Rockit123 Quote:
Salutare la toata lumea.
Implinesc 18 peste 2 luni si pana atunci vreau sa stiu pe ce masina sa ma setez.
Urmaresc acest forum de cand m-am hotarat pe Alfa Romeo
159.
Din partea voastra, vreau pareri, stiu ca sunteti multi posesori si soferi experimentati si vreau sa-mi dati si mie detalii despre masina( spatiu, consum, confort, etc.) si daca ati putea sa ma sfatuiti pentru ce alta masina as mai putea opta.
*Stiu, sunt copil, nu am experienta ( conduc de la 12 ani pe drumuri pustii dar asta nu te face sofer de trafic urban) stiu cum sunt multi tineri dar eu tind sa cred ca sunt destul de constient de sine incat sa nu fiu un maniac in masina pe care o voi avea si sa invat incet si cu treaba buna cu ce se mananca sofatul
Asadar, cerintele mele ar fi:
-Motor 1.9 maxim ( 2.0 in cazul altor modele ) neaparat DIESEL, vreau sa scot un consum cat mai mic, nu ma intereseaza sprintul masinii, viteza sau alte lucruri de genu asta, vreau o masina frumoasa cu care sa pot iesi cand simt nevoia.
-Caroserie: Berlina, Cabrio sau Coupe
-In cazul Alfei as vrea modelul de 120 sau 150 de cai( nu vreau putere excesiva )
-Dotari: interior rosu, crem sau portocaliu ( depinde ce gasesc ), climatronic, navigatie ( cea originala )
-Pret: intre 7 - 10.000 euro ( Second Hand, desigur )
Cam atat as vrea in mod special, sper sa-mi spuneti daca si dece e, sau, nu e, Alfa 159 o decizie buna si la ce modele/masini sa ma mai gandesc.
Multumesc anticipat !
Salutare si tie!
Postarea ta a fost un fel de deja-vu pentru mine, pentru ca de ceva vreme se incearca implementarea unor chestii pentru cei care abia isi creaza cont pe acest forum (o sa iti dai seama mai tarziu, ce si cum).
Daca ti-a facut cu ochiul 159, e bine, nu ai gusturi rele (estetic vorbind), doar ca alegerea nu e una chiar asa de simpla. Dat fiind faptul ca e vorba de prima ta masina, aici lucrurile stau altfel. Pentru mine prima masina reprezinta o masina fiabila, mica, simpla si nu neaparat una care sa ma reprezinte. Din start 159 nu prea se incadreaza, e o masina care necesita o atentie deosebita, o intretinere ca la carte, mare, complexa...
Cei mai cerebrali soferi, mi se pare ca sunt cei care au si o legatura cu instrumentele muzicale, violonistii mai ales... asta e o paranteza, deschisa, pentru ca Mugurel o sa completeze cu ciupitorii de coarde (cobza, mandolina, balalaica, etc...), deci, treaba asta cu condusul si sofatul, e poveste lunga, sunt taximetristi care conduc execrabil, soferi de autobuz care se cred cu Tico, si fel de fel de natii.
Din start, predilectia ta pentru diesel si economie de carburant (deci bani), e cam nefondata; putini sunt incepatorii care pentru a merge economic schimba vitezele atunci cand trebuie, iar daca vei fi sofer in traficul bucurestean (apropos, sa-ti completezi locatia) nu vei avea sanse sa scoti consumuri decente.
Ziceai de putere excesiva, orice masina are o putere incomensurabila daca nu stii sa o controlezi. Puterea nu se traduce prin viteza cu care se circula si oricum in primul tau an de sofat 100km/h va fi un vis!
Culoarea interioara e un moft de dama, dar sa stii ca culoarea rosie declanseaza adrenalina, cea crem e cafea cu lapte (depinde ce simti prin gustul asta) iar portocaliul ca si violetul e culoare politica, deci te-ar incanta orice culoare bine intretinuta!
Climatronicul, suna bine, si iti va fi util in prima luna de transpiratie excesiva, dar sa stii ca si AC-ul normal ingheata tot in tine, cand e nevoie.
Navigatia iti va fi utila doar in Europa de Vest...
Banii pe care vrei sa-i dai pe masina sunt ok, poti sa gasesti masina de 5000 la pret de 7000 si masina de 12000 la pret de 10000, depinde ce legatura ai cu Isarescu (Mugur Isarescu).
Sunt deasemeni convins ca aportul tau la achizitionarea primei masini, doar ca forma de hotarare, va fi de cel mult 50%, de obicei intervin factori de genul: gasirea unui chilipir, parerea mecanicului de familie si parintii care nu vor masini negre si/sau puternice.
Intre timp, si ca sa-ti usurezi cautarea poti intra pe:
http://www.netcarshow.com/" onclick="window.open(this.href);return false; o sa gasesti toate masinile aparute in cel putin ultimii 10 ani. Motorizarile sunt asa de diversificate incat sigur vei gasi ceva ok.
Si ca o ultima chestie, achizitionarea unei masini sh, e ceva ce depinde si de cei care vand, nu numai de cei ce cumpara!
Succes!