Godzzi Quote:
Eu vad mai simplu armata rosie si nu o compar cu fosta armata rosie de acum 50 de ani.
- soldatelul care lupta pe teren este mai uman si cred ca nu are taria sa omoare, sa taie etc. etc. Cati din noi astazi putem sa taiem o gaina? De ce nu se intampla acelasi lucru si cu ei? Mai ales ca din cate vedem sunt baieti de 20-25 de ani. Chiar e foarte greu sa omori pe cineva.......si chiar daca esti rus.
- soldatelul care apasa butoane (rachete, drone, avioane). Aici e alta poveste pentru ca nu prea vezi efectele actiunilor tale. Tragi 200 de rachete, cad 5 blocuri si mergi mai departe. Cred ca tocmai de asta au cam schimbat rusii strategia, si actioneaza mai mult de la distanta.
- de partea cealalta, Ukrainenii lupta pentru terenul lor si chiar se simt violati, calcati si tradati de fratele vitreg. Sunt mult mai determinati ca Rusii.
Nu poti vorbi despre uman, cand in aceste vremuri de libertate cineva te obliga sa pierzi un an din viata (pana in 2008 erau chiar 2 ani), si aici ma refer la serviciul militar obligatoriu din Rusia.
Un an in care vei fi umilit, vei fi terorizat, cand va trebui sa speli wc-uri, sa cureti sute de kg de cartofi, sa maturi frunze, sa cureti mozaic, cand vei purta aceiasi bocanci si aceleasi haine, cand vei marsalui prin praf vara, si vei ingheta sub o ciuperca iarna, cand nu vei avea acces la telefon, televizor, la patul moale de acasa, la mancarea pusa in farfurie de mamica, cand vei fi trezit in miez de noapte cu tambal, cu gamela, cu cosmar.
Nu cred ca s-a schimbat ceva din mentalitatea de a fi din vest si de a face armata in est, iar Rusia e asa mare, ai oricand ocazia sa fii trimis la 2500 km de casa.
Incorporarile in Rusia se fac in doua campanii, in primavara (01 aprilie - 15 iunie) si in toamna (01 octombrie - 31 decembrie), si anual, se recruteaza cca 270000 de soldati in termen, majoritatea provin din mediul rural, din saracie, din familii dezorganizate, adica sunt cei care nu pot fenta sistemul.
Cel mai prost fruntas e vacarul satului.
Circa 20% din militarii in termen sunt orfani, adica vorba aia: fara mama, fara tata!
Campania de a ataca Ucraina a inceput cu mult inainte de Februarie 2022, se vehiculeaza o cifra de 200000 de soldati relocati in jurul granitelor Ucrainei, sub pretextul unor instructii pe teren, instructia pe teren inseamna dormit in corturi, spalat la lighean, in vant, in ploaie, in viscol, mancare proasta, iar in cazul de fata au mai fost si dezinformati si cu creierele spalate, dar mai mult, militarii in termen au prins sau vor prinde ZFR (zile fara rost), umilinta mai mare nu exista, psihologic i-a facut varza.