In primul rand as dori sa salut cu respect intreaga comunitate Alfa Romeo. Astazi am petrecut putin timp pe acest forum si am realizat ca este o sursa foarte "reliable" pentru fanii si impatimitii marcii.
Ca si scurt rezumat a ce am avut inainte: BMW E39 525d, BMW E46 318iA si in prezent(inca) un BMW E46 318d. Deci da, un impatimit al marcii BMW. Insa nu de putine ori ochii mi-au fugit dupa Alfa. Singurul motiv care m-a tinut inapoi de la achizitionarea uneia in trecut(147 sau 156) au fost clasicile zvonuri legate de fiabilitate. Insa dupa fiecare vanzare una din primile optiuni a fost o Alfa. Acum, dupa vanzarea benzinarului si cu dieselul si el pe drum, ma gandesc din nou la Alfa. Si m-am orientat catre o 159 1.9 JTD, varianta de 120CP.
Acum insa as dori sa imi dobor miturile care in trecut m-au tinut de la achizitionarea unui Alfa cu ajutorul vostru. Am citit, nu pe putine site-uri, ca 159 ar fi printre cele mai bune produse ale casei italiene de automobile premium. O serie de colegi de pe BMW Club au trecut pe Alfa 159 si nu au avut nimic de reprosat. Vechiul cliseu ca ce e nemtesc, e nemtesc nu prea mai sta in picioare de ceva timp. Si BMW(precum si Audi sau Merc) au bubele lor iar Alfa, in opinia mea, nu a stagnat deloc in ultimii ani, dimpotriva progresand si prinzandu-i din urma pe nemti.
Ca sa nu mai lungesc introducerea, as dori sa aflu ceva mai multe despre aceasta masina+motorizare. Motorizarea este cam batuta in cuie intrucat folosesc masina destul de mult prin oras(Bucuresti) si nu as vrea un consum mai mare de 10%, ori din cate am inteles 1.9 JTD de 120CP se incadreaza in acest barem. As dori sa aflu cam ce bube generale are acest motor. Alfa, ca si BMW sau Ford, foloseste volantul cu masa dubla care, din experienta si din multe auzite, creeaza probleme? Exista puncte slabe la care ar trebui sa fiu atent, lasand deoparte inspectiile generale asupra unui motor, la achizitie? Cam cat costa intretinerea acestei masini? Si nu ma refer aici la ulei sau bujii(care sant comune mai multor marci)...ma refer la filtre(aer, combustibil), placute de frana sau discuri. Depasesc preturile de intretinere a uni BMW sau Audi(eu din cate am inteles de la colegii din BMWClub care au trecut pe Alfa, nu)? Exista probleme la cutia de viteze intrucat asta a fost motivul crucial care m-a tinut departe de 147.
De asemenea daca toate aceste detalii au mai fost scrise apreciez un link sau ceva care sa ma elucideze.
Nu in ultimul rand, multumesc pentru rabdare si sper sa ma alaturi clubului cat mai curand
.