In primul rand tin sa va salut respectuos si sa va felicit pentru achizitiile voastre si ma bucur ca in acest moment sa ma aflu si eu printre voi, dupa nenumarate ezitari de a imi achizitiona Alfa Romeo. In al 2- lea rand, as dori daca ma puteti ajuta, sa gasesc raspunsul la cateva intrebari. Dar inainte de toate sa va relatez povestea mea ...
. Acum 2 saptamani am achizitionat o Alfa Romeo 156, 1.6 twin spark din 99`, iar spre "norocul" meu, sambata seara am cumparat-o iar sambata noaptea, bum surpriza : mi s-au dus dintii de pe cureaua de distributie... Povestea isi urmeaza cursul : 16 supape schimbate, chiuloasa rectificata, scaun supape, plan, tot tacamul, distributie noua, pompa de apa si tot ce vine de la sine
. De asta se ocupa mecanicii acum. Eu as avea alte probleme, si am incredere ca voi ma puteti ajuta:
1- caldura nu am aproape mai deloc in masina, dezaburirea lunetei nu functioneaza. Butonul de dirijat aerul catre fata/picioare/parbriz, parca ar fi inexistent, pe orice pozitie il pun, tot cum vrea el trimite aerul.
2- mi se aprinde un senzor rosu, dupa cifra "8" de la turatii, iar cat sta aprins masina "cade in nas" iar dupa ce se stinge, pleaca ca din pusca.
3- pompa de servodirectie ... i-am pus un bidon de lichid servo, si instant l-a dat afara pe dedesubt...
4- si asta este destul de enervanta ... nu imi indica deloc benzina, i-am pus de 200 lei si becul sta aprins si acul nemiscat, nici temperatura apei nu imi indica ... singurul care indica este ceasul
).
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre, sper ca nu v-am plictisit cu aceasta poveste, si sa ma ajutati. Va multumesc frumos !
Eu te sfatuiesc sa stai linistit pentru ca si eu am "un cazan''cumparat la pret de bicicleta...190 de euro...a avut problema cu pompa de ambreiaj 40 E pompa 30e manopera si cu 260 de euro am facut'o masina...bine...excluzand consumabilele care trebuie schimbate...e tot alfa 156 1.6 ts...asa ca... asculta de baieti si o vei scoate la capat...multumesc tomialfa si celorlalti pt sfaturi