Nu mai bine puneti voi absolut toate pozele care le gasiti cu bari, spoilere, praguri, eleroane... faruri, stopuri, semnale si asa mai departe?
Oricum, pana acum, aici s-au pus si masini care au un aspect placut, ba chiar mai placut fata de cel din fabrica si le-ati numit kitsch-uri...
Si mie imi place Alfa, "visul meu era VW/Audi/BMW" candva odata.... ba chiar pana m-am urcat in prima Alfa in Germania, intr-un Autohouse Audi care aveau undeva in spate o Alfa 156 depravata si-am zis sa arunc o privire la ea. Mi-a placut si-am cautat numai Alfe 156... pana ce una m-a furat 2.0 JTS - Blue Cosmo. Acum nici sa-mi dai un 525-530 si tot n-as da Alfa. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi placa Alfa doar de la portile fabricii.
La fel ca si cu manelele... sunt peste tot oameni de genul: "vai, cum poti sa asculti manele, JOS manenele, muzica de inculti" blablabla... si cand ajung acasa in zilele de raman fara iubiti/iubite baga o manea de le sar vecinii pe geam.... la fel si voi. ABSOLUT ORICE MODIFICARE LA ALFA E URATA... dar unu' cauta kit turbo/supercharged (vezi mai jos cum se bat cap in cap impatimitii Alfa), celalalt cauta stopuri negre/cromate, unul vrea faruri Audi Wannabe si asa mai departe (ca sa nu ajung si la chiptuning si altele mai "avansate")... dar de dat din gura dati cu totii. Pei e frumos asa? Nu va arat cu degetul ca va stiti foarte bine care sunteti. Eu nu postez aici, citesc (na'... nu mi-au placut cartile, imi plac forumurile), iar anumite informatii pe care le-a dat Alex Mirica - RESPECT! aici mi-au fost de folos. ATAT!
Ceea ce m-a facut sa scriu aici este faptul ca tupeul intrece orice limite. Cineva a inceput sa spuna ca "n-a stricat doar design, a stricat si motor" asta pentru ca avea respectiva masina un intercooler, nici prea mare, nici prea mic... si a dedus alt respectiv ca "nu este supercharged" (stii tu ce modificari a suferit acel motor?)... te intreb eu pe tine (cel cu "a stricat si motor"), de ce nu iti iei o bicicleta? Sau hai... ca sa nu depui efort si sa nu te ploua, ia-ti un Matiz... 3 pistoane, baga caldura, nu te ploua, ce mai vrei? Iti place Alfa ca nume? Atunci ai de la mine un cui cu care sa-ti scrii ce model de Alfa vrei sa fie Matiz-ul.
Ca sa nu mai explic de faze gen ... "pierd la liniute", "2.0 JTS??? Asta e buna s-o bagi la liniute", "te-ai dat deja la liniute, nu?"... intalnite aici pe forum si in trafic.
Intr-adevar, prostii
(o prostie, doua prostii) mari sunt :
1. Design Exterior: nu-si pun dedesupt macar o bucata de plastic (precum scutul de la motor, asa si in spate legat de bara)... cat sa nu actioneze bara drept parasuta. (aka
http://forum.alfaclub.ro/download/file.php?id=14775 ). Raspunsul voastru fiind "E urata"... "E kitsch"... fara sa dati vreo explicatie sau macar sa stiti de ce spuneti acest lucru.
2. Admisie: Vreti filtre sport... sunt prea ieftine debitmetrele probabil. Conducte metalile pentru racire... de ce nu treci teava cu freon prin admisie daca vrei aer rece? Si nu in ultimul rand, de ce nu dai 2-3 gauri mai mari in filtru, ca sa se auda intr-adevar demential.
3. Evacuare: Tobe sport, dorinte sa disecati catalizatoare, sa pacaliti sondele lambda... sa schimbati toata evacuarea si asa mai departe. Pai eu pe 2.0 JTS am 2 catalizatoare, 4 sonde lambda... inseamna ca le am degeaba, luni dimineata cred c-o sa le dau jos ca atarna greu.
4. Interior: (aka
http://forum.alfaclub.ro/download/file.php?id=16881 ) comentariu: "Cu mici exceptii, interiorul e interesant"... mici exceptii fiind ce? Imensitatile alea de woofere care la volum 20 din 100 iti crapa tot "interiorul interesant"? Sau TFT-urile din tetiere la care se uita... wooferele, ca altcineva n-are cine. Sau culoarea crem care predomina in proportie de 90% exceptie facand doar ceasurile si TFT-ul care si alea cand se aprind, tot crem cred ca sunt? Sau sau sau... dar totusi, sunt mici exceptii.
5. Rulare: Jante pe 17", 19"... 29", 148"... dar de arcuri? de amortizoare? Nimeni nimic? "jantele astea pe 19 dau bine rau + distantierele care le scot in evidenta"... pfff
Lista poate continua, vorbim de kitsch Alfa... dar totusi sunt mai multe BMW-uri si Dacii.
Vorbim de kitsch... dar nicio explicatie "De ce" e kitsch si asa mai departe.
Daca tot sunteti impatimiti Alfa, atunci veniti cu argumente, nu incepeti cu Darth Vader si Adormita din Padurea Frumoasa ca nu asa se face... multi dintre cei impatimiti de aici au multe kitsch-uri dastea catalogate si comentate de voi si nu se simt prea confortabil cu astfel de comentarii fara nici cea mai mica explicatie.
Veti spune ca probabil ma aflu printre cei de sus, poate ca da sau poate ca nu. Totusi, profesia mea de baza este mecanic auto si lucrez de N ani in IT... KITSCH!
Chiar si Pininfarina a desenat "kitsch-uri" mai urate decat unele care le-am vazut aici...
Numa' bine, rugamintea mea ar fi daca tot mai adaugati kitsch-uri... explicati si de ce.
N-ar fi mai bine sa ne rezumam doar la Alfe?