It is currently 02 Dec 2024, 23:27

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 04 Apr 2010, 23:55 

Car: Alfa Romeo 147
Salutare, am o urgenta majora, masina a fost putin pupacita si imi este indoita capota putin in fata, fara sa fie sarita vopseaua, foarte putin indoita cam cat mingea de golf, bagata in interior.

De mai multe ori am deschis capota sa ma uit la motor si azi in benzinarie SOC, trag de maner.. era moale si capota nu se deschidea, nu cred ca sufa e rupta, maine o sa incerc sa trag manerul afara din suport si sa trag de sufa mai tare in exterior sa vad daca iese si daca e rupta

Spuneti-mi daca a patit cineva asa ceva si cum a putut deschide capota in cazul in care sufa este rupta

Pleaseeeeee am nevoie urgent

Va multumesc anticipat

Aaaa.... ma scuzati, Hristos a Inviat !!!

PostPosted: 06 Apr 2010, 11:46 

Astazi am mers la masina si am dat manerul de sub bord jos, am incercat sa trag cu patentul de bobita de pe sufa, concomitent cu tata care apasa si tragea de botul capotei, dar nimic nici nu s-a clintit

Sufa cand am tras de ea nu a iesit afara deci nu este rupta, la cat de puternic am tras de ea cu siguranta iesea de pe camasa daca era rupta.

Nu stiu ce sa mai fac .... maine o sa o bag pe un elevator sa ma uit sub ea.. poate pot sa o deschid pe dedesubt daca nu o sa ma duc la un mecanic

Ciudat este faptul ca cei 47 de oameni care au citit post`ul meu nu au zis nimic :bash:

Cei care au ceva idei, nu le pastrati pentru voi, spuneti`mi si mie poate iese ceva constructiv

PostPosted: 06 Apr 2010, 22:17 

daca nu ajungi la inchuietoare da jos grila si desfa inchuietoerea din cele trei suriburi.

PostPosted: 06 Apr 2010, 23:22 

Maine o bag pe canal in garaj sa vad daca ajung la incuietoare

Grila mea e prinsa in suruburi pe interiorul spoilerului nu am cum sa o dau jos, deci nu pot baga mana din afara masinii, tot pe dedesubt cumva, insa mersi de sfat :peace:

PostPosted: 07 Apr 2010, 20:06 

Successsssss... am reusit :clapping:

Dupa mai multe vizite pe la service`uri si dupa multe variante care trebuia sa le pun in practica: gaurit spoiler, spart masca cromata de pe mijloc, gaurit capota (Doamne fereste), am ajuns la un vecin care lucreaza omuletul la masini in timpul liber

A avut ideea sa imi dea traversa de la radiator jos, sa dea radiatorul la o parte, nu sa il demonteze, l-a miscat de la locul lui putin sa ii incapa mana sa scoata cele 3 suruburi care prindeau incuietoarea, intr-un final am ridicat capota cu tot cu incuietoare, ulterior dand`o jos si afland care a fost problema

Problema: pe fir la capatul de sub capota avea un capat de plastic al camasii care se fisurase si nu mai tinea camasa fixa, lasand sufa sa culisese in interiorul ei, avand impresia ca sufa este la capat de cursa

Am rezolvat problema punand in suportul in care intra bucata de plastic, o parte mai din spatele camasii

Acum merge struna, cateodata e bine sa apelezi si la "meseriasi" de astia

Se poate inchide, daca se crede ca nu este de folos

PostPosted: 08 Apr 2010, 22:03 

salut in seara asta mi-am facut cont shi nu am avut cum sa vad post-ul tau. findca eu te-as fi putut ajuta am shi eu o alfa 147 2001 shi am patit acelashi lucru dar eu am reushit sa desfac incuietoarea fara sa dau radiatoarele la o parte fara sa gauresc sau sa sparg spoileru am dat doar grila jos. nu am fost atent sau nu scria ce alfa ai??

P.S. mai lucrez shi intr-un service:D

PostPosted: 09 Apr 2010, 09:28 

Salutare... tot 147 am, este pus thread`ul la sectiunea AR 147 ... deci 147 am :)

Grila cum ai putut sa o dai jos ca e prinsa in 5 suruburi pe interior ?

La grila ma gandeam si eu dar mi-a fost mai usor cu radiatorul, 3 suruburi si a fost gata :lol:

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00