It is currently 30 Jan 2025, 14:23

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 250 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 610 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22 May 2008, 23:10 

Car: Alfa Romeo 156
Am bagat-o pe bella astazi in service pt rezolvarea oglindei si a revopsirii hayonului si a unei aripi pt ca de....am vecini prietenosi.Imi vine sa ma urc pe pereti ca astia de la autoimola au zic ca 10 zile dureaza.Si mai vine weekendul si eu o sa ies in oras cu masina de servici :?

Post subject:
PostPosted: 23 May 2008, 12:38 

@Antiloop: Din cauza asta nu recomand service-urile - reprezentanta :(
Sunt destule service-uri mai mici, si mult mai serioase, nu am inteles niciodata de ce toata lumea vrea la reprezentanta (cu exceptia celor care au masina in garantie, nu de alta dar majoritatea nesimtitilor o scot total din garantie si daca doar ai schimbat o aripa, nesimtiti)

Post subject:
PostPosted: 24 May 2008, 18:55 

bubu_02 Quote:
@Antiloop: Din cauza asta nu recomand service-urile - reprezentanta :(
Sunt destule service-uri mai mici, si mult mai serioase, nu am inteles niciodata de ce toata lumea vrea la reprezentanta (cu exceptia celor care au masina in garantie, nu de alta dar majoritatea nesimtitilor o scot total din garantie si daca doar ai schimbat o aripa, nesimtiti)
Da ai dreptate dar nu stiu mie frica sa nu o duc la un service sa mi-o faca in asa fel sa ma inbolnaveasca de inima.Dar daca stau sa ma gandesc si astia se poate sa dea rasol :shock:

Post subject:
PostPosted: 25 May 2008, 08:19 

catastrat Quote:
Fost, vazut, placut - m-au programat deja luni, si spun ca o sa dureze 3 zile - e ceva progres fata de sfarsitul lui iunie si doua saptamani in service la Auto Perugia, nu? :P
Acuma sa vad si cum o sa iasa - in orice caz, multumesc sSilviu pentru ajutorul prompt!
Am luat masina - jos palaria, mi-au facut-o in 4 zile, inclusiv montat detector in bara. Silviule, tot respectul, esti un profesionist adevarat, inclusiv echipa de acolo! Tabla si culoarea sunt ca noi, nu e absolut nici o diferenta. Mai sunt una-doua mici chitibusarii legate de "greieri" si o resetare pe tester, dar astea se rezolva.

PostPosted: 19 Aug 2008, 11:24 

Rog un moderator sa puna topicul la sticky, ca se deschid alte topicuri fara niciun rost.
Mersi.

s-a rezolvat mutarea
madkat

PostPosted: 18 Sep 2008, 01:59 

Daca am accidentat o alta masina in parcare , masina care am condus-o e pe numele prietenei mele care are casco la masina, imi plateste firma de asigurari reparatia daca a fost din vina mea?

PostPosted: 18 Sep 2008, 12:39 

Da, pentru asta este casco, pentru daunele provocate masini tale.
In schimb casco nu va acoperi daunele produse tertelor persoane, pentru asta exista RCA.

PostPosted: 18 Sep 2008, 17:17 

Spiderweb03, cred ca depinde si de ce fel de casco ai. De ex. la Allianz (dar si la altii)la incheierea contractului, trebuie sa treci numele persoanlelor care mai conduc masina. Cu cat masina este utilizata de mai multe persoane, cu atat e si mai scumpa. Si presupun (nu am la Allianz, si nu am vazut contractul,numai am completat cererea) ca daca paguba este provocata de tine si nu figurazi in casco-ul prietenei tale, s-ar putea sa nu plateasca.

PostPosted: 20 Sep 2008, 00:26 

numele meu trebuie trecut pe polita?
o sa ma uit sa vad daca e vreo rubrica asemanatoare pe-acolo

PostPosted: 05 Nov 2008, 15:50 

Car: 159 2.4
Initial voiam sa postez la "Cine m-a 'nervat azi?" dar cred ca aici ar fi mai potrivit...

Azi m-au enervat "neterminatii" de la Generali.

Dupa ce platesc CASCO anual cca 2100 euro, refuza un dosar pentru o dauna de cca 11 milioane din care 7 milioane ii platesc eu ca fransiza (aripa spate muscata de un caine), pe motiv ca vor si declaratia pe care am dat-o la politie pentru a se convinge de dinamica accidentului (ce dinamica? :censored: Un caine a sarit la masina aflata in miscare si si-a infipt coltii in aripa spate. Ce nu e clar aici?). Cica nu e prea clar daca declaratia respectiva trebuie sau nu la dosar, dar ruptii astia in c|_|r o vor.

Incidentul s-a produs la cca 600 km departare de casa.

Dovada pentru reparatii am luat-o in trafic de la un echipaj de politie, care nu aveau langa in Loganul lor si un copiator (poate in Loganurile alea noi de 70.000 euro vor avea si copiator in dotare).

Sun azi la politia din zona respectiva si-mi zic respectivii ca oricum nu-mi pot da copie dupa declaratie. O dau doar asiguratorului daca respectivul face o adresa. Alti cazuti din luna... La Constanta o copie dupa declaratie ti-o dau alaturi de autorizatia de reparatie. Mama ei de tara...

Noroc cu baietii de la service care, intelegand absurdul situatiei, au promis ca imi pot lua masina in ciuda cacanarilor de la Generali, si vor rezolva ei problema ulterior...

Concluzie: in Românica nu numai ca nu eşti incurajat sa fii altfel decât hoţ, mârlan, ţopârlan, ghiolban, jigodie de modelul comportamental al unor exemplare caracterizate cel mai fidel prin asemenea atribute, exemplare intalnite oricand si peste tot, dar mai esti si esti pedepsit daca esti sincer, corect. Mi-era fireste mai simplu sa declar accidentul acasa, sa zic ca asa am gasit-o in parcare si scapam de orice marlanie atat din partea asiguratorilor cat si din partea politiei (nu mai descriu ce am avut de indurat ca sa-mi iau autorizatia de reparatie la Talmaciu, langa Sibiu, ca asta ar fi deja subiectul unui alt post).

"The man who does not take pride in his own performance performs nothing in which to take pride" - Thomas J. Watson (1874-1956) - Founder of IBM

PostPosted: 05 Nov 2008, 16:18 

Acum iti dai seama ca stiu cum sa procedez data viitoare. Presimt ca parcarea rezidentiala va fi locul cel mai periculos din oras. Mi-am invatat lectia...

"The man who does not take pride in his own performance performs nothing in which to take pride" - Thomas J. Watson (1874-1956) - Founder of IBM

PostPosted: 17 Nov 2008, 13:32 

BCR Asigurari sunt varzaaaaa. Mor de draci. Pentru o porcarie de dauna minora (revopsire capota) tot ma taraganeaza de o saptamana. NU mai zic ca nu raspunde nici dracu la telefon la sediul lor de daune si nici la mailuri. E o nseimtire totala. Si intr-un an de zile e singurul incident si acum imi si pare rau ca am mai reparat masina.

PostPosted: 08 Dec 2008, 23:05 

Din ciclul "sa nu ziceti ca nu v-am spus":

Imi expira Casco la Generali spre sfarsitul lunii si sun azi sa aflu in ce conditii pot asigura Fitza mea pentru anul urmator. Mi se raspunde ca voi fi sunat si mi se va comunica ulterior, in cursul zilei.

Aveam o banuiala de asta vara, cand au refuzat sa mai asigure pentru un al doilea an GP-ul sotiei, pe motiv ca avea doua daune din vina ei (o revopsire de usa spate + o bara fata schimbata, amble cu plata fransizelor de 100 euro fiecare) + un dosar deschis pentru regres (bara spate atinsa de la un accident langa parcarea rezidentiala) si ca nu mai poate reasigura la ei...

Buuun. Sa revin: mentionez ca am avut doua daune aproape ca si nevasta (o bara spate schimbata - cca. 30 milioane + aripa spate revopsita - cca 11.milioane, la care am platit fransiza cate 200 euro pentru fiecare eveniment).
Ma suna "meseriasul" si-mi da vestea: pentru o suma asigurata de 26700 euro (wtf: masina abia implineste doi ani si a si pierdut 33 % ???) va trebui sa platesc 3133 euro prima de asigurare anuala. :clapping:

In loc sa ma apuce pandaliile, aproape ca m-a buşit râsul. I-am explicat respectivului ca dupa doi ani in care am platit cam 135.000.000 lei vechi ei au platit abia vreo 27 milioane, si ca orice copil de clasa I care a facut adunarea si scaderea va constata ca au castigat binisor pe seama mea, asa ca nu vad de ce nu ma mai vor de client de-mi trantesc pretul asta. I-am multumit oricum pentru colaborarea de doi ani (si ma gandeam aici la faza cu "dinamica accidentului" de la muscatura cainelui - vezi postul de mai sus) si cam asta a fost tot.

Urmarea: BCR Asigurari, pentru o suma asigurata de 31500 euro platesc 1444 euro anual. Fransiza 0 la furt si avarie totala si 100 euro la avarii partiale (am ales eu fransiza de 100 euro pentru ca fara fransiza plateam inca 200 euro, adica doua posibile evenimente in avans si nu am considerat ca se merita). La GP-ul sotiei, Casco la OTP Asigurari, fransiza 0 la orice si o asigurare anuala de cca 620 euro pentru o suma asigurata de cca 11500 euro.

Concluzia: nu zic ca Generali sunt de cacao. Asta ramane sa constatati voi in urma experientelor proprii. Au marele avantaj in service-urile Fiat / Alfa ca au om care se ocupa de dosare, deci nu mai faci cateva drumuri suplimentare intre service si agentie. Platesc la timp, e advarat DAR: mare atentie la asigurarile ulterioare. Daca aveti vreun eveniment din culpa voastra sau autor necunoscut, oricat de marunt ar fi, luati-va gandul de la o prima corecta in anul urmator. Am luat-o de doua ori in freza, ceea ce exlude ipoteza ca a fost o intamplare sau o neintelegere.

Adica gagiii merg la sigur: asigura doar pe cei care nu au evenimente. Ii filtreaza pe cei cu evenimente, oricat de mici ar fi, prin impunerea unor majorari nesimtite la o eventuala reinnoire de contract sau efectiv prin refuzul de a reincheia o alta polita.

A si sa nu uit: la asigurarea in al doilea an de Casco nu am avut nici un discount pentru lipsa de evenimente in anul anterior pentru ca "meseriasul" de la agentie nu a binevoit pe motiv ca s-au schimbat termenii contractului si mi-era lehamite sa ma cert cu el (bineinteles ca pe contractul nou, uitandu-ma apoi acasa, am regasit vechiul paragraf cu bonus si malus in care prevedea clar ca trebuia sa am discount).

Si cum zicea cineva la intalnirea de pe Transfagarasan: avantajul la Casco e ca in caz de necaz iti recuperezi banii, chiar daca mai tarziu poate din cauza unor asiguratori mai neseriosi, dar banii ii mai vezi, spre deosebire de situatia in care nu ai Casco. Faptul ca platesc mai tarziu mi se pare mai putin relevant atata timp cat isi dau acceptul pe deviz / factura. Imi iau masina si sunt convins ca-mi voi recupera paguba. Asta apropo de reclamatiile ca BCR sunt cam puturosi cu platile.

PostPosted: 09 Dec 2008, 00:24 

Johnny Mnemonic Quote:
Din ciclul "sa nu ziceti ca nu v-am spus":

Ma suna "meseriasul" si-mi da vestea: pentru o suma asigurata de 26700 euro (wtf: masina abia implineste doi ani si a si pierdut 33 % ???) va trebui sa platesc 3133 euro prima de asigurare anuala. :clapping:
.
:ohmy: Moamaaa, astia s-au facut chiar nesimtiti! :uhuh:
Sa-mi spui cum se descurca OTP in caz de dauna.
Cine ti-a spus, ti-a spus bine :wink: .
E o alegere ok BCR, in conditiile de mai sus, numai sa isi rezolve problemele legate de plata daunelor, lucru care inevitabil se va intampla daca vor sa mai reziste pe piata.
La cat mai putine evenimente. :wave:

PostPosted: 09 Dec 2008, 00:36 

Mersi bubu. Discutia despre asigurari am avut-o cu tine, nu am uitat, dar nu am vrut sa-mi pun ambele oua (scuze pentru sensuri ascunse) in coÅŸul OTP-ului :tongue: mai ales ca singura referinta despre ei o am de la tine. Am incercat la ei cu masina nevestei, dar sincer sper sa nu am ocazia sa aflu cum e cu plata daunelor. Iar daca s-o intampla, sper sa am o surpriza placuta. Iar daca s-or descurca onorabil, la anul le bag pe ambele la ei, ca nu am chef sa alerg pe la doi cu platile. Nu am facut-o acum si pentru ca mi-o asigurau la doar 29500 euro iar prima de asigurare ajungea cam pe la 1900, fara fransiza e drept....

Post subject: Re:
PostPosted: 11 Dec 2008, 02:29 

Antiloop Quote:
Am bagat-o pe bella astazi in service pt rezolvarea oglindei si a revopsirii hayonului si a unei aripi pt ca de....am vecini prietenosi.Imi vine sa ma urc pe pereti ca astia de la autoimola au zic ca 10 zile dureaza.Si mai vine weekendul si eu o sa ies in oras cu masina de servici :?
Acum cand vad postul ma apuca rasul :lol: La o luna si ceva dupa ce am scoso pe bella din service sa gandit unul sa mi-o faca dauna totala :censored: .Si sa dus dracu hayonul meu vopsit proaspat.

PostPosted: 24 Apr 2009, 16:53 

Am si eu o problema si poate ma puteti ajuta. Am avut un accident in urma caruia masina a cam avut de suferit. Vinovatul a fost un italian asa ca reparatia masinii s-a facut pe RCA-ul lui intermediat de Interfides ( firma care lucreaza cu asiguratori din strainatate ). Problema este ca service-ul unde este masina le-a trimis un deviz celor de la Interfides acum o luna, iar ei si-au dat acceptul de incepere al lucrarilor. Acum masina este aproape gata si cei de la service vor si acceptul de plata, insa cei de la Interfides le cer acum alte si alte hartii ( facturi de la piese, certificare R.A.R, certificat de atestare fiscala etc.). Intrebarea mea ar fi daca toate acestea sunt cerute pe o baza legala sau este doar un mod de a mai taragana lucrurile?

PostPosted: 22 May 2009, 13:14 

Am bara spate crapata si RCA-ul celui care m-a lovit e la Ardaf. Nu reusesc sa fac rost de lista cu service-uri agreate de ardaf(cu decont direct).
Doar doua service-uri am primit pt reparatie: Color Service din spate de la service-ul Autoitalia din Bd Timisoara si Alpha Auto Service de la Casa Presei.
Ma puteti ajuta cu lista service-urilor agreate? Toplac este oare agreat?

PostPosted: 29 May 2009, 12:51 

Azi am aflat ceva absolut fascinant. Intreband la BCR (unde am CASCO) daca facandu-mi masina pe casco, pentru o dauna cu alt vinovat al carui dosar pt rca il am, am aflat cu stupoare:
- de la inspectorul de daune: <<Chiar daca se va face regres pe dosar catre Ardaf, eu voi fi penalizat oricum la bonus-malus la reinnoirea politei>>
- de la agentul BCR cu care am contractul incheiat: << Se va imputa fransiza indiferent daca BCR isi va recupera intreaga suma de la Ardaf >>
Cu alte cuvinte BCR va iesi in profit cu fransiza platita de mine, pentru ca ei de la Ardaf oricum recupereaza valoarea reparatiei pt intreaga dauna.

Cum vine asta? Adica daca faci casco iesi in final si fu*tut si cu banii luati :bash:

PostPosted: 30 May 2009, 16:01 

eu nu inteleg de ce ai apela la polita ta casco pentru o dauna provocata de altul. Deschide-ti dosar la Ardaf, repara-ti bara si gata. Cat despre postarea anterioara, de o lista cu service-uri care au contract cu o anume casa de asigurari faci rost direct de la firma de asigurari.
In principiu poti sa-ti faci masina si la un service "neagreat", dar trebuie sa platesti tu si apoi iti recuperezi banii de la firma de asigurari in baza unui deviz de reparatie.Pentru asta in schimb iti trebuie nervi tari. Societatile de asigurari ma dezgusta extrem. Ca si colaborator al unui service care are de a face cu toate firmele de asigurare pot sa va spun ca se fac abuzuri mari in dosarele de dauna. Si sa stii ca daca vor iti pot taragana dosarul luni intregi fara sa poti face nimic, doar ca asa vor ei. :(

PostPosted: 30 May 2009, 17:59 

Am facut o vizit in barlogul mafiotilor de la BCR Asig. In concluzie dupa mintea lor eu platesc fransiza la serice AKA facem plata la service ca fratii, japitzele de la BCR o parte, eu o parte. Dupa asta Mafiotii de la BCR fac regres la Ardaf si recupereaza intreaga suma si astfel ies in profit cu partea platita de mine.
Cand am intrebat de ce sa platesc feransiza daca ei isi recupereaza intreaga suma, am fost luat peste picior de un soarece din BCR: "Tu ne dai fransiza. Nu e treaba ta ca noi luam si partea platita de tine de la Ardaf. Te folosesti de CASCO, platesti." Pai atunci ce :censored: mai platesc rate la CASCO daca oricum trebuie sa platesc suplimentar de cate ori am placerea de a le vedea mutrele pocite, chiar daca nu le produc nici o paguba?
FERITI-VA DE MAFIOTII DE LA BCR-ASIG CA IAU SI PIELEA DE PE VOI.
In concluzie, pentru ca m-au acrit, daca cineva ma poate sustine legal, m-am gandit la urmatoarea solutionare, mai putin favorabila BCR.
1) Deschid dosar de dauna la BCR; platesc fransiza.
2) (aici am nevoie de sustinerea unui avocat) Blochez dreptul de regres al BCR si fac in regim propriu regres la Ardaf, pentru a recupera valoarea reparatiei. Nu cred ca la pasul asta e o problema. Masina e proprietatea mea. E dreptul meu sa beneficiez de regres sau sa hotarasc pe cine imputernicesc sa faca regres.
3) BCR sa se multumeasca cu fransiza pentru evenimentul pe care mi-l asigura, eu imi recuperez fransiza platita si jepcareala pe care vor sa o faca Beceristii. :die:

PostPosted: 31 May 2009, 01:09 

Dragos, eu tot nu inteleg de ce vrei tu neaparat sa te legi la cap fara sa te doara...daca ai asigurarea aluia care te-a lovit de la Ardaf, ia omule si deschide dosar direct la Ardaf. Poti in prealabil sa te intelegi cu cineva de la un service care iti place tie si care are contract cu Ardaf, da ala cateva telefoane la asigurator si masina se duce sigur unde ai ales tu. E simplu si eficient plus ca nu platesti nici un ban de la tine din buzunar pentru francize si alte prostii.
Daca era ca in cazul lui madkat sa ai de-a face cu o firma de asigurari, SRL de apartament, era de inteles sa apelezi la Casco, dar aici e vorba de Ardaf. Nu sunt ei cei mai mari asiguratori dar sunt un nume pe piata.

PostPosted: 31 May 2009, 13:03 

Ai si tu dreptate Marian, dar cum te-ai simti sa cotizezi 4 ani la Casco si cand ai nevoie sa isi bata joc de tine?
In ce priveste Ardaf, am sunat la ei si nu au o "lista". Dosar am deschis si mi-au dat 2 service-uri in Bucuresti cu care au ei contract. Unul este cel din spate de la Autoitalia si mai e unul de pe la Hotel Parc(Casa Presei). A auzit cineva de ele? N-as vrea sa imi iasa alta culoare bara sau sa mi se exfolieze vopseaua dupa 2-3 luni. Daca aveti cum sa obtineti lista de service-uri in Bucuresti ale ardaf raman dator.

PostPosted: 31 May 2009, 15:58 

Dragos Quote:
Ai si tu dreptate Marian, dar cum te-ai simti sa cotizezi 4 ani la Casco si cand ai nevoie sa isi bata joc de tine?
In ce priveste Ardaf, am sunat la ei si nu au o "lista". Dosar am deschis si mi-au dat 2 service-uri in Bucuresti cu care au ei contract. Unul este cel din spate de la Autoitalia si mai e unul de pe la Hotel Parc(Casa Presei). A auzit cineva de ele? N-as vrea sa imi iasa alta culoare bara sau sa mi se exfolieze vopseaua dupa 2-3 luni. Daca aveti cum sa obtineti lista de service-uri in Bucuresti ale ardaf raman dator.
Ala de la hotel Parc mi se pare ca se numeste City Center si am auzit ca e ok
P.S.Iti spun doar din auzite.

PostPosted: 31 May 2009, 19:24 

Antiloop Quote:
Ala de la hotel Parc mi se pare ca se numeste City Center si am auzit ca e ok
P.S.Iti spun doar din auzite.
Din pliantul pe care l-am primit reiese ca s-ar numi Alpha Auto Service. De City Center stiam(stiam doar ca exista) dar nu stiu daca e unul si acelasi.

Post new topic  Reply to topic  [ 250 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 610 Next

All times are UTC+03:00