Nu prea am mai scris pe aici de ceva vreme asa ca nu mai tin minte cat de la curent e topicul cu ce s-a mai intamplat.
Pe scurt in octombrie 2019 i-am stricat cutia de viteze (s-a rupt o bucatatica din 1-a) si nu prea am mai avut timp de ea din cauza unui proiect foarte important care s-a finalizat recent cu success asa ca am timp sa ma ocup de ea. Planul e sa vin cu ea la fest si probabil ca daca nu as fi perfectionist chestia asta ar putea sa fie lejer realizabila.
Avand in vedere ca trebuia sa dau cutia jos am hotarat sa dau jos si motorul ca fac si pe acolo cate ceva, planul initial era doar sa repar cutia si sa schimb si toti rulmentii din ea, intre timp am mai facut niste chestii:
1. Reconditionat caseta de directie (curgea)
2. Cumparat debitmetru nou pe original, o piesa mega rara dar necesara pentru ca e genul de debitmetru in care se poate umbla si sunt sigur ca in toate cele 5 pe care le am s-a umblat. Asa stau si eu linistit ca ala merge 100% ok.
3. Cumparat termostat nou pe original. E una dintre cele mai rare piese de 33 si a inceput sa coste si 200-300 EUR la samsareala, am avut noroc sa il gasesc la 70 EUR pe un site din Olanda.
4. Upgrade la Bobina de inductie: O bobina MSD Coilblaster 2 care da o scantaie mai puternica. Avand in vedere ca a mea avea 100 ani rau nu poate sa fie.
5. Cumparat si un tampon motor superior si mai e in plan unul lateral care nu se mai gaseste si trebuie facut. Pe langa asta mai exista unul in spate la cutie de la care mi-am cam luat gandul ca e imposibil de gasit si cam greu de facut.
6. Pe langa filtre ulei si chestii clasice am cumparat si ultimele curele de distributie pe care le mai gaseam (thanks Tzivii)
7.Cumparat radiator nou, am avut noroc sa il gasesc chiar pe OLX asa ca impreuna cu termostatul o sa stiu ca am o racire super ok.
8. Daca tot e motorul jos vreau sa il fac iar frumos, sa il curat, vopsesc sa fie curat si nice. Vreau sa duc galeria aia de admisie la vopsit electrostatic sa ramana frumoasa forever. Pe langa asta am de curatat ceva rugina aparuta prin compartimentul motor).
9. Una dintre problemele ramase este radiatorul de incalzire care curge si nu e de gasit nou, am incercat sa il repar dar cica nu se poate. Din fericire mai am un 33 de la care sa scot aeroterma si sa sper ca e bun radiatorul, asta e cam singura chestie cu semn de intrebare ramasa.
10. Trebuie sa reglez diferentialul sa nu se mai auda asa urat, posibil sa schimb si rulmentii din el daca ii gasesc.
11. Vreau sa ii fac si galeriile de evacuare din fata (dar asta dupa fest sau la anu cand o avea Silisteanu timp de mine)
12. Masina a capatat niste rugina si ma tenteaza ca in iarna sa o duc undeva sa mi-o faca calumea inclusiv cu reglat parti caroserie la linie si toate cele, ma tenteaza sa o duc la Dandu daca nu gasesc o solutie ok in Buc (da stiu ca e scump dar am bagat prea mult timp si bani in masina ca sa se topeasca prin parcare).
13. Am luat o baie de ulei total noua, pe original si asta. La aia veche se dusese filetu de la buson si oricum era putin stramba asa ca daca tot am gasit una noua, de ce nu?
14. O sa masor toate firele de la sistmeul de injectie sa ma asigur ca nu e vreun cablu de la un senzor ceva care e intrerupt si merg in limp mode ca fraierul cu toti senzorii noi

)
Sper sa am timp sa revin si cu poze cu piesele si toate cele. Probabil ca nu am acoperit toate chestiile cumparate si toate planurile dar cam asta e ce vreau sa fac, sper sa fie gata si sa vin cu ea la fest.