Alexandrus Quote:
Daca le cauti pe eBay, cand ai noroc, da, gasesti la pret similar kit-ul, insa nu cu discuri din 2 bucati.
Pe de alta parte etrierele Brembo stock sunt familia P, monobloc, 4 pistoane destul de mari, as zice ca mult mai bune decat orice chinezarie.
Afirmatia este si nu este adevarata.
Dupa cum am mai sustinut pretul reprezinta calitatea.
Set-ul stock de brembo (fuzete, discuri, etrieri) costa pe ebay (cand il gasesti) mai ieftin decat kit-ul asta.
Orice mare producator (si asta stiu de la moto) cand lanseaza un nou model se duce pe la casele mari de componente gen brembo,bosch,ate....etc etc si le cere un produs cu specificatiile de care are nevoie. Evident ca primeaza pretul si respectiv acesta e mai mic datorita cantitatii si a faptului ca e relativ universal adica se pune si pe alte marci - produsul e deja conceput si nu mai e nevoie de cheltuieli cu inventarea lui.
Ce e misto la italieni e ca iti monteaza oarecum stock pe masini-moto echipamente semate brembo,ohlins etc.
Dar sa nu crezi ca aceste componente reprezinta top-ul lor.
De ex. la r1 meu aveam pompa de frana stock brembo, care costa 75$, am cumparat pompa brembo speciala care a costat 275 euro. Totul se reduce la pretul final al masinii-motorului.
La etrieri tot asa...stock e 300 euro, race au modele si pana la 2000 euro bucata (pistoane de titaniu si constructie complet monobloc).
Pretul final pe care il platim noi pentru piesele de schimb la masini este defapt mult mai mare decat costul pe care il dau ei pe piesa respectiva.
Diferenta intre 8 pistonase mici si 4 pistonase mari este odata ca apasarea este distribuita mult mai bine pe placuta si de aici frecarea mai buna...franare mai buna, eficienta in momentul incalzirii pentru ca se distribuie mai bine caldura, sunt mai sensibile la apasari "usoare". Oricum si astea ale mele au 4 pistoane mai mari si 4 mai mici in diametru.
Calitatea tratamentelor aplicate la k-sport nu am de unde s-o cunosc...ce pot sa spun e ca par a fi facute profesional si ca review-urile de pe forumurile de afara sunt bune.