It is currently 15 Nov 2024, 16:33

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Filtru de aer sport
PostPosted: 23 Dec 2009, 10:39 

Salut ...am o alfa 156 2,4 jtd din 99 si ma bate gandu sa ii pun un filtru sport si o toba terminala la fel...insa am auzit de la dragii nostri compatrioti k nu prea ar ajuta-o pentru k este un diesel si nu ar face cine stie ce .Insa a incercat cineva,macar sunetul motorului il schimba ?E mai galagioasa ?Sau din contra nu as face decat un mare rau masinii ?!!!
Va rog sa va dati cu parerea !!! :o

Post subject: Re: Filtru de aer sport
PostPosted: 24 Dec 2009, 01:17 

Salut

Desi nu prea am experienta ,pot zice ca ,acum 5 luni ma intrebam aceleasi lucruri referitor la filtru sport pe diesel. Mi-am pus pe o toyota din 2000 diesel un filtru Green universal si dupa 3 luni am cumparat filtru stock ...

Legat de sunet ,personal,pot sa zic ca motorul suna putin alftel ,putin mai tare insa mai placut(in cazul meu) . Cand era motorul rece si tragea aer rece urca ceva mai repede in ture ,era putin mai violent... dupa ce se incalze si apuca aer cald se purta "normal" (asta pentru ca filtru trebuia montat putin mai departe de motor ,astfel incat sa traga aer ceva mai rece..)

Si totusi ,nu uita ca filtrul trebuie curatat din cauza prafului(mai ales in Romania) . Si sa nu mai vorbim de praful care ar putea intra in motor ,mult mai usor decat in cazul filtrului stock.

ps: e doar parerea unui amator:) bafta.

Image

PostPosted: 18 Apr 2010, 10:28 

Poate te ajuta cu ceva.http://www.youtube.com/watch?v=wpwwnPOTZCc" onclick="window.open(this.href);return false; si eu ma gandesc sa fac la fel.

PostPosted: 18 Apr 2010, 11:55 

Salut.
Pe diesel nu stiu ce sa iti spun...daca are sau nu rost sa iti pui filtru sport.
Iti pot spune doar sa ai grija mare ce filtru iti pui pt ca o sa ai neplaceri mari daca nu pui ceva calumea.
http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php? ... 8&start=50" onclick="window.open(this.href);return false; ---aici poti vedea exact ce am patit eu.

PostPosted: 30 Apr 2010, 10:36 

Mi-am pus si eu filtru sport la un moment dat pentru ca imi era dusa carcasa filtrului stock si aia costa cam 500 RON, insa NU RECOMAND aceste filtre din urmatoarele motive:
-acest filtru sport se pune liber sub capota (ma rog la locul filtrului) ceea ce dauneaza sanatatii deoarece temperatura aerului sub capota este ridicata dupa ce se incalzeste motorul; aerul cald dauneaza sanatatii. Filtrele stock au o carcasa la care este legata o priza de aer din exterior.
-praful de pe drumurile Romanesti. Filtrele sport sunt facute pentru a prelua mai usor si mai mult aer; Particulele (praf) patrund mai usor in motor cu aceste filtre sport ceea ce dauneaza sanatatii;

Concluzia (am pus la loc filtrul stocl, MANN si am etansat carcasa. DE CE? Incepuse sa mi se duca debitmetrul si masina nu tragea la fel de bine din cauza aerului cald.

SOLUTIE: conceptul CAI (cold air intake). Citeste pe net., sunt vreo doua firme care fabrica sisteme specializate de mare calitate pentru Cold Air Intake. Eu mi-as pune asa ceva daca as avea posibilitatea.

alecs
CJ-23-GTA

PostPosted: 30 Apr 2010, 14:29 

BMC ---dau randament in general , in special la benzinare turbo sau nonturbo , la diesel rare ori dau randament , dar in proportie de 90% nu dau.....il poti monta doar pentru sunet mai mult, ce iti recomand sa alegi intre bmc dia si bmc cda , nu iti lua filtre fara carcasa , deoarece parerile le-ai citit mai sus .....la ce te poate ajuta eventual la cuplu , dar foarte putin ... http://www.spdzoom.ro" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 30 Apr 2010, 23:09 

alfistu_cioco22 Quote:
Salut ...am o alfa 156 2,4 jtd din 99 si ma bate gandu sa ii pun un filtru sport si o toba terminala la fel...insa am auzit de la dragii nostri compatrioti k nu prea ar ajuta-o pentru k este un diesel si nu ar face cine stie ce .Insa a incercat cineva,macar sunetul motorului il schimba ?E mai galagioasa ?Sau din contra nu as face decat un mare rau masinii ?!!!
Va rog sa va dati cu parerea !!! :o
Sa imi dau si eu cu parerea.
1. Nu mai scrie a-la mess, ca de acuma se sterge.
2. Nu abuza de semnele de punctuatie precum semnul exclamarii. Aceeasi .. pedeapsa precum la punctul 1.
3. Cum vrei sa schimbe sunetul motorului, din sunet de tractor in sunet de V8 american, sau cum crezi ca se schimba ?
4. Cat despre evacuare, nu are rost sa mai raspund ;)

Punctele 1 si 2 se aplica tuturor, nu doar initiatorului acestui topic.

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00