Piatra Neamt - Bicaz - Pe alocuri drum excelent. Sunt zone peticite si cu denivelari.
Bicaz - Lacul Rosu - Gheorghieni - Peticit pe cel putin 75% din lungime. Multe denivelari pe alocuri si gropi si ingust. Drumul este cu multe viraje (traveseaza un lant muntos), viteza medie mica si daca mai este si cu denivelari... tinde sa fie incomod, enervant chiar. In loc sa fii atent la peisaj care este frumos - esti atent la drum. Nu cred sa mai trec pe acolo decat poate cu roti de 14"
/>
Gheorghieni - Praid - Sovata - EXCELENT.
Praid - Odorheiul Secuiesc - Miercurea Ciuc - EXCELENT. Odorheiul Secuiesc - Miercurea Ciuc - Tinde sa fie traseul cu cel mai frumos peisaj din punctul meu de vedere. Este a doua oara cand trec in viata asta si de fiecare ma enervez ca nu locuiec prin aceste zone. Ma bucur ca nu sunt defrisari asa cum sunt in alte zone din Moldova, Bucovina, Maramures.
Miercurea Ciuc - Baile Tusnad - Bixad - EXCELENT. Drumul european E578 este mai mult decat ok.
Bixad - Baile Balvanyos - Targu Secuiesc - JALE. Daca vrei sa nu-ti strici masina asta este drumul pe care trebuie sa il ocolesti. Ramificatia DJ113A catre lacul Sf. ANA este excelent. Se vede ca s-a investit in acea rezervatie. De departe cea mai frumoasa padure pe care am vazut-o vreodata. Apropos: Este rezervatie naturala si nu proprietate privata cum au spus oamenii care impart bilete la intrare la Sf. ANA. (probabil se facea referire la "tinutul secuiesc" - MARS!!! ) Este incredibil cum o mana de oameni care fac propaganda se cred pe tarlaua lu' tasu'. Imi pare rau de statiunea Balvanyos care poate are cea mai frumoasa priveliste din tara - ca infrastructura lasa de dorit. Chiar nu inteleg de ce se voteaza acelasi partid care de fapt nu face nimic (nici pentru satele/comunele/ oamenii din jur, dar nici pentru noi ca turisti.
Ca si concluzii: Nu voi cumpara vreodata masina sh din Harghita, Covasna, Neamt
/>