tudorbuda Quote:
Nu stiu care-i cel mai sigur tip de distantier. Tata a cam strambat din nas la cele prin care trece prezonul pana in disc si sta "in consola". Inca nu am profundat subiectul, dar ma documentez mai bine.
Repet, daca te limitezi la max 20, asta e cel mai sigur.
tudorbuda Quote:
Mi-ar placea sa am scaune incalzite si comenzi electrice. Ar fi vreo sansa sa gasesc undeva doar mecanismul si partea de plastic (cea cu comenzile) de sub scaune? N-as vrea sa-mi schimb scaunele mele, decat daca as gasi altele, in aceeasi stare (si nu prea am vazut). In caz ca nu e posibil, sa merg pe solutia aceea cu placile de incalzire din carbon si sa-mi modific scaunele? Am inteles ca incalzirea oem nu e suficient de puternica. A mai facut cineva operatia asta? Pielea s-ar aseza perfect la loc?
De principiu, sunt foarte rare, deci putin probabil sa gasesti in dezmembrari. However, este un tip in Slovenia care a avut astfel de scaune pe un GTV, insa cu piele crem. Le-a schimbat cu niste scaune sport, apoi a lovit masina. Poate le mai are..
Nu cred ca merge totusi sa folosesti doar partea de jos cu mecanisml de glisare si in rest scaunul tau, la ochi pare diferit inclusiv scaunul in partea de jos. In plus, ce faci cu incalzirea?
tudorbuda Quote:
Alta "problema": ce sisteme audio aveti in Spider? Care ar fi cea mai buna solutie, ca raport pret/calitate, sau usor inclinata inspre calitate? Eu ma gandesc la un HU Alpine, pe verde, cu pregatire pentru iPod (vreau sa-mi montez un iPad in bord, undeva, de pe care sa mearga muzica si pe care sa-mi pun un soft de navigatie performant), niste difuzoare ovale de o cat mai buna calitate, pentru medii, peste care sa pun capace originale (nu le mai am), niste tweetere puse tot in locul unde au fost gandite, un mic sub montat intre scaune (cel original imi lipseste) si, un mic amplificator montat in compartimentul bateriei, langa sub, sa le duca-n spate pe toate.
Am studiat si eu problema: varianta optima ar fi sa mergi pe niste boxe ovale 5"x7" in usile din fata, sisteme (si inlocuiesti si tweeterele) sau coaxiale (si folosesti tweeterele OEM), un sub de 20cm in locul celui OEM (cel OEM este de 16.5 dar incape si 20, atentie insa la adancimea de montare), si o statie pe 4 canale montate in compartimentul din spatele scaunelor (acolo unde este si bateria), care sa amplifice atat boxele fata cat si sub-ul. Sau, varianta mai simpla, folosesti pe fata niste boxe care sa nu necesite amplificare si atunci poti lua o statie cu 2 canale pe care sa o folosesti doar pentru sub.
Eu am luat masina cu niste boxe JBL pe fata (rotunde, de 13) si un dif coaxial de 20, tot JBL, montat in locul sub-ului OEM, fara amplificare. Se aude mai mult decat decent!
Actually, chiar mi-e un pic teama sa-l inlocuiesc cu un sub, ma ganeam intr-o vreme cum ar fi sa duc totusi si un set de tweetere pe spate, nu stiu daca ar suna chiar bine sa am doar joasele din spate..
LE: iPad in bord.. nu prea vad unde.. o sa-ti acopere mai mult de jumatate din consola centrala, sau, daca-l pui langa, o sa fie prea departe de tine si o sa incomodeze pasagerul..
Sa nu mai zic ca e la indemana oricui cu masina decapotata atunci cand spre exemplu esti oprit la un semafor