It is currently 24 Nov 2024, 01:56

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 124 25 26 27 2884 Next
Author Message
PostPosted: 20 Feb 2009, 18:18 

Am citit cele 2 posturi Fiat vs Alfa sau Golf vs Alfa. Dupa cum v-am spus, eu nu stiam mai nimic de alfa, dar mi-a placut mult mai mult decat celelalte 2 (Fiat si Golf). Am facut test drive cu toate 3. Alfa mi-a pacut cel mai mult si la test drive. Nu stiam nici cat de vechi este mobilul. Pur si simplu raportul calitate/pret in acest moment, raportat la ce am obtinut de la alti dealeri mi s-a parut cel mai bun. Voi credeti totusi ca 13000 e mult, nu?! (repet ptr alfa 147 1.6 benzina progression).

Si apropos de un second: abia stiu teoretic cum se schimba o roata si mi-e totusi foarte teama sa am probleme cu o masina, sa ma lase in drum si sa sun pe cosmote...(sau zapp...care era).

M-am gandit sa fie noua pentru ca stiu ca cativa ani n-as avea (teoretic) probleme cu ea iar cu devalorizatul...stiu ca in secunda 2 am pierdut enorm, tocmai de-aia nu ma gandesc sa-mi iau o masina azi pe care sa o schimb maine. Imi doresc o masina care sa-mi placa si azi, si maine si sa am incredere in ea 3 ani...

Last edited by aproape_alfa on 20 Feb 2009, 18:23, edited 1 time in total.

PostPosted: 20 Feb 2009, 18:22 

- Daca o iei pentru ca vrei s-o tii si sa te bucuri de ea cativa ani de zile go for it! Cumpar-o de noua si sunt 100% sigur ca nu vei regreta (asta daca efortul financiar nu va fi unul extraordinar de mare).
- Daca vrei s-o tii cateva luni - un an - dupa care s-o vinzi si sa scoti si profit :) atunci ia una second.

Eu unul nu am avut banuti pentru una noua, dar am avut noroc cu a mea. Nu am avut probleme grave de cand am luat-o, insa urmatoarea cu siguranta va fi una "proaspata" :peace:

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 20 Feb 2009, 18:29 

Nelamurirea mea principala: 13200 este mult pentru acest model?

PostPosted: 20 Feb 2009, 18:32 

DELOC!

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 20 Feb 2009, 18:33 

Car: AR 156
aproape_alfa Quote:
Si apropos de un second: abia stiu teoretic cum se schimba o roata si mi-e totusi foarte teama sa am probleme cu o masina, sa ma lase in drum si sa sun pe cosmote...(sau zapp...care era).
Imi doresc o masina care sa-mi placa si azi, si maine si sa am incredere in ea 3 ani...

nu am vrut sa zic de rau despre cele sh (si eu tot sh am) ... dar tu fiind fata ...daca iti iei una care sa aiba si multi km ...doamne fereste te lasa pe undeva ... este frustrant ... mai bine iti iei noua ...si vb ta ... teoretic cativa ani nu ai nici o grija ... la noi baietii ne mai descurcam cu o bucsa, bascula, altele ... dar ma gandesc ca tu ... daca a trosnit ai pus-o. :?

este adevarat ca 13.000 de europeni e o suma mare (nu ca nu ar merita masina banii)... dar cum am mai zis ... una NOUA e una NOUA

PostPosted: 20 Feb 2009, 19:37 

aproape_alfa Quote:
In anul 2009 e posibil sa fie un pic cam mult, vb aia, se vinde la noi pe forum o superba Brera la 17000 probabil negociabil, probabil gasesti un 159 de vreun an la vreo 14-15 pe benzina si cel putin la fel de bine echipat, astea fiind spuse, eu unul iti sugerez sa cauti si ofertele de criza.. :), sunt sigur ca exista la 12-13 k o alfa de anul trecut mult mai echipata si cu ff putini km, si in garantie. In plus daca iei o masina cumparata anul trecut de la reprezentanta sunt sigur ca poti afla tot istoricul usor inainte sa o iei. Merg pe ideea ca o masina noua in Bucuresti nu prea se merita daca nu cumva esti ruda de sange cu cei din service, sau lucrezi acolo. Mai am o amica in aceeasi dilema cu o Mazda 2. Pur si simplu nu se merita un 147 la banii astia pe vremea asta, la euro-ul acesta.

P.S. asta cu una NOUA e una NOUA nu tine deloc in cazul unei masini. Mai sunt forumisti care vor sa renunte la garantia "impecabila" oferita de Autoitalia. Cine a zis ca o Alfa se alege cu inima si nu si cu mintea greseste... :)

PostPosted: 20 Feb 2009, 19:46 

Poti lua in considerare si un SH foarte nou. La un 8000-9000 euro, cred ca poti lua ceva foarte dotat si de maxim 4 ani. Chiar daca mai bagi, sa zicem un 1000 euro in ea, cu maxim 10000 ai o masina full, cu un motor de nota 10. Dar, atentie...in acest caz, masina trebuie cumparata de la un dealer foarte serios, si trebuie cunoscuta istoria masinii. Avantajele ar fi ca vei avea o masina mult mai dotata, cu o motorizare excelenta, vei ramane cu 3000 euro in buzunar, si in momentul in care o vei vinde...de exemplu peste 3 ani, nu vei pierde la fel de mult ca la una noua.
Acum depinde ce primeaza pentru tine. Chiar daca teoretic e simplu, totusi e greu sa hotarasti cum cheltui 13000 euro pentru o masina :samui:
Mult succes in alegerea ta.

PostPosted: 20 Feb 2009, 19:48 

salut

din punctul meu de vedere, singurul avantaj daca o iei noua este ca evident nu este folosita si ca ar trebui sa fie 100% ok

totusi inspre second hand inclina mult mai multe avantaje:
1. iti poti lua un 1.9 mjtd (turbodiesel)de 140 sau 150cp care fuge si fuge si fuge. sau ce motorizare vrei tu dar mult mai ieftina
2. sunt cativa baieti pe aici care daca se uita la o alfa iti zic si ce a mancat azi dimineata. deci poti alege una care sa fie buna. evident exista sanse sa le scape si ceva defectiuni insa cel mai probabil minore
3. alt aspect, daca o iei in leasing sau rate si avansul e prea mic, daca vrei sa o vinzi dupa 1-2-3 ani, valoarea masinii va fi mai mica decat mai ramane de platit din rate, deci foarte greu de vandut.
4. si in ultimul rand, ca abia acum mi-am amintit, garantia aia nu e mare afacere. multi renunta la garantie. plus ca in perioada de garantie trebuie sa faci reviziile la reprezentanta iar preturile acolo sunt SF.

acum ca tot a venit criza, eu nu iti recomand sa te bagi in cheltuieli majore. better safe then sorry. deci nu te intinde pana la marginea posibilitatilor financiare.

deci eu unu sunt pentru sh... cel putin pana cand achizitionarea unei masini noi nu va mai fi un efert financiar considerabil.

edit: ca tot spunea cineva mai sus de ofertele de criza. incep sa apara masini noi in leasing care au fost date inapoi bancilor. acolo sa vedezi oferte...

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 20 Feb 2009, 23:15 

Daca SIMTI ca trebuie sa-ti iei Alfa....ia-ti Alfa !
Noua sau SH....depinde de buget. Poti sa o iei SH din Germania si e ca noua !
Bafta !

Dezmembrez motor 2.0 Twin Spark
viewtopic.php?f=65&t=17630

PostPosted: 20 Feb 2009, 23:32 

Car: Spider & 156 SW
aproape_alfa Quote:
Eu chiar am holbat ochii cand am vazut ca ai scris "13200" :bigeyes: E pretul final cu tot cu tva? Daca da, e beton!

Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTDm Nero Mate - 2004
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. Grigio Sterling - 2001

PostPosted: 21 Feb 2009, 10:12 

In urma posurilor voastre si a discutiilor cu toata lumea, m-am gandit sa mai aman putin. Mai astept sa mai scada preturile sau poate sa gasesc un sh de incredere la un pret bun. Oricum, piata e evident in declin, deci cred ca nu pierd mare oferta (chiar daca raportat la 2007-2008 pretul e excelent).

Multumesc de ajutor si eu tot sper la o alfa...deci s-ar putea sa raman aproape

PostPosted: 21 Feb 2009, 10:58 

Buna decizie :clapping:

First Fiat Punto sporting 1,2 (80)HP
Next Alfa 147 1,6TS (120)HP
Messerschmitt 31 WIN

PostPosted: 21 Feb 2009, 11:05 

Car: 156
aproape_alfa Quote:
In urma posurilor voastre si a discutiilor cu toata lumea, m-am gandit sa mai aman putin. Mai astept sa mai scada preturile sau poate sa gasesc un sh de incredere la un pret bun. Oricum, piata e evident in declin, deci cred ca nu pierd mare oferta (chiar daca raportat la 2007-2008 pretul e excelent).

Multumesc de ajutor si eu tot sper la o alfa...deci s-ar putea sa raman aproape
Din pacate pentru cine asteapta sa mai scada preturile la masinile de noi, cel putin la alfa romeo, va avea o mare surpriza cand, din martie aprilie incolo, va reveni in showroom si va vedea ca pretul discutat in urma cu cateva luni nu mai este valabil si ca masinile au preturi mult mai mari.Aici va fi cazul intregii game AR care momentan are reduceri exagerat de mari doar pentru a scapa de stoc...ideea e ca pana nu se termina stocul nu vor putea fi comandate modele noi.

Legat de cazul tau, imi pare rau sa spun ca, cu siguranta, 147 1.6 ts la 13200 nou nu vei mai gasi.Second hand e altceva, aici e clar ca oferta e foarte variata.

Tu stii cel mai bine dar daca vrei o masina noua crede-ma ca mai bine de atat nu mai e loc.

ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 21 Feb 2009, 19:50 

hop si eu...ca de la woman la woman...ma bucur nespus sa observ ca am inceput sa deschidem si noi ochii :clapping: si ca ne-am imbogatit si noi 'campul' auto (asta dupa ce in urma cu doua saptamani am incercat sa conving o colega sa cumpere gt-ul lui ege, superb exemplar, by the way, si dupa ce m-a batut la cap a hotarat ca ar fi mai smart sa-si cumpere un golf nou...pierderea ei sa fie)
revenind la subiectul AR, eu conduc de putin timp tot un 147 si sunt extrem de multumita de masina...mai exact, abia astept o noua ocazie sa conduc 'alfonsina'; sunt sigura ca la test nu ai avut ocazia sa conduci pentru mai mult timp masina, e o adevarata placere, indiferent daca hotarasti sa faci drumuri lungi, ai aceeasi satisfactie de fiecare data
nu pot decat sa te felicit inca o data pentru alegerea facuta si sa-ti urez sa o achizitionezi cat mai curand pentru a te bucura de alfa romeo driving. welcome to the club

PostPosted: 21 Feb 2009, 20:15 

In principiu eu sunt impotriva lucrurilor SH, inclusiv masini. O masina noua e doar a mea si atat, nu a mai condus-o nimeni inainte. Eu nu conduc nici masinile amicilor, nici pe ale restului familiei mele. Poate ca am eu simtul proprietatii prea dezvoltat. Dar nu imi place sa detin lucruri care au detinute de altii.
O masina noua va avea mirosul tau, forma ta, amprenta ta.

Din aceste puncte de vedere nu iti pot recomanda decat o masina noua. Iar daca tu crezi ca e un efort prea mare, mai bine mai astepti un pic si o iei la momentul potrivit. In plus, cui ii place intr-adevar o alfa si spiritul ei nu isi ia o masina sa o vanda peste o luna sau 6 luni sau 1 an sau 3. O alfa o cumperi sa fie a ta si cu asta basta. Deci din acest punct de vedere nu ai nimic de pierdut la pretul de revanzare pentru ca nu va fi cazul.

Iar acum nu iti pot ura decat spor la cumparaturi.

PostPosted: 21 Feb 2009, 20:40 

da yux... si eu astept momentul cand imi voi lua 159 noua. pana atunci am ales un 156 second hand. tu ai fi luat logan nou?
PS: iti iei alfa daca esti pasionat, dar mai devreme sau mai tarziu te vei gandi ca vrei una mai mare, mai noua sau mai rapida. si atunci conteaza cum o vinzi pe cea veche.

Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 22 Feb 2009, 02:47 

ibiza, 159 fata de 156 nu e nici una din cele enumerate de tine. E mai mare la exterior, mai rapida nu e decit aruncata de pe bloc, dar e mai noua.

Revenind, eu unul as opta pentru varianta SH. Necesita putin mai mult efort, e drept, insa cu mai putini bani cumperi mai multa masina, ca sa zic asa. Asta daca nu te cramponezi in garantie, care, recunosc, e binevenita. Insa poti cumpara o masina cu maxim 60.000km la un pret mai mult decit bun, o motorizare buna, dotarii bune, teoretic nu costa in plus decit o revizie + citeva chestii de schimbat, cel mai probabil 2 ani nu vei avea de bagat in ea decit consumabile si combustibil.
Singura parte proasta la SH este idiotenia asta crasa de taxa, practic, in bani decenti, nu mai poti sa iti cumperi o masina buna, rulata in Germania sau in orice alt loc unde drumurile nu au mai multe gropi decit asflat.

PostPosted: 22 Feb 2009, 14:11 

Nici nu trebuie sa aiba 60k km si de platit taxe. E de ajuns sa gasesti una luata de la un dealer de la noi de 1 an maxim 2 cu in jur de 20-40k, inca in garantie. Asta mi se pare mie o afacere buna.
@Yux Pt mirosul tau si simtul de proprietate pierzi in prima zi de folosire cam 1000-1500 euro...deci mai bine apelezi la o firma pt a o face ca noua...Am un amic care a reusit sa dea 22 k pe un banal golf 6 2.0 TDI si nici nu vreau sa ma gandesc cum se va simti cand va vedea masini dintr-o clasa superioara la preturi similare noi... sa mai amintesc de Brera albastra si de 159-le lui GNC? :lol:

PostPosted: 22 Feb 2009, 17:18 

Am specificat foarte clar ca atunci cand este vorba de SH randurile de mai sus se refera la mine. Nu incerc sa-i inoculez fetei ideea mea, ci doar incercam sa exprim lucrurile asa cum le vad eu. Acelasi lucru l-as putea spune si despre cei ce recomanda SH, este opinia lor si si-o pot exprima liber. Cel mai bine e sa asculti opiniile oamenilor si nu incercarilor lor de a te convinge ca ei au solutia. Acestora le dau "eject" din start. In plus, eu am facut o recomandare de care poate sau nu poate sa tina cont.

Sunt masini pe care le cumperi sa le ti si sunt masini pe care le cumperi sa le folosesti o perioada si apoi sa le vinzi astfel incat sa iti iei alta sa o folosesti si sa o vinzi...etc. Eu am luat o alfa sa o tin.

Inteleg si le dau dreptate celor care vorbesc despre devalorizarea masinilor imediat dupa cumparare si despre mentinerea pretului aproximativ constant la a 2-a, a 3-a, a x-a vanzare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu ei.

Dar repet, astea sunt opiniile mele pe care le-am exprimat si de care se poate sau nu se poate tine cont.
Acum bineinteles ca intervine inevitabila variabila: depinde fiecare din ce punct priveste lucrurile, si in acest caz deciziile pe care le luam trebuie sa se bazeze pe ce ne dicteaza propria noastra judecata. Opiniile, sfaturile, recomandarile celor din jur trebuie sa constituie un element absolut secundar in aceste decizii pe care le luam.

Incerc sa nu intru in polemici ci doar sa exprim opinii.

Si sa inchei intr-o nota mai "savanta" voi spune ca "nu trebuie sa iti para rau de lucrurile pe care le-ai facut ci doar de cele pe care nu le-ai facut". (am pus in ghilimele pentru ca nu eu am debitat chestia asta ci altul mult mai destept ca mine dar al carui nume l-am uitat)

PostPosted: 23 Feb 2009, 13:43 

Car: AR 156 1.9 JTD
Ca imi arunc si eu parerea in discutie, zic categoric SH.
Daca este achizitionata noua ar fi urmatoarele dezavantaje, in opinia mea:
-devalorizare rapida a masinii inca din primele luni dupa achizitie;
-desi garantia este un argument bun, defapt nu acopera ce se uzeaza la noi din cauza drumurilor, si anume cel mai des articulatii si alte chestii considerate "consumabile"; foarte rare sunt cazurile cand apar defectiuni majore in timpul garantiei;
-costurile mari de intretinere datorita reviziilor facute obligatoriu la reprezentanta(uleiuri si consumabile la preturi exagerate fata de ceilalti distribuitori);

Daca este achizitionata SH la un rulaj <=40.000km si maxim un an, cred ca pretul va fi cu cel putin 25% mai mic iar masina nu cred ca arata altfel decat ca o masina noua, daca proprietarul a intretinut-o bine.

P.S. Sper ca o sa ne impartasesti pasiunea si in final o sa achizitionezi o Alfa Romeo, fa alegerea cu inima. :peace:

PostPosted: 23 Feb 2009, 13:54 

MainEvent Quote:
Ca imi arunc si eu parerea in discutie, zic categoric SH.
Daca este achizitionata noua ar fi urmatoarele dezavantaje, in opinia mea:
-devalorizare rapida a masinii inca din primele luni dupa achizitie;
-desi garantia este un argument bun, defapt nu acopera ce se uzeaza la noi din cauza drumurilor, si anume cel mai des articulatii si alte chestii considerate "consumabile"; foarte rare sunt cazurile cand apar defectiuni majore in timpul garantiei;
-costurile mari de intretinere datorita reviziilor facute obligatoriu la reprezentanta(uleiuri si consumabile la preturi exagerate fata de ceilalti distribuitori);

Daca este achizitionata SH la un rulaj <=40.000km si maxim un an, cred ca pretul va fi cu cel putin 25% mai mic iar masina nu cred ca arata altfel decat ca o masina noua, daca proprietarul a intretinut-o bine.

P.S. Sper ca o sa ne impartasesti pasiunea si in final o sa achizitionezi o Alfa Romeo, fa alegerea cu inima. :peace:
subscriu..

PostPosted: 23 Feb 2009, 16:07 

Nu vreau sa intru in discutia cu masiniile noi care se vand in Romania fata cele din vest, dar din experienta (altora :) ) am invatat sa ma cam feresc sa cumpar masina noua din tara :tongue:

PostPosted: 23 Feb 2009, 20:38 

Sa imi dau si eu cu parerea... Ia legatura cu LCG... Multi de aici au fost multumiti de masinile aduse de Claudiu! Poate iti gaseste si vreun 159... Rosu! :peace:

Te nasti, cresti, te joci, inveti, iubesti, traiesti, imbatranesti si la un moment dat mori. Daca din toata povestea asta n-a facut macar o clipa parte o Alfa Romeo, sa stii ca ai pierdut ceva pretios.

PostPosted: 23 Feb 2009, 23:06 

Car: AR 156 1.9 JTD
Daca ai fi citit toata discutia ai fi vazut ca domnisoara inclina catre o compacta/hatch, deci 159 nu prea intra in calcule...

PostPosted: 23 Feb 2009, 23:17 

eu presupun ca s-a oprit la 147 din considerente financiare. bine, poti gasi si alte motive (sau pretexte) sa alegi 147 in loc de 159 insa cred ca avand posibilitatea sa aleaga s-ar putea sa ii placa si 159... sau GT...

Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 124 25 26 27 2884 Next

All times are UTC+03:00