valerica Quote:
@valak, maica-mea a candidat ca primar, de mai sus i-au cerut 100.000e sa fie sustinuta dar nu era 100℅ ca va iesi, pentru banii astia sa fii sigur ca mutam primaria la mine pe batatura. Acum ai inteles de ce sunt primarii anchetati? Gaura aia si-o scot cat pot de repede si apoi trebuie sa cotizeze mai departe.
O spui de parca de saraci ce sunt, se bage unii sa cotizeze 100.000 de coco sa devina primari sa fure like there's no tomorrow... sau poate le-au rapit copiii: vrei copchilu inapoi? pai dai matalutza 100.000 da coco si candidezi la primar. nu ai de ales. om cinstit si te trezesti ca dai suta de mii sa devii primar.
georgecristian Quote:
Am si eu doar o observatie de facut in legatura cu cozile si problemele legate de votul din afara. Cu toate problemele observate, au votat cu totul vreo 154 mii de oameni, adica mai multi cu cateva mii decat la ultimele alegeri din 2009, administrate de guvernul Boc parca, si cand PSD-ul reclama viteza suspecta cu care s-a votat in anumite circumscriptii, precum Paris de exemplu. Exista cifre oficiale, le puteti cauta.
Eu indraznesc sa spun ca organizarea era fix aceeasi si la alegerile de acum 5 ani, adica proasta, din motive de stat, nu de culoare politica. Stiti cum se organizeaza votul din strainatate la anumite tari ceva mai spalate? Cica cetatenii francezi din strainatate trebuie sa isi anunte intentia de vot cu cateva zile inainte la circumscriptia care le convine , tocmai pentru ca administratia sa se organizeze corespunzator cu cererea.
Altfel, sunt in stare sa pariez ca orice rezultat vom avea la turul II, cei invinsi vor urla ca e frauda, ca se scufunda Romania, ca de vina au fost x, y, etc etc. Despre civilizatie, respect si demnitate.
Da, e foarte probabil ca organizarea sa fie ca si cum ar fi primele alegeri din istorie, dar inteleg ca prin IT si SP au fost mutate din sectiile de votare, pe modelul "hai sa lasam mai putine sectii in zonele cu multi romani". Nu am documente oficiale in acest sens, spun doar ce am citit.
Legat de paralela cu 2009, e putin ciudat ca acum numarul total de voturi este doar putin mai mare, dar cozile sunt infinit mai mari. Sa fi fost sistemul asa bine dimnesionat in 2009, ca acum, la o mica crestere de alegatori sa se depaseasca debitul limita de voturi si sa se creeze aceste cozi?