It is currently 19 Nov 2024, 01:30

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ] 
Author Message
PostPosted: 18 Aug 2010, 18:42 

Buna am fost contact de o persoana din stainatate pentru a imi cumpara masina.
Si el doreste sa imi plateasca in cond bancar si sa vina ceva persoana de la o agentie dupa masina.
Daca i dau contul iban poate sa ma prosteasca cumva? Precizez ca nu am mai folosit plata prin cont bancar sau prin alte modalitati decat direct in mana.
Code Iban
Code bic
Imi cere cele doua coduri de mai sus, eu habar nu am ce i ala cod bic. Precizez ca i mesaju in franceza
As vrea un ajutor din partea celor cu mai multe cunostinte

ex:FF2 1.6 tdci 109 cp Wagon

PostPosted: 18 Aug 2010, 18:48 

Car: Vespa
raresr10 Quote:
Buna am fost contact de o persoana din stainatate pentru a imi cumpara masina.
Si el doreste sa imi plateasca in cond bancar si sa vina ceva persoana de la o agentie dupa masina.
Daca i dau contul iban poate sa ma prosteasca cumva? Precizez ca nu am mai folosit plata prin cont bancar sau prin alte modalitati decat direct in mana.
Code Iban
Code bic
Imi cere cele doua coduri de mai sus, eu habar nu am ce i ala cod bic. Precizez ca i mesaju in franceza
As vrea un ajutor din partea celor cu mai multe cunostinte
codul asta ti-l da banca la care ai cont . spui ca iti face cineva o plata din afara si iti trebuie codul lor . daca vezi banii in cont nu cred ca mai e vreo problema . doar sa nu faci actele inainte de a avea confirmarea bancii ca ti-au intrat banii . si totusi asta nu vrea sa vada cineva masina inainte ? sa fie sigur ca e ok , ca exista , ca nu e lovita etc etc ???

L.E .. cred ca e vorba de codul swift ...

PostPosted: 18 Aug 2010, 18:59 

I-am trimis poze detaliate, dar faptul ca nu vrea sa o vada si sa o testeze desi iam scris ca o poate testa imi da de gandit.

PostPosted: 18 Aug 2010, 19:35 

Car: 159 2.4 SW TI Q4
masina ta e pe firma? daca e pus anuntul pe mobile, e foarte posibil sa fie o smecherie (daca masina e pe firma) respectivul avand nevoie de datele tale pentru achizitii fara tva in baza cif-ului tau...

PostPosted: 18 Aug 2010, 20:10 

nu este pe firma masina iar anuntul este doar pe bestauto.ro

PostPosted: 18 Aug 2010, 22:28 

E tzeapa sigur. Si mie mi-a intrat unul tot asa. Nu cumva ti-a dat si nr de tel sa il suni? O sa observi ca nr nu mai e valabil :naughty:

PostPosted: 19 Aug 2010, 07:34 

Scuze pentru mesajul lung care urmeaza, insa poate ajuta pe cineva. Daca observi ceva asemanari cu mailul de mai jos atunci e clara treaba:

"Hello dear,
I have considered the body condition of your car and therefore agreed on your price.I will send your money cash so you should not worry about anything.
My name is Lt. David Manchester and I am a USMC (US Marine Corp).Now I am presently serving at Iraq with the coalition force.I can not be able to send you money through bank transfer but I have discovered a means of moving cash away from here.Soon I would be redeployed to work in your country so,if you can agree to work with me,I will collaborate with you to transfer a huge some of money($16.2 Million USD).This is personal fund and I would appreciate it if you keep this a secret.As an aftermath of the global economic meltdown,transferring that amount of money would not be easy.I made this money here running extra errand in oil deals in offshore and onshore.A colleague of mine have lose his life and money trying to transfer his money through the Iraqi bank,so I am not going to take that risk.I have discovered an authentic means of transferring this money and there are danger attached to it.I have my reputation to protect and would not do anything to damage my image, that of my family and country as a whole.If you agree to work with me,I promise to let you have as much as 20% of the money which is genuine money and I believe will go a long way to better your life.I need to invest this money in Europe and really need your help.Attach is the Photo Money-Box.At the moment I can not explain everything to you until you have assured me of your trust and loyalty.I am sorry to embarrass you with my email but I believe you would not mind.Let me know if you understand my language so that I can write you the details on how I have planned it.
Thanks for your time.
Best regards
Lt. David Manchester"

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 19 Aug 2010, 09:22 

Asta ar fi mesajul, din pacate este in franceza.

Bonjour Mr ou Mme

Je suis vraiment satisfait des photos du véhicule et pour ne rien vous cachez votre véhicule me convient parfaitement.Avant tous marchandage, pour le prix ,je vous propose de me faire une réduction et de me donner votre prix final.Moi en ce moment je suis pas en Europe ,mais plutôt en Afrique pour des causes professionnelles durant 10 mois renouvelables.Pour la récupération du véhicule ne vous faite aucun souci, je contacterai une agence de transport import/export qui passera à votre domicile pour récupérer le véhicule en mon nom avec tous ce qui va avec.
J'ai eu a contacte mon charge de finance et il m'a fortement conseillé de procéder par virement bancaire international et je pense que c'est la meilleure option car les chèques de plus de 100€ sont sujet de beaucoup de contrôles.
Pour ce faire veuillez me faire parvenir les informations suivantes:

Code Iban
Code bic
Nom et adresse de votre banque
Votre nom,prénom
Votre adresse
Votre numéro GSM

J'attends ses informations afin de me rendre dès que possible pour entamer la transaction.Le virement mettra trois à quatre.Dès réception de votre argent faite moi signe afin de vous mettre en contacte direct avec l'agence de transport.
En attente d'une réponse favorable recevez les expressions dévouées pour l'achat de votre voiture.je vous joint mon passeport faite la même chose pour plus de confiance et de sécurité.

Cordialement

PostPosted: 19 Aug 2010, 09:24 

Car: '04 147 1,6 TI
@rares Cel mai sigur ar trebui sa intrebi la banca la care ai cont daca au cunostinta de tentative de fraude in conditii similare. Daca inca nu esti impacat spune-i tipului ca accepti doar cash si vezi cum reactioneaza.

LE: acum ca vad mesajul e clar: teapa, nici macar nu te mai obosi sa ii raspunzi.

Alfa 147 1.6 TI

PostPosted: 19 Aug 2010, 09:39 

Teapa clara. Cu un mic ajutor din partea Google-ului:
(fara sa vorbesc o boaba de germana sau franceza imi dau seama ca nu esti singurul care a primit mailul respectiv :) )

"Hallo Leute,

habe mein Auto bei Autoscout24 drin stehen. Irgendein Franzose hat interesse und will mir das Geld überweisen und den Wagen abholen lassen. Was ist davon zu halten? Wenn er wirklich per Überweisung in Vorleistung treten sollte, dann würde doch nichts dagegen sprechen?!?

Hier seine e-Mail:

Bonsoir

je viens suite a votre demande de vendre votre véhicule ,je suis très intéressé par celle-ci.

Et je voudrais l'acquérir dans le plus bref délai car ce véhicule plait a mon épouse et je voudrais lui offert.

Mais pour cela je voudrais avoir des photos récentes du véhicule.

et aussi me laissez le prix définitif et votre mode de paiement sur ma boite mail.

Bien a vous

E-Mail Nr.2:

Bonsoir Mr où Mme Christian Matusek

Je suis vraiment satisfait des photos du véhicule et pour ne rien vous cachez votre véhicule me convient parfaitement.Avant tous marchandage, pour le prix ,je vous propose de me faire une réduction et de me donner votre prix final.Moi en ce moment je suis pas en Europe ,mais plutôt en Afrique pour des causes professionnelles durant six mois renouvelables.Pour la récupération du véhicule ne vous faite aucun souci, je contacterai une agence de transport import/export qui passera à votre domicile pour récupérer le véhicule en mon nom avec tous ce qui va avec.

J'ai eu a contacte mon charge de finance et il m'a fortement conseillé de procéder par virement bancaire international et je pense que c'est la meilleure option car les chèques de plus de 10.000€ sont sujet de beaucoup de contrôles.

Pour ce faire veuillez me faire parvenir les informations suivantes:

Code Iban

Code bic

Nom et adresse de votre banque

Votre nom,prénom

Votre adresse

Votre numéro GSM

Si vous n'êtes pas d'accord pour le virement bancaire , j'ai une autre option qui est un mandat cash via un bureau de poste . Pour se faire , j'aurai besoins de votre nom ,prénom , adresse suivi de votre numéro de téléphone.

Bon voila , je pense que vous pouvez faire votre choix et me faire réponse.

J'attends ses informations afin de me rendre dès mardi pour entamer la transaction.Le virement mettra trois à quatre.Dès réception de votre argent faite moi signe afin de vous mettre en contacte direct avec l'agence de transport.Veuillez me joindre téléphoniquement maintenant afin de pouvoir débattre le prix et aussi pour la récupération de la voiture.

En attente d'une réponse favorable recevez les expressions dévouées pour l'achat de votre voiture et le prix du véhicule.

Cordialement

Beste Grüße

Chris"

PostPosted: 19 Aug 2010, 10:10 

e spam baieti. nu neaparat o smecherie sa-ti ia banii. sunt mailuri trimise pentru a verifica daca adresa de mail e activa. daca vei trimite un mail o sa vezi ca iti raspunde automat cu o chestie ca cica nu poate trimite cash. mai trimite o data sa vezi ca o sa iti vina aproximativ acelasi mail ca al doilea, indiferent ce scri tu acolo. mailurile de raspuns se trimit automat.

oricum, cand cineva iti cere din prima o groaza de date personale da-i reject instant.

PS baga mailul la categoria spam sa nu te mai deranjeze

PostPosted: 19 Aug 2010, 11:55 

silencer Quote:
masina ta e pe firma? daca e pus anuntul pe mobile, e foarte posibil sa fie o smecherie (daca masina e pe firma) respectivul avand nevoie de datele tale pentru achizitii fara tva in baza cif-ului tau...
iauzi teoria conspiratiei aici :lol:

prietene, datele oricarei firme le gasesti gratis in baze de date dupa internet :dribble:

PostPosted: 19 Aug 2010, 12:24 

BIZ Quote:
silencer Quote:
baze de date dupa internet :dribble:
dupa internet eu nu am gasit nici o baza de date..."prietene"

PostPosted: 19 Aug 2010, 13:42 

e doar o incercare de phishing..

"baze de date dupa internet" << tare :lol:

--------------------oOOo-(_)-oOOo--------------------
Now: Alfa Romeo Stelvio, 2.0T, 280CP

Hers: Mitsubishi ASX 1.6, 117CP
EX: Mitsubishi Outlander 2.2, 150CP
EX: Mitsubishi Lancer 1.6, 117CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 105CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 120CP

PostPosted: 19 Aug 2010, 13:50 

Cred ca a vrut sa scrie intr-un mod mai elegant "de pă net". Hehe.

PostPosted: 19 Aug 2010, 14:13 

Car: 159 2,4/Giulietta TB
Guys,
cred ca discutia s-a indepartat de intrebarea adresata.
Raspunsul, prin urmare, ar fi ca furnizarea codului iban, a "adresei" bancare nu poate reprezenta pentru tine un risc mai mare decat pentru societatile comerciale care isi înscriu aceste date, spre exemplu, in antet.
Totodata, cred ca ar trebui sa tii cont de faptul ca probabil tu esti singura persoana imputernicita sa faca operatiuni de retragere sau virare din cont - motiv pentru care exista masurile de securitate precum specimenul de semnatura, semnatura electronica, etc.
Prin urmare furnizarea acestor date nu este in sine mai periculoasa decat, spre exemplu, inregistrarea ta la un magazin online.

PostPosted: 19 Aug 2010, 14:42 

Multumesc pentru raspunsuri baieti. Oricum ciudate mesajele astea venite la mai multa lume.

PostPosted: 19 Aug 2010, 14:48 

Da, sunt ciudate. De cele mai multe ori se urmareste sa pui tu niste bani in contul lor (cheltuielile de transfer, taxa western union, whatever). Ar fi o treaba sa continui discutia, sa vedem cu totii ce se vrea. Da-le un cont fictiv de exemplu, prefa-te ca ai intrat in joc, sa vedem ce urmeaza. Eu unul as fi curios..

Ce zici? :peace:

PostPosted: 19 Aug 2010, 14:59 

de exemplu eu am continuat cu unul tot din franta si i-am cerut o copie dupa buletin...si surpriza, mi-a trimis poza unui mos care cica era bunicul lui... :uhuh:

PostPosted: 19 Aug 2010, 15:48 

o sa i cer si eu o copie dupa actul de identitate, si eu sunt curios de raspuns

PostPosted: 19 Aug 2010, 18:03 

http://www.listafirme.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.firme.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.totalfirme.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.desprefirme.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infofirme.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
:bash:

edit: trebuia sa zic neaparat site`uri nu ? :blink:

Referitor la subiect: poti sa`i dai contul, codul iban, filiera fara probleme; presupun ca vrea sa puna un avans sau chiar toti banii .. nu sunt probleme cat timp nu`i dai alte date in afara de astea ; de ce nu`l sfatuiesti totusi "prieteneste" pe frantuz sa`i vireze banii "omului de la agentie" ca sa ti dea pe toti in momentul cand vine sa ridice masina.

silencer prietene, fa`te emo ti`ar sta bine, cel putin pentru o perioada, pana auzi chemarea naturii.

PostPosted: 19 Aug 2010, 18:16 

mai inteligentule, in primul rand nu suntem prieteni si nici nu imi doresc, iar in al doilea rand invata gramatica limbii romane si cred ca poti sa mai iei si niste lectii de citire cred ca de la clasa 1...apoi cauta un mesager prin care o sa imi mai comunici mie personal daca vrei ceva..." dupa internet".
L.E. hai ca a doua oara trebuie sa te prinzi chiar si tu...

PostPosted: 19 Aug 2010, 21:58 

i-am propus variata sa trimita bani prin omul de la agentie, dar nu am vrut. oricum pana saptamana viitoare sunt plecat in loc fara net si semnal si nu o sa pot vedea ce imi scrie. o sa revin dupa ce ajung iarasi in Cluj

PostPosted: 20 Aug 2010, 06:52 

raresr10 Quote:
i-am propus variata sa trimita bani prin omul de la agentie, dar nu am vrut. oricum pana saptamana viitoare sunt plecat in loc fara net si semnal si nu o sa pot vedea ce imi scrie. o sa revin dupa ce ajung iarasi in Cluj
nu ti`a motivat si refuzul de a trimite banii omului de la agentie ?

Silencer :samui: in cazul in care nu te`ai prins ca apelativul "prieten" e la caterinca, te anunt oficial si daca vrei iti si argumentez optiunea, dar prefer sa nu, intrucat te`ar jigni si nimeni nu isi doreste un complexat ca partener de dialog, chiar daca deja ridici banuieli din acest punct de vedere. In privinta greselilor gramaticale, te provoc sa`mi arati macar una.

PostPosted: 15 Sep 2010, 14:43 

BIZ Quote:
te provoc sa`mi arati macar una.
păi vezi că e după internet, jos în stânga. O găseşti tu.

Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ] 

All times are UTC+03:00