It is currently 14 Nov 2024, 22:45

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 466 posts ]  Go to page Previous 115 16 17 18 19
Author Message
 Post subject: Re: Revizii Alfa 159
PostPosted: 04 Apr 2014, 14:23 

Car: 156GTA/Giulia QV
Este intre baia de ulei si caseta de directie, sub masina adica.

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 04 Apr 2014, 15:20 

Car: 156
tzzivii Quote:
:roll2:

bai vreau sa i raspund pentru ca sincer am avut 4 minute de cautari prima data cand am inlocuit uleiul, nu e de gluma :lol:

filtrul de ulei este sub o protectie termica langa galeria de evacuare si nu se vede fiind acoperit, se vad insa furtunurile care ies din zona si duc la racitorul de ulei.

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 04 Apr 2014, 15:55 

Car: 159 1.9jtdm16v 150cp
multumesc prieteni!!si sa inteleg ca se schimba mai usor pe sub masina?

PostPosted: 04 Apr 2014, 16:19 

comanr Quote:
tzzivii Quote:
:roll2:

bai vreau sa i raspund pentru ca sincer am avut 4 minute de cautari prima data cand am inlocuit uleiul, nu e de gluma :lol:

filtrul de ulei este sub o protectie termica langa galeria de evacuare si nu se vede fiind acoperit, se vad insa furtunurile care ies din zona si duc la racitorul de ulei.
Asta la 147/156/GT. La 159 e in spatele motorului.

Numai pe jos.

Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Ex many others…

PostPosted: 04 Apr 2014, 16:25 

uite niste poze, ai conductele de la racitor dar nu ai protectia ca la 156.

http://www.poweritalia.com/alfa-romeo-1 ... dm-service" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 04 Apr 2014, 16:45 

Da, si e in spatele motorului, asta ziceam. Nu ca la 156.

Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Ex many others…

PostPosted: 04 Apr 2014, 17:21 

corect, pacat ca au renuntat la radiatorul de ulei extern.

PostPosted: 04 Apr 2014, 17:59 

va multumesc dragi alfisti sunte ti buni :D

PostPosted: 04 Apr 2014, 18:38 

ce parere aveti daca pun ulei 5w 30 mobil 1 esp formula?are caracteristica ACEA B3,iar in carte scrie ca daca se pune alt ulei decat selenia sa fie minimum ACEA B4.

PostPosted: 20 Oct 2014, 09:54 

Car: AlfaRomeo 159
nu s-a mai scris de ceva vreme aici.
Am o frumoasa 159 1.9jtdm/150, are 136000, e din 2008.
As vrea sa ii fac schimbul de ulei, pt ca am luat-o de curand si in cartea service (provenineta Germania),
apare schimbul de ulei ca fiind facut la intervale de 30k km, acum are 20k km de la ultimul schimb, si am observat ca din pacate a pus ceva
Castrol 5w40, asa scrie pe eticheta pe care e trecut ultimul kilometraj cand a fost schimbat uleiul.

Ma gandesc sa pun Selenia WR 5w40, dar la ce intervale sa schimb uleiul, la 10k?asa il schimbam la 147 1.6/120.
Merci.

Paranteza:
Distributia a fost schimbata la 126k km, slava cerului, pentru ca,
cu fosta AR 147 1.6/120, dupa ce am cumparat-o, cineva mi-a recomandat sa o duc la domnul Mihai din Timisoara, eu fiind din
Timisoara, si, datorita ignorantei mele si vicleniei dansului, banii mi-au fost incasati pe distributie, dar aceasta nu a fost schimbata,
nu am avut parte de un bon fiscal, sau factura pe piese (masina avea 64k km), iar la 93k km, a cedat pompa de apa si a sarit cureaua
(consumabile care la autopsie s-au dovedit a fi cele originale, nu stiu pe ce considerente).

Deci mare grija cu acest mecanic Mihai din TM, daca va hotarati sa o fgaceti la el, cereti si garantie si piesele vechi, ideal ar fi sa stati langa el cand face treaba,
pentru ca are prin atelier ceva ramasite de Alfe.

Inchid paranteza!

PostPosted: 22 Oct 2014, 09:16 

Paranteza:
cu fosta AR 147 1.6/120, dupa ce am cumparat-o, cineva mi-a recomandat sa o duc la domnul Mihai din Timisoara, eu fiind din
Timisoara, si, datorita ignorantei mele si vicleniei dansului, banii mi-au fost incasati pe distributie, dar aceasta nu a fost schimbata,
nu am avut parte de un bon fiscal, sau factura pe piese (masina avea 64k km), iar la 93k km, a cedat pompa de apa si a sarit cureaua
(consumabile care la autopsie s-au dovedit a fi cele originale, nu stiu pe ce considerente).

Deci mare grija cu acest mecanic Mihai din TM, daca va hotarati sa o fgaceti la el, cereti si garantie si piesele vechi, ideal ar fi sa stati langa el cand face treaba,

Inchid paranteza!
[/quote]

am sa-ti raspund pe scurt si punctual la paranteza ta ,nu consider ca forumul este locul potrivit pentru a rezolva probleme contradictorii.
1. la 147-le tau s-a schimbat axa cu came(second hand de la Bucuresti ,cred ca de la Alex Mirica) ai mers fara ulei,mai aveai ulei cca 1,2 l in baie cand ai adus masina la mine,camele de la cil.4 erau rotunde
S-au schimbat 6 tacheti afectati,
De comun acord am stabilit sa faci 2000-3000 de km pentru a vedea daca e o problema de ungere in chiulasa (infundata,etc)
urmand sa revii sa schimbi toata distributia(inclusiv variatorul de faza) daca totul e in regula (din considerentele tale de natura financiara precum determinati si de faptul ca distributia fusese schimbata la 58000 km dupa stikerul lipit pe capac))
S-au verificat rolele si pompa de apa(pareau recent schimbate)
S-a pus curea de distributie NOUA marca GATES
Ai mai revenit dupa ceva timp sa-ti schimb conducta de la aripa masinii la rezervor,ai uitat la mine un colet cu ceva balamale laptop,care si acum e prin atelier nedesfacut,ai ramas dator cu vreo30lei contravaloarea a cateva coliere pentru ceea conducta si dupa aceea tacere nu ai mai dat nici un semn de viata.
Bonul de casa pentru elementele comandate, ulei ,filtru tacheti curea distributie garnitura capac ,simeringa ax came a fost emis ,daca ai fi vrut factura trebuia sa-i dai datele firmei lui George sa-ti emita factura
Ramasitele de Alfe de care vorbesti sunt de Alfa 33 (motor ,transmisie completa 4X4) dar in ignoranta pe care singur o recunosti nu am pretentii sa-ti fi dat seama.
Esti UNICUL posesor de alfa care a avut probleme,dupa ce masina trecut pe la mine,dar problema a fost determinata chiar de tine prin ignorarea sfaturilor primite si prin nerespectarea planului stabilit de lucru.
Mie mi se parea normal in momentul in care au aparut problemele la masina sa vii la mine dar in contextul in care nu ai mai dat nici un semn de viata,ti-a fost mai usor ca din fata tastaturii sa arunci cu noroi asupra reputatiei mele.
Nu te obosi sa dai replica la acest post,repet,forumul nu este locul adecvat pentru asa ceva,nu o sa-ti raspund,eventual doar scuzele publice
Daca vrei sa mai discutam pe tema asta ,oricand dar fata in fata.
Rog un moderator daca postul nu este in aria adecvata sa-l mute
Multumesc

PostPosted: 22 Oct 2014, 14:15 

Car: AlfaRomeo 159
mihai65 Quote:
beta.geminorum Quote:
Paranteza:

Inchid paranteza!
am sa-ti raspund pe scurt si punctual la paranteza ta ,nu consider ca forumul este locul potrivit pentru a rezolva probleme contradictorii.
1. la 147-le tau s-a schimbat axa cu came(second hand de la Bucuresti ,cred ca de la Alex Mirica) ai mers fara ulei,mai aveai ulei cca 1,2 l in baie cand ai adus masina la mine,camele de la cil.4 erau rotunde
S-au schimbat 6 tacheti afectati,
De comun acord am stabilit sa faci 2000-3000 de km pentru a vedea daca e o problema de ungere in chiulasa (infundata,etc)
urmand sa revii sa schimbi toata distributia(inclusiv variatorul de faza) daca totul e in regula (din considerentele tale de natura financiara precum determinati si de faptul ca distributia fusese schimbata la 58000 km dupa stikerul lipit pe capac))
S-au verificat rolele si pompa de apa(pareau recent schimbate)
S-a pus curea de distributie NOUA marca GATES
Ai mai revenit dupa ceva timp sa-ti schimb conducta de la aripa masinii la rezervor,ai uitat la mine un colet cu ceva balamale laptop,care si acum e prin atelier nedesfacut,ai ramas dator cu vreo30lei contravaloarea a cateva coliere pentru ceea conducta si dupa aceea tacere nu ai mai dat nici un semn de viata.
Bonul de casa pentru elementele comandate, ulei ,filtru tacheti curea distributie garnitura capac ,simeringa ax came a fost emis ,daca ai fi vrut factura trebuia sa-i dai datele firmei lui George sa-ti emita factura
Ramasitele de Alfe de care vorbesti sunt de Alfa 33 (motor ,transmisie completa 4X4) dar in ignoranta pe care singur o recunosti nu am pretentii sa-ti fi dat seama.
Esti UNICUL posesor de alfa care a avut probleme,dupa ce masina trecut pe la mine,dar problema a fost determinata chiar de tine prin ignorarea sfaturilor primite si prin nerespectarea planului stabilit de lucru.
Mie mi se parea normal in momentul in care au aparut problemele la masina sa vii la mine dar in contextul in care nu ai mai dat nici un semn de viata,ti-a fost mai usor ca din fata tastaturii sa arunci cu noroi asupra reputatiei mele.
Nu te obosi sa dai replica la acest post,repet,forumul nu este locul adecvat pentru asa ceva,nu o sa-ti raspund,eventual doar scuzele publice
Daca vrei sa mai discutam pe tema asta ,oricand dar fata in fata.
Rog un moderator daca postul nu este in aria adecvata sa-l mute
Multumesc
Informatiile astea nu sunt tocmai cele care reflecta realitatea, dar sunt de acord ca nu e locul unde se rezolva problemele personale.
Ai P.M. si am considerat ca e bine sa dau un sfat, care nu era neaparat sa te ocoleasca, ci sa isi faca timp sa stea acolo in timpul lucrarii si asta mi se pare universal valabil, cu anumite exceptii probabil, nu e vorba doar de tine.

PostPosted: 10 Nov 2014, 22:20 

Car: 159 1.9 JTS
Salutare. Ce kit de distributie recomandati pentru 159 1.9 JTS? Il schimb prima data la 86000km. Am gasit ofertele astea de pe epiesa.ro care sunt ieftine:
http://www.epiesa.ro/set-lant-de-distri ... cat-13378/" onclick="window.open(this.href);return false;
Am cerut de la italoparts o oferta si am primit ceva care costa 4.400 lei. Ce parere sau ce recomandare imi dati? Multumesc.

PostPosted: 09 Dec 2015, 11:01 

Car: Alfa Romeo 159
Salut,
A trecut ceva timp de cand a scris cineva ceva aici, dar ma gandeam sa revin cu o intrebare relativ simpla, pe care sigur o mare parte dintre voi si-au pus-o deja :
Urmeaza sa fac schimbul de ulei si filtre la Alfa mea, 159 1.9 JTD 8v, si ma intrebam de unde ar fi cel mai bine sa cumpar piesele si uleiul necesar ?

La service-ul unde mi-am facut ultima data schimbul sincer nici nu stiu de la ce producatori erau componentele, si inca am mustrari de constiinta pe treaba asta, asa ca as prefera sa imi cumpar eu uleiul si filtrele si doar sa le duc la montat. Acum intrebarea e : de unde sa le cumpar, si de la ce producatori, astfel incat sa fie de calitate dar nici cele mai scumpe ? Varianta gasita pana acum ar fi asta :
http://fiatshop.ro/alfa-romeo/159/19-jtd/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ati comandat careva de aici ? sau stiti vreun site/loc mai bun de unde sa fac rost ? sau eventual sa vorbesc cu cei de la service sa imi comande ei de la furnizorii lor, daca se poate, exact filtrele si uleiul ales de mine ?
Multumesc !

PostPosted: 09 Dec 2015, 13:31 

Car: Alfa Romeo 159
Salut.

Pt. filtre si piese: epiesa, autokarma...mai sunt, dar eu iau cu precadere de la primii.
Sper sa nu se considere publicitate mascata sau pe fata, nu am nici in clin nici in maneca cu firmele astea. Am raspuns punctual la ce ai intrebat.
Pt ulei, eu iau numai Selenia 5W30, pt echipare cu filtru particule, de la pieseautoaxs, cu 207 lei/5 litri.

Bafta!

PostPosted: 09 Dec 2015, 22:39 

Car: 159
firme online bune cu piese auto la preturi ok mi se par http://www.epiesa.ro" onclick="window.open(this.href);return false; si http://www.sawauto.ro" onclick="window.open(this.href);return false;

Post new topic  Reply to topic  [ 466 posts ]  Go to page Previous 115 16 17 18 19

All times are UTC+03:00