Am o Alfa Romeo 156,motor 2.4 jtd din 1999 si recent am avut probleme cu turbina,aceasta sa defectat si mi-a aruncat tot uleiul din motor pe esapament.Am cumparat o turbina de la second hand,am schimbat toate filtrele,ulei,distributie si mai multe chestii iar in seara asta am avut o surpriza destul de neplacuta......motoru pe liber,in relanti merge perfect se tureaza,turbina fluiera foarte frumos,totul ok,insa in mers in treapta a 3 la 3200 de ture mi se aprinde becul de la probleme motor si se taie alimentarea si numai urca mai sus de atat nici k turatie nici k viteza iar in treptele 4 si 5 patesc aceeasi problema la 2900 ture se aprinde iar martorul acela si numai urca in ture si viteza,insa daca decelerez indicatorul se stinge imediat si masina merge ca si cum nu ar fii nici o problema!Va rog daca aveti idee ce poate fi,daca s-a mai lovit cineva de problema asta!In rest masina trage foarte bine,parca zboara de sub mine in momentul in care schimb din 1 in 2 doua ceva mai sportiv.Mecanicul mi-a spus k ar putea fii urmatoarele probleme :
-din cauza uleiului ramas pe evacuare vreo eroare de la catalizator
-din cauza vreunui dop de ulei in ture mai mari nu mai poate evacua cum trebuie si taie motorina
-vreo sita din rezervor imbacsita sau ceva de genu,desi flitrul de motorina e nou
Va rog daca aveti vreo idee sa imi spuneti si mie pentru ca abia maine seara masina o sa fie bagata pe tester!
_________________ Alfa Romeo 156 2.4 JTD 1999 .........JUST PURE LOVE !!!
|