Salut. De 3-4 luni am inceput am inceput sa caut si eu o masina SH, iar de cand am descoperit Alfa 159, am inceput sa urmaresc accest forum tot mai des. Acum ca am ajuns destul de aproape de o achizitie, m-am hotarat sa-mi fac cont si sa va cer parerea. Scriu aici pentru a nu deschide un alt topic.
Asadar, dupa indelungi cautari ( sunt destul de pretentios, vroiam neaparat neagra sau rosie, motor de 1.9 diesel, comenzi pe volan, daca se poate navigatie, etc
) am pus ochii pe o Alfa 159 neagra, an 2008. Masina arata ok din poze, e neagra, are piele neagra, navigatie originala, comenzi pe volan, jante de 16''. Vanzatorul parea de asemenea om la locul lui, se ocupa cu aducerea masinilor de dincolo pe banii proprii, nu cred ca e ceva samsar. Ar fi totusi o mica problema : motorul de doar de 120 cp. Stiu ca e recomandata versiunea de 150, atat pentru senzatii, cat si pentru capacitatea de a duce masina mai bine, intrucat e destul de grea, insa n-am gasit niciuna de 150cp care sa ma multumeasca.
Deci, vine si intrebarea : cat de complicat si cat m-ar costa un upgrade de putere ? nu ma pricep prea bine aici, nu stiu metodele prin care se poate face, si mi-ar prinde bine un pic de ajutor. Sau pot fi suficienti si 120 ? sincer sa fiu, imi place viteza (am 19 ani, cred ca se explica
), insa nu forta bruta la acceleratii, am un Passat 1.9 TDI 101cp si in afara de in treptele 4 si 5 nu-l prea fortez ( foarte rar il turez peste 3000, aproape niciodata ). Desigur ca as vrea ceva mai puternic, insa deocamdata ma intereseaza parerea voastra despre acest motor 1.9 JTD de 120cp , si cum s-ar putea face un "power up" ( daca merita si nu exista riscuri ). Multumesc !
P.S. Masina a fost adusa recent din Belgia, si am obs o chestie : nu are antena ... e vreo problema aici ? Eu sunt din Salaj, iar masina e la Bucuresti, nu imi permit sa fac un drum doar s-o vad, in principiu daca merg acolo vreau sa ma intorc cu ea.