facute sa nu fi fost alese special, avand in vedere ca am batut un drum destul de lung special pentru aceasta masina. Dar daca nu pentru mine, macar pentru alfaclub s-ar fi convenit mai multa sinceritate si o atitudine mai respectoasa.

De asemenea un limbaj ca "familion de tristi sinistri" sau "cad din Astra fara AC, model omienouasutetoamna" banuiesc ca dezvaluie destul de multe despre aceasta persoana, tinand sa precizez ca atitudinea mea a fost una respectoasa si nu l-am jignit cu nimic.

O zi buna sa aveti!

PostPosted: 12 Apr 2016, 21:02 

Car: Alfa GT
Va salut. Desi nu sunt in acest moment proprietar de Alfa Romeo dar sunt membru de mai mult timp pe clubul dv. si fiind un impatimit al marcii, am detinut inca de prin anul 1997 un Alfa 33 cu motor boxer de 1.3 cm3, m-am gandit sa completez topicul baiatului meu care a adaugat unele date si impresii pe care le-am avut cu un membru inscris in clubul dv. si cu care nu am avut nici o discutie contradictorie dar care m-a jignit pe mine si pe familia mea aici pe site, intr-un topic de vanzare a unei masini. Mai pe scurt, din relatarea userului "razvanpopa", v-ati dat seama ca este vorba de "domnul Lucian", userul fiind BZ-76-DIA, acesta fiind topicul de vanzare : viewtopic.php?f=64&t=24591" onclick="window.open(this.href);return false;.
Deci din discutia cu d-nul Lucian, a reiesit ca masina pe care o vindea dar care nu era a lui (el fiind intermediar) este intr-o stare mai mult decat impecabila si este dispus sa o dea la schimb cu alt vehicul si diferenta. Avand in proprietate un Opel Astra G si o diferenta de bani i-am facut o oferta d-lui. Lucian sa-i dau Opelul (masina sotiei - pretul ei de vanzare fiind undeva la 1700 -1900 euro) si o diferenta de 2500 de euro...acesta cerandu-mi masina si o diferenta de 3000 de euro. Am acceptat in cele din urma oferta dansului tinand cont ca Alfa ce o avea la vanzare era pentru fiul meu si acesta fiind si el un impatimit al marcii si-o dorea foarte mult, urmand ca eu sa merg de la Iasi cu masina si suma de 3000 de euro sa facem schimbul. Precizez ca am mers cu Opelul Astra cu fiul meu care dorea masina si cu sotia mea care a vrut sa vada si ea Alfa inainte de a face schimbul, mai ales ca ea renuntase la masina ei pentru o suma extrem de mica. Dupa cum a precizat si fiul meu in topicul acesta masina d-nului Lucian avea mari probleme cand am vazut-o si incercat-o, nicidecum nu era asa cum ne-o prezentase, altfel nu mai bateam drumul degeaba de la Iasi la Buzau , ca sa ne aflam in treaba. L-am sunat respectuos pe d-nul Lucian dupa ce am hotarat sa nu cumparam masina si i-am transmis ca nu o cumparam , chiar daca ne-a pus pe drumuri 300 de km, masina fiind astfel de cum ne-a prezentat-o dumnealui : masina prezenta rugina la aripile pe fata si spate, rugina la praguri si retusate cu vopsea albastra de alta culoare, la aripa stanga fata se decojea vopseaua de pe aripa ca oja de unghii(probabil a fost revopsita,), tapiteria era crapata foarte tare(ulterior dupa ce am facut observatia respectiva am vazut ca a dat-o cu crema de dama), aerul conditionat nu functiona (ne-a dat replica clasica "nu are freon" - cu toate ca ulterior vizitei noastea a intervenit la instalatia de AC), cutia de viteza nu intra intr-a doua, a patra si marsarier decat daca o fortai si caraia foarte tare (ne-a spus ca este un cablu de 25 de lei), iar la proba de drum motorul era foarte obosit eu detinand in acest moment o masina cu puterea de 116 CP cu care am facut comparatia si masina mea tragea mult mai bine decat cea pe care o vindea d-nul Lucian si care ar trebui sa fi avut in jur de 170 de CP. Nu as fi vrut sa comentez pe forumul dv. aceasta intamplare dar fiind jignit de aceasta persoana m-am gandit ca poate va intereseaza sa stiti pe viitor mai multe detalii despre acest membru al clubului.
Daca nu v-am convins va mai atasez odata fraza cu care am fost jignit de d-nul Lucian :"Nu pot sa nu remarc ca prima intalnire a fost cu un familion de tristi sinistri, iti vine sa dai foc masinii cand dai de cumparatori cu pretentii de totul nou, iar ei cad din Astra fara AC, model omienouasutetoamna, nu mai conteaza". Precizez ca si eu si sotia mea suntem cadre medicale in Iasi (asistenti medicali), avem varsta de peste 45 de ani si "ne cerem scuze" d-nului Lucian daca la veniturile pe care le avem nu ne-am permis sa-i cumparam "Impecabila masina" cu bani cash...
Anexez si o poza, doua cu masina sotiei, care era dedicata schimbului (" model omienouasutetoamna ") ca sa judecati dv.mai bine. Scuze pentru deranj si pentru interventia pe clubul dv. cu aceasta postare dar daca m-ati inteles totul e in regula.

Attachments:
PHOTO_20130821_171127.jpg
PHOTO_20130821_171127.jpg [ 206.21 KiB | Viewed 3733 times ]
PHOTO_20130821_171438.jpg
PHOTO_20130821_171438.jpg [ 159.41 KiB | Viewed 3733 times ]

PostPosted: 12 Apr 2016, 21:04 

...si o poza cu un nostalgic si probabil viitor proprietar de Alfa Romeo.

Attachments:
scan0039.jpg
scan0039.jpg [ 166.78 KiB | Viewed 3731 times ]

PostPosted: 12 Apr 2016, 22:10 

Car: Spider & 156 SW
Mda, personal salut aceasta interventie si tind sa cred cele relatate. Oricum, compozitia din descrierea lui Lucian mi se pare demna de metoda "vorbitului pe la spate" si, de aceea, total neavenita.

Dat fiind ca, iata, ati intrat in contact direct cu forumul, eu personal sper ca veti primi scuzele care vi se datoreaza.

P.S. - nasoale cu AC-ul am patit si eu. "E un releu care..." A fost compresor, valva de expansiune si conducte pline de nisip. Ascunderea defectelor e o mizerie demna de Vitan, insa, o mai intalnim si aici!

Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTDm Nero Mate - 2004
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. Grigio Sterling - 2001

PostPosted: 12 Apr 2016, 23:22 

Salutare,

Imi pare rau pentru intamplarea nefericita.

Inainte de toate, cred ca totusi se impun a fi insirate cateva aspecte.

0/ Jigniri si insulte gratuite nu sunt demne de nimeni, nu numai de membri clubului/forumului. Politetea nu s-a inventat pentru gentlemen-ii cu joben de pe insula cu regina ci ca sa putem convietui pasnic unii cu alti.
1/ Trebuie sa auzim si versiunea celeilalte parti.
2/ Samsari si/sau atitudini samsaresti sunt pe peste tot: in Vitan, pe OLX, pe Forumul Dacia, BMW si chiar Alfa Romeo.
3/ Ce este frumos, bun, tip-top pentru tine nu e si pentru mine; si invers.
4/ Anunturile de vanzare au fost, sunt si vor fi intotdeauna umflate, cosmetizate sa dea bine sa vanda produsul cat mai bine, repede si la un pret cat mai bun pentru vanzator. La fel e si limba vanzatorului.
5/ Pozele sunt generice. Nu reprezinta produsul.
6/ Nu crede ce ti se spune ci ceea ce vede ochiul.

Sper ca cine are de cerut scuze sa si le ceara, pentru ceea ce crede de cuviinta ca trebuie sa le ceara.

Intre timp, popica35, poate ne povestesti mai multe despre 33-ul detinut, dar intr-un topic separat.

PostPosted: 13 Apr 2016, 01:24 

Car: Carla
Salut si eu initiativa de a ne prezenta unele lucruri. Imi pare rau ca ati avut parte de o experienta neplacuta, nu trebuia sa fie asa, nu orice vizionare se si incheie cu o tranzactie.

Asa cum spunea si yux_mm probabil ati avut asteptari cam mari de la o masina de 4000 de euro, indiferent cat de favorabil v-a fost ea prezentata. Vanzatorii sunt vanzatori, e datoria lor sa-si laude marfa si sunt putini cei care au simtul masurii.

PostPosted: 13 Apr 2016, 01:32 

Car: Mercedes C Coupe
Bine ar fi sa scrie aici atat Lucian, cat si noul proprietar. Sa vedem si punctele lor de vedere.

PostPosted: 13 Apr 2016, 01:42 

Car: Alfa GT 1.8 TS
Valak Quote:
Salut si eu initiativa de a ne prezenta unele lucruri. Imi pare rau ca ati avut parte de o experienta neplacuta, nu trebuia sa fie asa, nu orice vizionare se si incheie cu o tranzactie.

Asa cum spunea si yux_mm probabil ati avut asteptari cam mari de la o masina de 4000 de euro, indiferent cat de favorabil v-a fost ea prezentata. Vanzatorii sunt vanzatori, e datoria lor sa-si laude marfa si sunt putini cei care au simtul masurii.
Asa este, pentru 4000 de euro asteptarile au fost mari. Dar atat asteptarile cat si drumul facut pana la Buzau au fost motivate de faptul ca d-nul Lucian este membru al forumului si unul destul de activ as putea spune.
Pentru mine a fost invatatura de minte si am luat-o ca o experienta pozitiva, in schimb modul in care a jignit prin acea postare chiar nu isi are rostul.

PostPosted: 13 Apr 2016, 02:01 

Car: MB E 250 CDI
@yux_mm: Parerea celeilalte parti este ca partea nu are nicio parere. !
Dupa pozele cu Astra postate aici imi amintesc ca domnii care au deschis acest topic sunt cei din Iasi. Dintre masinile care au fost propuse la schimb pentru GT, 3 au fost Astra, iar cu 2 dintre proprietari m-am si vazut. Asadar, trista remarca poate fi adresata oricaruia, nu o sa confirm, nici nu o sa infirm, nu-mi bat capul, intelege fiecare ce vrea.

Cateva completari o sa fac totusi vis-a-vis de neajunsurile constatate de antevorbitori, de catre toti antevorbitorii mai precis, nu ma refer doar la unii fiindca ar insemna sa raspund unor pareri subiective pe care nu le pot combate ori influenta, e clar.

Asadar:

1. Faza cu atitudini "samsaristice". E ridicol, nu vindeam masina mea personala ca sa am vreun interes, nu urma sa primesc si nu am primit nimic in contul serviciului, ba chiar imi pare rau ca m-am bagat in treaba asta, desi atat Mugurel, cat si Valentin si mai noul proprietar Alex nu par deloc sa impartaseasca parerea unilaterala a domnilor de mai sus.

2. Ca pozele nu reprezinta intrutotul produsul este de la sine inteles. Tocmai de aceea am oferit cat de multe detalii posibil telefonic. Ca am acordat nota 9/10 masinii este din nou adevarat, dar, stimate domnule potential cumparator, nu rezulta clar din textul anuntului ca m-am raportat in mod repetat la VARSTA si RULAJUL masinii ??? Nu scrie negru pe alb asa ??? Doreati sa cumparati o masina de 30.000 euro cu 4.000 de euro si sa fie NOUA ? Adica sa primeasca un 9 din 10 raportat la un produs nou ? Daca este asa atunci frizati penibilul, cu scuzele de rigoare.

3. Problema AC-ului am rezolvat-o personal pentru ca nu am remarcat-o initial, deci nu am ascuns nimic. Cand Valentin a cumparat in prima instanta masina de la Guru era iarna si nu-l pot acuza de nimic. Mie personal tot intr-o zi friguroasa mi-a parvenit. Am remarcat abia in ziua vizionarii acest aspect intrucat era cald si avand in vedere ca AC-ul cupla, evident ca am pus-o pe seama lipsei de freon. Reparatiile au fost facute cu piese de la mine, nu am cerut nimic in schimb, nici pe fiare nici pe munca, iar Alex a fost un cumparator super intelegator - mi-a oferit 100 lei in schimbul incarcarcarii cu freon pe care chiar nu o puteam face tot eu insumi, deci as fi platit din buzunar. Si chiar nu mi-ar fi parut rau pana la urma.

4."Ce este frumos, bun, tip-top pentru tine nu e si pentru mine; si invers" cum spune yux-ul mai sus, este cea mai cuprinzatoare remarca din tot ce s-a scris. Ceea ce nu le-a placut initiatorilor topicului i-a placut lui Alex, si culmea, el traieste, adica poate confirma ca ceea ce i-am spus lui telefonic inainte de vizionare este cam tot acelasi lucru explicat si domnilor "deranjati". Doar ca unii mai sunt dotati si cu suficienta ratiune incat sa realizeze ca, atunci cand vrei sa iei lucru nou, te duci naibii la reprezentanta si dai cu mana ta jos celofanul de pe scaune. Adica iei masina la 0 km dar, ce sa vezi, nici Logan nu iei nou cu 4.000.

5. Domnii cumparatori au tendinta de a ma considera pe mine vinovat ca nu au gasit ceea ce cautau. Precizeaza ca ar fi vrut sa cumpere masina in special datorita faptului ca aceasta a apratinut unor useri vechi, iar istoricul poate fi si a fost urmarit pe forum... Total de acord, dar, domnii mei, in cele 5 zile cat a stat masina aia la mine s-a schimbat cu ceva istoricul ei ??? Am mancat eu bucati din ea, am schimbat aripi si am pus ruginite ??? Am exfoliat eu vopseaua pe alocuri ? Daca o cumparati de la mai vechii vanzatori, era totul ok, iar de la mine nu ? Exista si topicurile in care masina a fost pusa la vanzare de ceilalti, verificati continutul, s-ar putea sa constatati ca descrierea mea a fost cea mai apropiata de adevar. Zic si eu...

6. In legatura cu timoneria care intr-adevar avea o pozitie mai ciudata pentru treapta 2 (si nicidecum pentru restul) nu am ce precizari sa fac, in cateva schimburi mana se "forma" si nu era nicio problema. Fiind intrebat daca problema ar putea fi de la cutie am raspuns sincer ca DA, desi am precizat ca nu cred. Noul proprietar, Alex, poate confirma ca i-am relatat aceasta posibilitate dinainte de a cumpara masina, la fel si domnilor care nu au niciun motiv sa recunoasca, tre' sa fie ca ei, desigur. Mai mult, am precizat ca daca in urma unor investigatii serioase ce presupun demontare se constata ca de vina ar fi sincronul de la tr. 2 voi oferi gratuit cumparatorului o cutie de viteze intreaga si functionala pentru transplant. Stiu, nu aveam nicio obligatie, dar am destule cutii si prefer sa vad un om multumit, oricum nu costa mare lucru pe piata una SH, deci poate fi numit cadou. Si nu, domnule pretentios, asa cum singur te caracterizezi, nu aveam nicio obligatie materiala sau morala fata de domnia ta sau fata de altcineva sa ma apuc eu sa fac masina ca noua inainte de vanzare ! La pretul ala cu taxa platita altul ma si pupa ! (apropo Alex, m-ai pupat ? ca nu mai retin...) Daca tu, domnule, din istoricul ala pe care l-ai citit si recitit pe forum ai dedus ca masina e noua, aspect care te-a determinat sa te pui la drum pana la Buzau, de ce ai pretentii la mine ca trebuia sa gasesti ceea ce tu insuti ti-ai creat ca preconceptie in imaginatie ?

7. Mi se pare hilar ca domnia ta, tinere alfist, emiti ipoteze despre functionarea motorului, cat trage, cum trage, etc... Ai uitat insa sa precizezi ca nu ai fost in stare sa scoti masina din oras si m-ai rugat sa ti-o duc eu pana pe varianta ca sa poti merge cu ea. Noroc ca a fost taticul cu tine sa te imbarbateze ca lasa dom'le ca are permis de 3 ani, e doar mai timid asa... Am stat mult sa ma gandesc ce dobitoc inconstient am fost ca te-am lasat sa conduci avand in masina pe mine si pe copilul meu ! Ca trage Astra ta mai bine, de acord, trage, mergi cu ea atunci, dar nu-mi reprosa mie ca nici nu m-am uitat la ea cand ai adus-o pentru schimb. Daca faceam schimbul te-as fi pus sa o bagi in parcare (sub rezerva faptului ca este foarte posibil sa nu-ti fi iesit parcarea laterala cu spatele (sic!) in locul respectiv), iar eu nu m-as fi urcat in ea. Asa cum dumneata te pretinzi pretentios, am aceleasi drepturi, nu ? Si prin prisma acelorasi drepturi la pretentii uite ca mie mi-e scarba de Astra, deci nici macar nu mi-as fi "murdarit" mainile atingand asa ceva. Eram azi in clubopel, nu aici, daca masina aia mi-ar fi inspirat ceva pozitiv.

8. Eu nu o sa fac remarci referitoare la atitudinea vesela sau trista prin prisma careia v-am perceput, repet, remarca initiala din topic poate fi atribuita oricui, daca cumva simtiti o directie anume nu stiu ce sa spun, mi-ar parea rau sa credeti...
Imi pareti totusi destul de "ingandurat" chiar si in fotografia pe care Dvs. insiva ati postat-o langa alfa aceea, cu toate acestea nu este un motiv suficient pentru o caracterizare cu subiect si predicat, sa fim seriosi.

9. Si apropo, ce atitudine e aceea cand, dupa plecarea de la Buzau ati mers la Bucuresti sa vedeti o alta masina ? sa zicem un GT... Si dupa ce ati cerut detalii despre locatia exacta a masinii ca sa puneti pe GPS, desi proprietarul s-a oferit sa va astepte pentru vizualizare, ati mers, ati vazut, ati plecat fara nici cea mai elementara urma de... consideratie, sa-i spunem, fata de un om care si-a realiniat programul ca sa va astepte, ca si mine de altfel... Adica, zic, era normal un telefon scurt, vino bre si descuie, poate imi place masina... Nu vreau sa mai dezvolt, nici sa intru in detalii, dar masina aia ce avea ? tot ruginita, tot cu pielea mancata de caini si pisici, si aia era sub Astra la demaraj ? (aaa, scuze, pe aceea n-ati pornit-o). Daca nici aceea nu a meritat atentie macar sa chemati omul sa deschida usile, da, sunt de acord cu Dvs., chiar sunteti pretentiosi ! E printre cele mai intretinute JTS-uri in viata la ora actuala ;)

Si ma opresc aici, am scris aceste randuri nu pentru Dvs., domnilor initiatori... Cu scuzele de rigoare, nu meritati nici efortul si nici timpul meu, din respect pentru altii am considerat insa ca trebuie sa spun si cum stau lucrurile dincolo de perceptii deformate.

O seara minunata va doresc. Si spor la cautarea Alfei visurilor Dvs. !

PostPosted: 13 Apr 2016, 02:11 

Car: AR 159
De fel nu imi sta in caracter sa intervin in diverse dispute , dar daca tot este pe sectiunea offtopic....cred ca se scuza...
Partea cu imaginea masinii in opinia celui care o vinde/cumpara este ca cel care o vinde o vede mai buna , iar cel care o cumpara cauta defecte .In cazul de fata fiecare are dreptate pentru ca se afla pe pozitia de vanzator/cumparator.
In ceea ce priveste comentariul :,, familion ....cazuti din masina 1900 fara AC....iti vine sa dai foc la masina'' cand am citit postul lui BIA am crezut ca este vreun cocalar , necioplit ,taran(sper sa nu fi facut vreun pleonasm) care este frustrat nu ca nu are bani de bmw si s-a reorientat catre alfa, ci nu are bani nici de alfa pusa la vanzare.
Cat despre masina cu care au sosit,am crezut ca este vreo epava ca in imaginea atasata.....dar vizualizand pozele....m-am inselat.Asa ca de la mine ,conteaza sau nu , tipul din Buzau are un mare minus.
Si este de apreciat decenta cu care si-au expus punctul de vedere familia din Iasi.
PS:Acum un an de zile , un Bentley continental gt convertible grabit dadea flashuri sa ii fac loc sa ma depaseasca.La semafor ajungem unul in dreptul celuilalt.Ma uit sa vad cine era domnule tipul acesta grabit.La care se uita la mine si spune:ce plm te uiti ma la mine ...uita-te la rahatul ala al tau de masina...eu avand un Ford Focus zic eu destul de ingrijit.Am zis deh..asa e cand ai masina mai scumpa de vreo 80 ori decat a mea.Acum ma gandesc daca l-as suna pe unu care are o astfel de masina la vanzare (Bentley) si eu vin cu un Focus, ce ar zice despre mine ....sau ar trebui sa ma gandesc ..ce ar face ...m-ar impusca?
,,Si prin prisma acelorasi drepturi la pretentii uite ca mie mi-e scarba de Astra, deci nici macar nu mi-as fi "murdarit" mainile atingand asa ceva.''
Ai acasa Rolls Royce si nu stim ???...pretentiosule care esti...

Attachments:
caruta.jpg
caruta.jpg [ 38.39 KiB | Viewed 3572 times ]

PostPosted: 13 Apr 2016, 02:57 

Car: MB E 250 CDI
dark 2011 Quote:
,Si prin prisma acelorasi drepturi la pretentii uite ca mie mi-e scarba de Astra, deci nici macar nu mi-as fi "murdarit" mainile atingand asa ceva.''
Ai acasa Rolls Royce si nu stim ???...pretentiosule care esti...
Sincer, ai tu vreun drept oarecare sa decizi ce masina imi poate fi mie pe plac si care nu ? De ce model imi poate fi scarba si de care imi poate fi drag ? In lipsa unui raspuns logic apreciez interpelarea ta drept inutila.
Si nu, nu am acasa un Rolls, am o Dacie 1310 pe injectie de care am tot dreptul, mie personal, nu altuia, sa-mi fie mai draga decat o Astra G. de exemplu. A ajuns pana la nivelul tau explicatia ?

PostPosted: 13 Apr 2016, 03:18 

Car: AR 159
iti spun doar atat...daca ai mai multe postari si esti inscris mai demult pe forum , nu iti da dreptul sa imi stabilesti tu ,,nivelul '' ...banuiesc ca la cel de inteligenta te referi.
Daca erai un baiat inteligent , stiai ca discretia este o caracteristica a demnitatii....si nu faceai acele afirmatii despre acele persoane pe un topic public..ok ..nu s-a finalizat tranzactia...life goes on...cu toate ca fiecare e liber sa spuna ce doreste.....dar repet ...tine de prestanta.....
Consider ca interventia mea se opreste aici...indiferent de postarile ulterioare.

PostPosted: 13 Apr 2016, 04:25 

Car: Mercedes C Coupe
Nu-i iau partea lui Lucian, dar masina pana la urma s-a vandut si sunt foarte curios de ce spune noul proprietar despre achizitie.
Nu este corect in a il incadra pe BZ-xx-DIA in aceiasi oala cu samsarii!! Am avut multe discutii in PM cu el, despre foste problemele ale Alfei mele(se vede topicul in care mi-au sarit in cap foarte multi) si omul nu a incercat sa-mi vanda nimic, dimpotriva, m-a indrumat spre rezolvarea problemelor. Am avut nevoie de cutie de viteze, dar nu se potriveau codurile cu ce are el(oricum pretul era decent), am vorbit de ambreiaj + volanta si, din nou, am primit un pret sub cel al pietei, etc.
E drept ca nu am cumparat nimic de la el, dar e si foarte drept ca a fost deschis si mi-a oferit niste preturi sub pretul pietei(exceptand Tzzivi, care mi-a dat o cutie de viteze de pomana) pentru reperele de care ma interesam la vremea respectiva.
Sa vorbeasca Alex, noul proprietar al Alfei. E cel mai corect!

PostPosted: 13 Apr 2016, 08:09 

Car: Alfa Romeo 147
Salut si eu initiativa domnilor de la IASI.

Ca in orice disputa, tind sa cred ca adevarul este undeva la mijloc.

Lucian ar fi trebuit sa-si ceara scuze pentru exprimarea folosita, chiar daca nu este vorba despre domnii in cauza. De asemenea mi s-ar fi parut corect sa le spuna telefonic faptul ca pielea scaunului este deteriorata cat si faptul ca sunt puncte de rugina ici si colo. Timpul este pretios pentru fiecare dintre noi, de ce sa-l irosim aiurea?

Referitor la pret, nu as vrea sa comentez, insa masina cand a fost noua nu cred ca a costat 30k euro ci mai degraba ~20k euro. Iar faptul ca are 12 ani vechime si problemele aferente varstei (rugina, scaune imbatranite),tind sa cred ca 4400 euro cu taxa achitata este pretul corect.Asa ca nu as putea spune ca a fost un chilipir insa nici vreo teapa.

Iar ca sa inchei, domnii de la iasi tind sa cred ca nu au fost suparati pe masina, ci pe comportamentul lui Lucian. Din cate am inteles i-au spus ca nu doresc masina, Iar mai apoi s-au simtit lezati de afirmatiile acestuia pe forum.

Later edit:
Poate unii nu cunosc acest aspect si le-ar fi util pe viitor cand doresc sa cumpere o Alfa Romeo cu aerul conditionat functional:
O Alfa Romeo care nu are freon sau nu are cantitatea necesara de freon in instalatia de aer conditionat, NU cupleaza compresorul. Daca compresorul cupleaza si nu baga aer rece absolut deloc, inseamna ca fie nu are suficient ulei in compresor, fie problema este de alta natura.
Faptul ca in timp ramane fara freon, denota clar ca instalatia are pierderi/probleme undeva. Sistemul de aer conditionat este inchis etans, drept urmare nu trebuie piarda nimic, ca sa trebuiasca sa completezi cu freon ulterior.

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 13 Apr 2016, 08:56 

Se pare ca nu se intelege ca problema "reclamata" sunt vorbele aruncate pe forum (si nu numai?)... :roll:
Scuzele nu numai ca nu au venit, dar se observa si o tentativa de eschivare. Esuata, dat fiind ca, in faza a doua, arunca cu noroi in oameni, desi initial acesstia pareau doar ca "se simt" nu ca ar fi familionul sinistru indicat.

PostPosted: 13 Apr 2016, 09:13 

Car: Gtv V6 tb
Sa ne mai destindem...
https://m.youtube.com/watch?v=hVCtuJc1908" onclick="window.open(this.href);return false;

ex: Alfa Romeo 159 1.9 jtd grigio vesuvio
ex: Alfa Romeo 166 Super 2.0 tb grigio chiaro metallizzato
ex: Alfa Romeo 156 1.8 ts rosso proteo

PostPosted: 13 Apr 2016, 09:50 

Va salut pe toti din nou si revin deoarece vreau sa punctez ca am scris pe forumul dv. in ideea ca asteptam niste scuze de la d-nul Lucian si nimic mai mult, deoarece mi s-a adresat mie si familiei mele intr-un mod jignitor cu toate ca noi nu l-am jignit nici pe dumnealui nici masina care o avea la vanzare cu toate ca masina nu era in starea pe care ne-o prezentase telefonic. Nu m-am asteptat sa cumpar masina noua la 4400 de euro, in schimb daca un cumparator face un drum de 600 km ca sa-ti cumpere masina ar trebui sa fii mai corect cu informatiile despre masina pe care o vinzi (tinand cont ca esti membru pe un forum auto). Va multumesc pentru intelegere.

PostPosted: 13 Apr 2016, 10:05 

BZ-76-DIA Quote:
E printre cele mai intretinute JTS-uri in viata la ora actuala ;)
Care e acel GT? Ce nota are 9,7 din 10 sau e nou folosit doar de proba?
Pe afirmatia asta s-au vandut multe masini busite rau, doar pentru ca membri vechi laudau masinile altor membri. Iar faptul ca un user mai vechi si activ o spune, poate inclina balanta. E modul de lucru pe acest forum.
Si eu m-am prostit de mai multe ori, ca mine multi altii, crezand ca pe aici umbla oameni care nu se bucura sa te fraiereasca de cativa lei, dar probabil asa e alfistul roman. :lol:
@popica35, uita, asta a fost, nu te incalzesc cu nimic scuzele, dar din plimbarea asta macar ai invatat ceva pentru viitor, pustiu e tanar, mai ai masini de vazut si cumparat, acum incerci alta abordare.

PostPosted: 13 Apr 2016, 10:06 

Car: 156 1.6 TS
O părere: eu înainte sa iau mașina pe care o am acum, un singur lucru i-am cerut fostului proprietar: poze detaliate/edificatoare cu ce vroiam sa vad cum arată...pentru pretențiile mele. Despre funcționarea motorului, cutiei, AC, suspensii...sincer e și un risc asumat.Și cred ca mereu trebuie sa cântărești prețul și sa știi și ce îți vei asuma tu ca și cumpărător sa mai repari ulterior, pentru ca niciodată nu iei o mașină impecabila care are deja 12 ani.
Respectele mele.

PostPosted: 13 Apr 2016, 10:26 

Car: Alfa Romeo 156
Din toate chestiile de mai sus, o singura remarca am si eu de facut : userul BZ-76-DIA atunci cand mai vinde vreo masina, poate ar trebui sa se abtina a mai scrie pe forum despre profilul psihologic/financiar al potentialilor clienti care au venit la vizionarea respectivei masini, nu de alta, dar poate cadea in penibil, ca sa nu zic mai multe.

In ceea ce priveste masina, indiferent daca are istoric pe forum sau userul este cunoscut si pare de incredere, o masina second hand trebuie tratata ca atare. Aici cred ca orice cumparator trebuie sa isi asume un risc, risc ce nu poate fi imputat vanzatorului (desi ar fi frumos sa traim intr-o altfel de societate).

PostPosted: 13 Apr 2016, 11:18 

Car: Carla
@Valerica: Vorbesti doar ca sa te afli in treaba sau poti da si niste exemple ? Forumul asta nu trebuie sa tolereze mizerii de genul celor insinuate de tine. Daca exista, ele trebuie expuse, nu ascunse.

@BZ-76-DIA: Pornisei bine, dar te-ai scufundat si mai adanc. Nu te acuza nimeni de vreo teapa, cel putin nu deocamdata, ti se reprosa doar atitudinea si limbajul. Cu totii suntem scarbiti de anumite lucruri, dar e o chestiune de eleganta, de demnitate - cum bine remarca dark 2011 - sa nu jignim gratuit, indiferent de nivelul ridicat pe care il avem. In cazul tau ma refer la nivelul financiar, fireste.

PostPosted: 13 Apr 2016, 11:20 

Car: Vespa
E regretabil incidentul si daca as putea sa imi cer eu scuze , as face-o . Nu ma intereseaza daca masina era sau nu conforma cu asteptarile potentialului client , ideea e ca nu jignim pe nimeni . Sunt sigur ca si lucian regreta ce a scris , poate la nervi , poate dupa o zi proasa , e om si el . Il cunosc bine si chiar e un om de treaba care ajuta mereu cu tot ce poate , chiar daca nu e obligat sa o faca . Asa a fost si cu vanzarea asta buclucasa , doar m-a ajutat sa fac tranzactia cu Valentin . Daca masina nu ar fi fost cunoscuta aici , daca nu as fi stiut ca a fost bine ingrijita de fostul proprietar , nu as fi facut schimbul . Acum , ca mai erau neajunsuri , nu contest , dar nici Lucian si cu atat mai putin eu , nu le stiam . Nu s-a ascuns nimic , totul a fost explicat in detaliu . Exact cum zice si Lucian , noul posesor a ajuns in posesia unui GT foarte bun , cumparat cu un pret MIC . Luati in calcul ca el a fost cumparat de Valentin cu un pret aproximativ la fel cu cel cu care s-a vandut acum , dar in putinul timp cat a avut masina A BAGAT MUUUULTI BANI IN PIESE NOI PENTRU PUNTEA FATA SI SPATE . Cum vi se pare asta ? In mod normal masina asta trebuia sa se vanda la un pret de peste 5000 eur ( vezi GT-ul lui Ciprian ) dar pentru ca am tinut sa se vanda repede a ramas cu pretul mic . Sunt sigur ca noul proprietar e multumit de achizitie , de experienta cu Lucian si ca se va bucura de o masina foarte corecta .

Deci , domnilor , va rog sa acceptati scuzele mele si sa nu va opreasca aceasta experienta in a achizitiona o Alfa .

Numai bine va doresc

PostPosted: 13 Apr 2016, 11:31 

Car: Alfa Rome GT 2.0 JTS
andreiblitz Quote:
Bine ar fi sa scrie aici atat Lucian, cat si noul proprietar. Sa vedem si punctele lor de vedere.

Salut la toata lumea care s-a aprins :mrgreen:

Eu sunt noul proprietar, si ma bucur extreme de masina.

Motorul este in paramaterii optimi de funtionare avand in vedere VARSTA MASINII, de vineri de cand am adus-o de la Buza la Bacau a avut 3 plinuiri de benzina si nici un gram de ulei papat - in schimb buzunarul ma doare dar am pe fata un zambet continuu. Trageti singuri concluziile fiind vorba despre un motor JTS.
Zgomotul produs cand introduci in treapta a doua - nu trebuie sa apesi ambreiajul mai tare, exista sansa sa spargi podeaua, degeaba - trebuie doar sa treci schimbatorul prin punctul mort - sau sa incerci sa calci de doua ori ambreiajul(odata cand scoti din viteza si bagi in punctul mort dupa care cand scoti din punctul mort si bagi in viteza - oricum nu sunt eu omul care sa va ofere lectii de condus) - exista posibilitatea mare sa fie un sincron(pe care am sa il repar daca trebuie sau daca nu am sa iau o cutie de viteze de JTS si am sa o schimb - oricum ar fi masina poate sa mearga mult si bine chiar si asa cu acest zgomot)
Nu pot sa nu remarc faptul ca mici puncte de rugina exista in jurul aripilor - lucru care mi se pare iarasi PERFECT NORMAL PENTRU VARSTA PE CARE O ARE MASINA SI PENTRU FAPTUL CA MASINA DIN 2008 S-A PLIMBAT PRIN ROMANIA - IARNA, SARE, PIETRE, RESTUL E CAN-CAN
Interiorul de piele visinie - GT-ul este a doua masina pe care o am(adica a doua ALfa mai am un 147) iar urmele de uzura de la GT sunt mult mai putine decat cele de la 147 - din nou masina este din anul 2005 si mi se pare normal sa prezinte grade de uzura, oricum nimic grav si nu am sa ii fac absolut nimic pentru ca unele elemente trebuie sa aiba prezenta si patina timpului.
Trenul de rularea - spatele este nou, masina nu bate nu troncane interiorul nu scartie. Fata - bratele superioare si bielete antirulie noi - o mica urma de uzura la un pivot de la bratul stanga inferior plus urme de uzura la bucsele barei stabilizatoare fata
Geamurile sunt reglate cum trebuie nu este zgomot exagerat in masina dupa 140-160 km pe ora
Toba de esapament nu este sparta nu sufla aiurea
Ce vreau eu sa fac la masina(unele din mofturi si am sa punctez exact care sunt mofturi - mofturi pentru ca vreau sa vin cu voi la Alfa Fest si vreau sa am fata impecabila)
Schimb kit ambreiaj complet(am sa ii iau Sachs)
Rulment presiune(suiera, se aude, ma sacaie pe mine, am sa ii iau Sachs)
bucsuele bara stabilizatoare fata(moft - vreau eu sa le schimb dar nu este neaparat necesar)
brate inferioara fata(pentru ca un pivot prezinta mici urme de uzura de la bratul stanga fata, m-am decis sa le schimb pe amandoua)
ulei nou in cutia de viteze - multumesc lui Lucian pentru sfaturile pe care mi le-a dat despre ulei din cutia de viteze si am decis sa merg pe mana lui pentru ulei din cutia de viteze.
tampon cadru motor cutie de viteze(cel dinspre spatele masiniii - nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie) - iarasi moft nu este neaprat necesar
distributia vreau sa o schimb toata cu toate rolele cu pompa de apa cu tot sa fie nou
schimbul de ulei vreau sa il fac cu toata ca abia a fost schimbat uleiul - inca nu stiu ce sa fac sa raman pe Castrol-ul Titanium sau sa trec pe Selenia Racing - inca ma gandesc
curatat aripile si pragurile in locurile in care a inceput sa apara usor rugina(nu va speriati nu este multa rugina, eu unu nu m-am speriat) si aceasta operatiunea vreau sa o fac la Auto San Remo (reprezentanta ALfa Romeo din Bacau)
Promit ca am sa fac pentru ambele fete, si pentru GT si pentru 147, topicuri dedicate unde va voi spune tot ce am sa fac la fete - iubita mea deeja vrea sa ma duc sa dorm in masini pentru ca oricum petrec mai mult timp cu masina decat cu ea.
Si ca incheiere, de la ce v-ati luat? :blink:

PostPosted: 13 Apr 2016, 11:37 

Sincer, eu nu mi-as dori sa am un asemenea topic pe numele meu. :shock: Mai ales, cand mai am la vanzare o masina. Efectul e ceea ce se cheama dezastruos.
De aia zicea bunica "Intotdeauna, sa lasi loc de "Buna ziua!"".

LE: Bilobistroc, nu mai bine faceai direct topic masinii? Ca altfel, e gen "nu tu, ma, mie!" :)

Last edited by Freccia on 13 Apr 2016, 12:02, edited 1 time in total.

PostPosted: 13 Apr 2016, 11:43 

Car: 156 gta, 159
saptamana trecuta, 3 zile am alergat de dimineata pana seara cu prietena sa.si cumpere o masina.
ce.i drept bugetul a fost destul de mic, dar totusi am gasit ceva si in banii astia
in prima instanta am vazut si o corsa 1.3. o catastrofa de masina din toate punctele de vedere. barile fata si spate schimbate, o aripa, un far spart, zgarieturi cat cuprinde, multe chestii nefunctionale, motorul se auzea ca de tractor si foarte zgomotos. proprietarul la telefon a prezentat masina "impecabila" ceea ce era departe de adevar. a 2a zi cand ne.am comfruntat iar telefonic spunandu i parerea despre masina si ca nu dorim sa o achizitionam mai mai sa ne injure sau sa vina dupa noi sa ne bata. daca redau vorbele lui, masina e cea mai buna de pe piata raport pret calitate. poate dansul considera ca asa sunt masinile de varsta respectiva... nu condamn. cert e ca am mai vazut si altele de similare si aratau si se mergeau mult mai bine.
cand spui ca o masina e de nota xxx cred ca e bine sa faci referire la acelasi gen de masini din aceeasi perioada care sunt la vanzare pe piata. ca masina are 5 ani sau 50 e irelevant. poate mercedesurile sau alfele vechi de 10-15 ani sunt mai ingrijite decat fiat doblo sau renaut kangoo.
tot zilele trecute am vazut si un opel tigra care din punctul meu de vedere masina merita banii, era intretinuta mecanic si estetic... mai exact era ce trebuie pentru varsta si banii ceruti. am fost la un pas sa o cumparam dar datorita unei simple intrebari si atitudinea vanzatorului am zis pas.
pana la urma am ajuns la un fiat punto evo care la randul lui are destul de multe imperfectiuni. mentionate de vanzator. ba mai mult ne.a aratat probleme care la un test la un service auto specializat un tinichigiu vopsitor nici macar nu le.a observat. vanzatorul ne.a aratat problema in sine, cu poze de riguare, si locul unde a fost remediat.
ceea ce doream sa exprim mai sus este ca am intalnit 3 genuri de oameni.. primul cu corsa mincinos pana la dumnezeu ca sa si vanda masina (o catastrofa din pct meu de vedere) al 2lea cu tigra vindea ceva corect dar atitudinea lui aroganta din cale afara ne.a facut sa nu cumparam produsul de la el si al 3lea care sincer sper si noi in aceasi situatie sa fim ca el a aratat toate probleme masinii de la a la z. nu a stat o secunda sa prezinte atuurile masini sau sa o laude ci doar defectele.
indiferent cum se przinta fiarele noastre, ca sunt bune sau rele, ca noi le vedem mai bune sau mai proaste cred ca o atitudine omeneasca tinde sa.ti faca reclama tie ca om, nu doar produsului vandut
nu doresc sa l discreditez pe userul bzxxxxx, eu am primit sfaturi bune si corecte de la el, poate ca pe un ton mai frumos sau nu dar in situatia de fata ar fi putut fi si el mai maleabil. mai ales pentru clientii mai pretentiosi. plus ca asta ar ajuta la vanzarea produsului

156 jtd
vw golf 2 gti

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 83 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00