It is currently 20 Nov 2024, 20:24

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1458 posts ]  Go to page Previous 123 24 25 26 2759 Next
Author Message
 Post subject: Re: Planurile Alfa Romeo
PostPosted: 01 Nov 2013, 11:09 

ALXege Quote:
Principalul avantaj al noului motor nu este puterea marita (sa fim seriosi, 5cp in plus in minus nu cred ca pot face mare diferenta), ci greutatea scazuta (cu atat mai mult cu cat apasa pe puntea fata), si transmisia la care e cuplat :wink:

Cat despre cutie, nu e o banala cutie automata, ci o secventiala cu dublu ambreiaj, nu vad cum ar putea afecta asta intr-un sens negativ nici placerea condusului nici sentimentul de a fi in control (mod manual, +/- :wink: )

stiu principalul avantaj, stiu si de ce a fost construit un nou motor cu aceeasi cilindree, cred ca toata lumea stie, dar cu 20 kg mai putin nu faci din Giulietta o super-sportiva. Si, daca mai iei cu "sa fim seriosi" :twisted: , sa fim seriosi pana la capat, zic: ce, ai vazut tu vreo masina care se transforma brusc intr-o supersportiva cand are rezervorul (aproape) gol, deci mai putin cu vreo 30-40 Kg !? In final tot ce conteaza este raportul putere greutate, restul e can-can. :peace:

Insa sunt total de accord in ceea ce priveste cutia automata - automatata (cu cat mai multe ambreiaje) cu padele "e pe val". (umbla o vorba prin targ ca e foarte buna cutia automata de la ZF :scratch: ).

ontopic: Mosu' e focusat pe America si pace! acolo piata auto si-a revenit, e in crestere, chiar o crestere cu 2 cifre - deci e o paine de mancat. Cand lucrurile se vor stabiliza acolo ( a se citi: investitia incepe sa devina profitabila), va fi si alfa fericita.

PostPosted: 01 Nov 2013, 11:21 

Car: 115/960
N-a zis nimeni nimic de vreo super sportiva, nici nu cred ca se vrea a fi, insa cred ca e capabila sa tina piept concurentei.
Nu e best money can buy in clasa, insa nu neaparat motorul sau transmisia sunt de vina pentru asta.

PostPosted: 01 Nov 2013, 11:54 

ALXege Quote:
cred ca e capabila sa tina piept concurentei.
Ok, sa continuam discutia. Gandeste-te ca acum, 2013, exista:
- A 45 AMG - 350+ HP :bigeyes:
- Ausi S3 (va urma si un nou RS3)
- uratenia aia de seria 1 - nici nu mai conteaza cate taspe sute de cai are
- Golf R (300 de cai frumosi)

(Toate astea au acum 300 sau peste 300 de cai si o greutate decenta, de unde rezulta un bun raport putere/greutate. Sa nu mai zic ca pana vor inlocui astia Giulietta, va exista probabil si o noua generatie de Megane RS :asskick: . Pana si Pejeu 308 R se anunta interesant. Sa nu uitam de noua Honda Type R e.t.c. )

Pe cati din astia de mai sus reuseste "sa ii bata" Giulietta (produsul unei marci cu pedigree sportiv), strict din punct de vedere al performantelor? Nici nu vreau sa ma gandesc la o comparatie : cea mai puternica Giulietta vs cel mai puternic A Klass (AMG), sau cel mai puternic A3 (S3/RS3). Nu sunt rautacios, si eu iubesc marca asta, sa stii, insa ce incerc sa spun este ca se simte nevoia unei schimbari drastice. Ceva nu merge...daca se continua pe aceeasi idee, Giulietta o sa fie iar ciuca bataii in segment. :samui: Tu, alfa romeo, te branduiesti ca marca sportiva, insa, atunci cand vine vorba de sportivitate/performante, nu esti in stare sa te iei "la tranta" cu niciun concurent german? de ce!?

Fara nicio legatura cu discutia de mai sus, ma uitam pe vanzari in dimineata asta si lucrurile stau asa:
- planul vietii: 500k /an.
- revizuirea planului (desi se auzise de criza, venise deja gramada peste toti): 400k/an :shock:
- volume vanzari anul 2012: putin peste 100k
- In 2013 alfa este in scadere cu 30+%, deci ...

Nu merge - reteta nu e buna si pace. Nu poti sa faci fata cu 2 modele si doua caroserii cand concurentii tai directi fac pentru un singur model 4-5 caroserii si nu stiu cate declinari sportive.

PostPosted: 01 Nov 2013, 14:02 

Cristian_Nita Quote:
...Nu merge - reteta nu e buna si pace...
Macaronarul o arde aiurea. E de inteles: e contabil, nu vanzator de masini.

PostPosted: 01 Nov 2013, 16:19 

SBN Quote:
Incep sa cred ca vrea defapt rau firmei Alfa Romeo :wave:

http://www.informatiiauto.ro/marchionne ... 12958.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Fraza cheie: se asteapta noile modele Alfa la sfarsitul lui 2015/inceputul lui 2016 ?!? Hai, sa ma lase! A cata amanare este asta? :censored:
Eu unul, cu mare regret, nu vad viitorul Alfa prea roz. Este impardonabil ca macar alea doua modele pe care le ai in gama sa nu le extinzi un pic, in 4 ani. Faceliftul la Giulietta e un bullshit, sa mai castige un pic de timp. Dar un MiTo cu 4 usi de ce nu se poate face? Dar un GT pe baza Giuliettei de ce nu? Samd...
P.S. Nu discut de 4C, e alta mancare de peste.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 01 Nov 2013, 16:46 

Cristi, nu contest nimic din ceea ce spui, doar ca ai luat-o un pic pe aratura.
Strict la subiect: concurentii reali ai QVului, cel putin in ochii mei, sunt Golf GTI, Focus ST, Megane RS. Golf R, S3/RS3, A45 AMG etc. sunt alta liga, in care momentan Giulietta nu intra..
Revenind la liga Giuliettei, am si zis ca nu e cea mai cea din clasa, o zic acum: nu e nici cea mai slaba; e pe-acolo..
Despre restul gen volume de vanzari etc., cum ziceam, de acord cu tine, doar ca, sa fim seriosi, nu QVul face volume :wink:

PostPosted: 01 Nov 2013, 17:03 

poate ca din perspectiva ta, da, am luat-o pe aratura, insa e bine ca avem puncte de vedere diferite atata timp cat discutia este constructiva. :peace:

DAR...tu te limitezi la o singura comparatie: iei modelul afla, vezi ce specs are, si apoi vezi ce ce potriveste de la concurenta. Eu, pe langa asta, mai fac inca o comparatie: iau cea mai performanta versiune de Giulietta vs cea mai performanta versiune a concurentilor (si nu fac eu asta ca-s nebun si vreau sa-l contrazic azi, 01 Noiembrie, pe EGE pe un forum, ci ca asa se (mai) practica). Iti furi caciula singur, dar probabil la fel gandeste si alfa romeo: "Baieti, am batut golfu' GTI, suntem tari!" (de RS nu s-a apropiat niciodata, nici de ST - cred ca nu-l incurca prea tare nici pe OPCu' s.a.m.d.) Singura batalie notabila e contra vomei aleia de Golf GTI, cee'd GT si alte plictiseli d-astea. Trist!

gata din partea mea. nu de alta, dar nu duce la nimic bun....

PostPosted: 01 Nov 2013, 18:06 

Pe principiul asta ar trebui sa nu apreciez Megane RSul pentru ca si-o fura de la RS3 sau A45 AMG :roll:

PostPosted: 01 Nov 2013, 18:13 

Mai ai putin si imi spui ca seria 1, A class si A3 nu sunt concurenti cu Giulietta. Ii adaugi si ii scoti cum vrei tu, o data sunt, o data nu mai sunt: dimineata sunt, seara nu mai sunt.

man - esti culmea, pe cuvant! Fii pe pace, prost eu ca ma bag! :censored: :wallbash: :puke2:

PostPosted: 01 Nov 2013, 18:40 

Say what ?! Ce legatura are concluzia ta cu orice am afirmat mai sus !?

PostPosted: 01 Nov 2013, 18:48 

L.E.
ALXege Quote:
S3/RS3, A45 AMG etc. sunt alta liga
Cristian_Nita Quote:
Mai ai putin si imi spui ca seria 1, A class si A3 nu sunt concurenti cu Giulietta. Ii adaugi si ii scoti cum vrei tu, o data sunt, o data nu mai sunt: dimineata sunt, seara nu mai sunt.
S3, si orice altceva ce ai mai zis tu pe acolo, nu este un model in sine, este DOAR o versiune a unui model, spunand ca Giulietta nu este in aceeasi liga, ce inseamna? Giulietta concureaza cu A3 ziua si seara cu Chevrolet Cruze? Iei un model si concurentul lui - PLM, nu il schimbi cum vrei ca sa dea bine, ca nu facem planuri cincinale aici...

:puke2:

pe de o parte, inteleg reactiile - sa vii pe forumul pasionatilor de alfa si sa zici ca un model alfa e mai "naspa" decat competitia, nu e bun, nu e bun deloc. dar... :twisted:

aici ma opresc :lol: :lol:

Last edited by goldfinger on 01 Nov 2013, 19:05, edited 1 time in total.

PostPosted: 01 Nov 2013, 18:57 

Car: Carla
:lol: Nu prea are !
Probabil Cristian e putin frustrat de situatia in care se afla Alfa momentam, dar pe mine FIAT nu inceteaza sa ma uimeasca si mi-e clar ca Marchionne stie foarte bine ce face. Tocmai au cumparat partea lui GM din VM Motori, 50%, deci bani pentru investitii sunt, se gandeste pe termen lung. Va veni si vremea Alfei, sunt sigur, dar deocamdata trebuie sa acceptam ca produsele sunt undeva pe la mijlocul clasamentului, din toate punctele de vedere si in conditiile astea suta aia de mii de unitati de MiTo si Giulietta nu e chiar o catastrofa.
Ne-am nascut putin cam tarziu pentru Alfa, dar daca ne intretinem (fara tutun, alcool, prafuri etc.), poate cativa dintre noi vor trai sa o vada luptand din nou cu marile puteri.

P.S. Cristian, anumite emoticon-uri pot fi usor ofensatoare, man, chiar nu cred ca e cazul ! Chill, we're all friends here ! :peace:

PostPosted: 01 Nov 2013, 20:18 

îmi cer scuze, domnilor!

PostPosted: 02 Nov 2013, 02:03 

Cristi, cred ca citesti printre randuri si alegi doar ce-ti convine.. te mai intreb odata: Megane-ul RS e o masina naspa? Ca nici el nu se poate bate cu RS3, A45AMG, 135M etc :roll:

PostPosted: 02 Nov 2013, 10:28 

ce este Megane RS? nu ştiu... :sleep:

PostPosted: 05 Nov 2013, 21:06 

"The new Alfa Romeo Giulia has been the hardest styling challenge for the Fiat Chrysler Group."
Lorenzo Ramaciotti.

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

PostPosted: 05 Nov 2013, 22:10 

Da, da, pai e bine sa nu se grabeasca ! Vorba aia, graba strica treaba si cu multitudinea de modele pe care le tot scot, pe banda rulanta, e usor sa dai peste ochi si sa te trezesti iar cu vreo Giulietta. Nici nu-mi dau seama cum mai pot nemtii sa proiecteze masini, in ce stres trebuie sa traiasca designerii aia, stiind clar ca in momentul in care o sa termine Ramaciotti Giulia, sefii or sa le vorbeasca rastit, vor ramane fara paine si se vor intoarce la desenat pet-uri si hainute pentru animale de companie.

PostPosted: 05 Nov 2013, 23:07 

Car: Vespa
Valak Quote:
in momentul in care o sa termine Ramaciotti Giulia, sefii or sa le vorbeasca rastit, vor ramane fara paine si se vor intoarce la desenat pet-uri si hainute pentru animale de companie.
Eee , nu chiar atunci . Ei tre sa isi faca griji dupa al treilea sau al patrulea anunt de lansare ...

PostPosted: 09 Nov 2013, 01:44 

Valak Quote:
Da, da, pai e bine sa nu se grabeasca ! Vorba aia, graba strica treaba si cu multitudinea de modele pe care le tot scot, pe banda rulanta, e usor sa dai peste ochi si sa te trezesti iar cu vreo Giulietta. Nici nu-mi dau seama cum mai pot nemtii sa proiecteze masini, in ce stres trebuie sa traiasca designerii aia, stiind clar ca in momentul in care o sa termine Ramaciotti Giulia, sefii or sa le vorbeasca rastit, vor ramane fara paine si se vor intoarce la desenat pet-uri si hainute pentru animale de companie.
Pai nici nu au cum sa se grabeasca oamenii de la Alfa Romeo. Doar au ostenit cu facelifturile pentru Giulietta si Mito pentru 2014. Acum tre sa isi mai traga si sufletul, ca no, au muncit nu gluma.
Probabil ca intreg grupul a fost mustrat si pentru esecul Fiat din China,... e toata lumea la colt acum in genunchi pe coji de nuci. Cine sa mai munceasca? aia osteniti, aia pedepsiti...

PostPosted: 24 Nov 2013, 22:12 

Car: o cisterna
Un nou zvon, suna prea bine sa nu fie adevarat. :)
Se pare ca la Modena, in departamentul de curse al fabricii Maserati a fost formata o echipa de aproximativ 100 de tehnicieni ce se ocupa exclusiv de dezvoltarea noilor modele Alfa Romeo. Aceasta echipa raspunde direct lui Marchionne si lui Wester, cu Ramaciotti insarcinat pentru stil. Nici chiar alti oameni din conducerea grupului nu ar avea acces la informatii. Pana aici nimic deosebit dar...echipa lucreaza la dezvoltarea noilor Alfe pe baza unor masini BMW, si anume Seria 3, Seria 5 precum si diverse X-uri. Nu au fost vazute pana acum masini de proba camuflate, dar respectivele nemtesti au fost reperate in curtea fabricii in diverse stadii de dezmembrare. De asemenea, italienii ar fi intrat si in posesia unor desene ale viitoarei platforme modulare BMW pentru generatiile viitoare de 3/5/up. Spionaj industrial, reverse engineering? :mrgreen: Fiecare din noile Alfe va avea doua arome distincte: QV (sportiva) si Quadrifoglio Oro (luxoasa). Deasemenea Autodelta va fi readusa la viata pentru versiunile de top, precum si pentru programele de competitii sportive. Nu in ultimul rand, viitorul Alfei se vrea a fi unul premium, cel putin in momentul de fata nu sunt prevazuti urmasi pentru Mito si Giulietta.
As fi fost mai rezervat in privinta acestui zvon daca nu ar fi fost si un articol intr-unul din cele mai autoritare jurnale nemtesti...link.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 24 Nov 2013, 22:56 

Suna a Area 51, asa, parerea mea. Sa dezvolti modele fara a gandi niste platforme comune cu Maserati, macar, daca nu si cu Lancia/Chrysler...In fine, sa fie intr-un ceas bun, dar daca oamenii aia chiar exista, probabil vine un miros de menta dinspre halele alea de te ia ameteala.

PostPosted: 24 Nov 2013, 23:00 

Car: GT 2.0JTS/156 2.0TS
Nu stiu daca sa rad sau sa plang :? Sper sa o scoata la capat cu sau fara discutii de genul "bmw acolo si aici" :D

PostPosted: 24 Nov 2013, 23:06 

bine ca nu copiaza Q3&Co.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 25 Nov 2013, 11:25 

este un fel de accord intre producatori, schimbul acesta de masini este o practica comuna: un producator trimite altuia o masina (functionala, inmatriculata s.a.m.d.); ingineria, si nu numai, o testeaza apoi o desface bucatica cu bucatica - se pozeaza fiecare piesa, fiecare surubel, se intocmeste raport - solutiile ce merita atentie se propun pentru viitorul line-up! (Vazut-am cu ochii mei atat masini (destul de) scumpe cat si chinezarii ce erau desfacute sau asteptau sa fie dezmembrate.)

Cat despre eventualul spionaj, cum ca au ajuns la italieni detalii despre viitoarea platforma BMW, sunt rezervat, sunt tentat sa cred ca nu e asa. Dar, daca ar fi asa, viitoarea platforma BMW pentru modelele din clasa mica/compacta :? o sa fie FWD si tare mi-e ca este exact cea pe care este construit noul Mini (mare). Oricine are, sau va avea (curand), acces la aceasta platforma. :sig:

In alta ordine de idei, e o veste buna: cineva de la alfa romeo lucreaza!!! Au ce invata de la BMW, o masina cu spiritul alfa romeo si cu tehnica similara BMW ... :inlove:

L.E. BMW plans front-wheel-drive 1-series sedan

PostPosted: 03 Dec 2013, 19:00 

Car: GT 2.0JTS/156 2.0TS
Alfa Romeo Reportedly Working on Large Sedan, New Coupes

http://www.autoevolution.com/news/alfa- ... 72358.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Post new topic  Reply to topic  [ 1458 posts ]  Go to page Previous 123 24 25 26 2759 Next

All times are UTC+03:00