It is currently 05 Mar 2025, 00:22

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 30 Jul 2009, 14:45 

salut. As avea nevoie de un sfat cum sa demontez incuietoarea de la spatiul de depozitare din bord. mi-a cazut placuta care ajuta la inchidere si deschidere si nu stiu cum sa o remontez. Multumesc.

PostPosted: 30 Jul 2009, 17:11 

Car: Spider & 156 SW
Pai, va trebui sa desfaci toata usa torpedo-ului de undeva de sub bord. Are acolo mai multe suruburi care trebuiesc desfacute. Apoi urmeaza munca de chinez batran, pentru ca capitonajul usii e lipit de ea si e foarte greu de dat jos. Eventual, incearca sa decupezi din capitonaj bucata care acopera mecanismul de inchidere.
Si eu am patit acelasi lucru, dar mi-a rezolvat un prieten. Printre altele iti va trebui un inbus( nu mai stiu de cat) scurtat in partea mai mica pentru a-ti intra sub clapeta, ca sa poti strange un surub de acolo. Si mai e si un arc mic foarte enervant... :bash:

E cam haotic ce am zis eu, dar poate te ajuta cat de cat... Sorry!

Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTDm Nero Mate - 2004
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. Grigio Sterling - 2001

PostPosted: 31 Jul 2009, 10:55 

Car: ALFA 147
si eu am avut problema, si m-am chiniut un pic. initial daca ai norocul si nu se desprinde de tot manerul inca sta agatat ai sanse sa poti rezolva treaba ok cu o surubelmita ceva mai lunga in cruce - e un orificiu pe partea interioara care te lasa ca accesezi surubul de prindere.

daca ea a cazut deja, nu trebuie neaparat desfacut sistemul. daca aceasta inca merge (partea metalica de sustinere si arcul. bucata de plastic se poate lipi direct, cu poxipol (nu te chinui sa pui un alt sursub ca o sa-ti blestemi zilele) nu da jos sistemul si lipesti mai intai manerul ca dupa nu mai poti sa le asamblezi.

daca nu mai merge sistemul, munca e cam asa ceva. trebuie sa inlaturi un ax care tine pieasa metalica si arcul de intindere. ca sa faci asta poti sa fol un cleste cu cap lung s ascutit si trebuie sa faci o gaura mica in partea stanga unde axul sa poata intra. indepartezi axul si restul vin liber. nu te apuca sa dai gauri in spate pe partea de intyerior ca mai mult strici textura. repari ce ai de reparat, si montezi la loc, ai grija unde pui lama de apasare incuietoare (intra in segmentul cel mai de sus)

daca ai nev de ajutor da-mi un pm si iti arat

bafta

PostPosted: 03 Aug 2009, 00:45 

Sau cumperi o usa buna de la o masina care se dezmembreaza... cum am facut eu , desi baietii care dezmembreaza au tendinta sa vanda totul la 100 de euro , numar magic in cazul lor.. eu am gasit pe cineva care l-a dat la 100 ron :)) , tot acolo dar alt curency :))

PostPosted: 24 Aug 2009, 15:14 

Salut. Multumesc foarte mult pentru infomatii. Am rezolvat problema. Am dat o gaura cu burghiu fix in locul respectiv si am pus un surub nou. Toutul e ok. Numai bine.

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00