alex(ege), permite-mi sa te contrazic putintel
cei care au laptop si o interfata OBD au si contract cu firme specializate de tuning, deci practic aceia sunt doar intermediari (reprezentanti zonali)
iar acele firme de (chip)tuning au si ele experienta lor acumulata de-a lungul timpului
referitor la eterna intrebare "de ce nu dau fabricantii caii astia din start", raspunsul e simplu si complicat totodata: adica ei trebuie sa tina cont de mai multi factori si sa ajunga la un compromis... adica nu cu totii avem acelasi stil de condus si nu aceeasi tara are acelasi climat... astia ar fi cativa din factorii pomeniti anterior, asa lasand cateva resurse ale motorului pe dinafara in favoarea unei fiabilitati crescute pt orice stil de condus
caii putere dati de chiptuning nu afecteaza deloc comportamentul motorului pt ca se apeleaza la acele resurse
sincer acel kit de la novitec (pe bucati) il cam poti lua si de la alte surse cu bani mai putini si poate la fel de performant
novitec are renumele uneia dintre cele mai bine cotate firme de tuning pt "italience", bineinteles ca isi permit sa adauge cate un pic, pic... la pret
sincer daca ar fi sa imi comand ceva pt masina in materie de tuning de performante singurele piese care le-as lua de la novitec sau autodelta ar fi turbocharger sau supercharger... dupa arerea mea alea sunt cam printre singurele piese care isi merita banii