Asociatia Alfa Club Romania
https://www.alfaclub.ro/forum/

Alfa romeo 156 2,4 jtd bujii incandescente
https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?t=12588
Page 1 of 1

Author:  alfistu_cioco22 [ 20 Dec 2009, 21:21 ]
Post subject:  Alfa romeo 156 2,4 jtd bujii incandescente

in momentul in kre ii pun contactul pe vreme rece in general imi pulseaza timp de 30 de sec becul de la bujiile incandescenta adik spirala aceea galbena .....am inteles k normal ar fii sa stea aprinsa timp de cate secunda iar apoi sa se stinga si sa ii pot da linistit la automat .... e problema sau asa e normal ....va rog sa am ajutati si pe mine cei kre aveti motorul 2.4 jtd

Author:  georgeg [ 20 Dec 2009, 21:31 ]
Post subject:  Re: Alfa romeo 156 2,4 jtd bujii incandescente

Salut si tie si bine ai venit pe forum.

Ca sa poti fi ajutat mai intai ar trebui sa incerci sa renunti la limbajul de mirc, scrie corect si lumea va intelege.Apoi poti sa iti completezi in profil locatia pentru a sti oamenii din diferite comunitati daca te pot ajuta sau nu.
Acum trecand peste toate astea iti spun ca nu este normal sa iti clipeasca acel martor, in momentul de fata inseamna ca ai una sau mai multe bujii defecte.Cel mai bine este sa mergi la un service sa le verifici, vezi care nu functioneaza si apoi schimba-le.Nu de alta dar pe vremea asta motorul are nevoie de bujii mai mult ca oricand in momentul pornirii.

Ahhh, am uitat, incearca sa formulezi postul ceva de genul am masina X motorizare Y si cu problema Z.Este mai usor in felul asta sa fie depistata si rezolvata problema ta.In cazul asta este destul de simplu deoarece cauza este simpla de depistat insa in alte situatii lumea nu prea stie ce sa intelegea dintr-un asemenea post.

Te salut.

Author:  bv25eze [ 11 Feb 2010, 15:49 ]
Post subject:  Re: Alfa romeo 156 2,4 jtd bujii incandescente

Aceeasi problema am avut-o si eu.
Am masina de 3 ani si inca de atunci semnalul luminos de pe bord pentru bujii (spirala) continua sa clipeasca vreo 10-30 de secunde (in functie de temperatura de afara) dupa pornirea motorului. Am crezut ca asa e normal. My mistake.
Zilele trecute, cand a fost ff frig, n-a mai pornit.
Cand am ajuns totusi in service si-am verificat bujiile, una singura din cinci mai functiona. Ma si mir c-a pornit masina si iarna asta, si iarna trecuta.
Am schimbat toate 5 bujiile, am pus NGK. Porneste la sfert de cheie iar martorul de pe bord nu mai clipeste dupa ce pornesc motorul.
(bujiile se schimba destul de greu, sunt amplasate la naiba in spatele motorului unde e f putin loc de manevra, probabil din cauza ca oricum se schimba f rar...)

In manualul de utilizare pt Alfa 156 zice:

"BUJII INCANDESCENTE (modele diesel) (galben)
Semnalul se aprinde cand cheia e rotita la MAR si se stinge atunci cand bujiile ating temperatura prestabilita. Porniti motorul imediat dupq stingerea semnalului.
ATENTIE. Atunci cand temperatura exterioara e ridicata, este posibila aprinderea semnalului pentru o durata imperceptibila de timp. La anumite modele, dupa ce ati pornit motorul, semnalul luminos clipeste timp de aprox. 30 secunde, ceea ce inseamna ca exista o defectiune la sistemul de incalzire al bujiilor. In acest caz, contactati o Reprezentanta Alfa Romeo."

pornire usoara.

Author:  Nicorec [ 12 Feb 2010, 02:01 ]
Post subject:  Re: Alfa romeo 156 2,4 jtd bujii incandescente

Aceeasi problema am avuto si eu.Am fost la reprezentanta pentru a verifica care este problema.MI-au spus ca este bulit releul de bujii.Inainte de iarna la revizie am aflat ca 2 bujii nu mai functioneaza.Leam schimbat pe toate iar spirala de la bujii a disparut.Bafta

Page 1 of 1 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/