asa e, sistemul e bun, suntem noi bolnavi si cei din sistem nu vor sa se uite la noi, cu toate ca au un anumit profil psihologic. Sa stii ca toti se schimba, nici politistii, procurorii si multi altii, nu s-au facut ce si-au dorit pentru spaga, asta sa nu mai vorbim de portarii de la camin, ei la fel, nu au mers sa stea la usa caminului pentru a lua spaga, nu, nici macar nu s-au gandit la asa ceva, dar daca cineva le-a dat, au vazut ca e bine, s-au facut ai dreacu' pentru a primi si cei ceva, ori o tarie, ori un banut. Tu poate esti in sistem, faza e ca multi dintre noi ne confruntam cu sistemul, de fiecare data sistemul castiga, fi linistit.
Nu stiu cat de pregatiti doctorii, asistente, etc., faza e ca fiecare scoala are si scursurile ei, in ziua de azi sunt multe, sunt si multe modalitati de a termina o facultate, problema e ca multi din cei care erau ai mai prosti, termina ce au inceput, probleme incep cand dai de ei in acest sistem, uneori nu poti alege persoanele de care ai nevoie, se intampla sa dai si de incompetenti si sunt la tot drumul si mai sunt si sustinuti sa fie acolo, din pacate! Banii nu se dau sub forma de spaga, ci intervin prin bunatatea lor, cum ai spus, sunt oameni buni carora le place sa ajute, uneori au greturi, pentru a transforma greturile in zambete trebuie sa dai niste atentii, pe vremuri se ducea lumea cu bomboane,flori,cafea si multe alte produse, azi, astea nu mai sunt de folos, nu mai tin de foame, doar banii pot stopa aceste greturi si imbuneaza pe cineva sa se poarte, sa zicem omeneste.
Asistente, marea majoritate aleg asta pentru atentii/spaga sau pentru posibilitatea de a pleca din tara. Am o prietena buna care a facut o scoala in acest sens, are o pila la postliceala Fundeni, a mers acolo pentru ca dupa ce termini aceasta scoala ai posibilitatea sa pleci in Italia, pe tot parcursul acestei scoli a lucrat in mall-uri, rar trecea pe la ore, de fapt trecea mai mult pe la examene ca orice student, a terminat scoala si acum e secretara la o firma. Oricand poate sa profeseze ca asistenta medicala, dar ea nu stie mare lucru si nici nu ii place, a facut-o doar pentru posibilitatea de a face bani, daca intr-un caz nefericit ar fi asistenta, nu crezi ca toti ar fi revoltati daca ar avea nevoie de ajutorul ei?
Poate ai si tu dreptate, dar fiecare dintre noi am mers prin spitale cu bunici, prieteni, apropiati si toti am dat piept cu sistemul, e greu sa crezi e ca loc de mai bine, cand ai trecut pe acolo, iti doresti sa nu mai ai momente nefericite, de aceea romanii cand au o problema se gandesc doar la leacuri babesti si tratamente naturiste, crezi ca daca spitalele ar fi primitoare si angajatii ar vedea in pacienti niste semeni, lumea tot ar fugi?
|