Asociatia Alfa Club Romania
https://www.alfaclub.ro/forum/

Electric supercharger
https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?t=14089
Page 1 of 1

Author:  radio_on [ 28 Jun 2010, 08:19 ]
Post subject:  Electric supercharger

Am gasit zilele astea pe net o instalatie de supraalimentare care mareste debitul de aer aspirat, printr-o turbina actionata electric care se monteaza pe filtrul de aer.
http://www.superchargerswarehouse.com/A ... rchargers/. (daca este considerata reclama, rog adminul sa scoata linkul)
Ce parere aveti despre asa ceva? Cresterile ar fi undeva pe la 10%-15%, daca e sa ne luam dupa producator, la un motor de 150CP, inline-4.

Author:  Dany [ 28 Jun 2010, 08:56 ]
Post subject:  Re: Electric supercharger

Mie iar imi suna a solutie minune de crestere a puterii, gen Turbonator. Oricum ce spun ei pe site nu e adevarat- ca nu ar consuma putere- atata timp cat e alimentat de alternator. In puls 900W nu sunt de ici de colo, iar un alternator ars e destul de costisitor.

Author:  radio_on [ 28 Jun 2010, 10:02 ]
Post subject:  Re: Electric supercharger

Ei s-or referit la faptul ca nu exista consum auxiliar din puterea motorului (nu exista o curea direct antrenata de motor cum ii la compresoare) energia fiind consumata din baterie, iar alternatorul nu se invarte mai repede sau mai incet functie de descarcarea bateriei. Eventual, din cauza consumului in cel mai rau caz se poate ramane fara baterie, si in timp fara puntea de diode de la alternator, dar si pentru asta exista solutii alternative. Consumul de curent nu cred ca ar fi cea mai mare problema, desi poate gresec, insa ma gandesc aici daca nu exista ceva limitari la nivel de ecu referitoare la amestecul imbogatit de aer :scratch:

Author:  Dany [ 28 Jun 2010, 12:01 ]
Post subject:  Re: Electric supercharger

Am impresia ca tu nu intelegi cum functioneaza alternatorul: orice consumator aditional isi ia curentul de la alternator (vorbim de situatia cand e motorul pornit), iar alternatorul pentru a produce mai mult curent are nevoie de un cuplu (moment cinetic) mai mare. E adevarat ca se invarte cu aceeasi turatie mereu, insa cand adaugi un consumator puterea consumata in plus trebuie sa vina de undeva, si anume de la motor.
Din cauza asta cand aprinzi/stingi luminile, casetofonul sau mai stiu eu ce, se simte o usoara variatie a turatiei motorului.

Author:  Alex_Alfa [ 28 Jun 2010, 13:59 ]
Post subject:  Re: Electric supercharger

Frectie la laba de urs. Garrett, KKK, Rotrex si alti colegi de-ai lor de breasla ar trebui sa-si inchida afacerile si sa se apuce de crescut porumbei si prepelite! Se pare ca le-a scapat ceva. :comphate:

C'mon.. :roll:

Author:  radio_on [ 28 Jun 2010, 17:00 ]
Post subject:  Re: Electric supercharger

@Alex_alfa teoretic s-ar putea obtine ceva putere dintr-o instalatie din'asta, mult mai mica decat dintr-o turbina actionata de gazele arse, dar ma gandesc ca daca acel "uscator de par" :lol: poate avea capacitatea sa mareasca debitul de aer aspirat in mod normal, e si ala un plus!


@Dany ai dreptate, eu am gandit pe dos (am crezut consumul se face prin baterie, si nu direct de la alternator). Dar ca sa-mi fie si mie clar pana la capat:
alternatorul fiind tot timpul antrenat de motor prin curea (numarul sau de rotatii fiind tot timpul direct proportional cu numarul de rotatii al motorului), ma gandesc ca e fabricat de asa natura incat sa duca la ralanti toti consumatorii de pe masina (dotare full) porniti, eventual + o marja de consumatori straini (gen HU aftermarket, sau detector radar la bricheta, sau mai stiu eu ce...). In aceste conditii mai are vreun efect alternatorul asupra motorului, in sensul ca il mai notifica sa ajusteze turatia in functie de consumul de curent de pe instalatie?

Author:  IRBabuin [ 29 Jun 2010, 00:20 ]
Post subject:  Re: Electric supercharger

scrie ca face 0.25bar de presiune si misca suficient aer 800CFM parca si cel mai interesant e ca merge numai la WOT. 65A e foarte mult, probabil e nevoie si un upgrade de alternator, unul de JTD de 110A. Daca ai 200E de aruncat, poti sa incerci si ne spui si noua ce s-a intimplat dupa aia.

Page 1 of 1 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/