tomi_alfa Quote:
Pai in Italia cumpara chistoace de astea in prostie pentru ca sunt mai ieftine, au strazi mult mai inguste, si au locuri putine de parcare. Din pacate au distrus tot ce insemna Lancia.
aici ai vorbit de italia sau de toata europa? hai sa nu luam in calculo europa de est...si pe afara, anglia, franta, germania, olanda etc etc, sunt probleme cu locurile de parcare, drumuri inguste etc etc. si ds3, clio, polo, chiar si corsa, yaris si alte chestii d astea micute se vand in draci. deci?
ce e mai grav e ca, lancia o marca practic moarta de peste 10 ani, vinde mai mult intr o singura tara decat vinde alfa (care a avut parte de investitii majore) world wide. ce e mai grav? ca lancia moare? sau ca si alfa moare?
ca o paranteza la utopia asta, concurenta, hai sa luam in calcul citroenul, ca si asta era pe jumatate mort. citroenul a reusit sa reinvie fix ca pasarea pheonix pt ca firma mama a investit. s aaxat pe ce vrea consumatorul si sa adaptat. a venit cu gama ds. un mega succes. si cred ca citroen avea o imagine mai sifonata decat alfa sau lancia... si totusi au reusit. cum???/
lancia in ce segment e? cu cine se bate? triada germana? vw? low budget cu opel hyundai etc? nimeni nu stie...
alfa se vrea premium. a venit cu 2 modele care...sunt misto ([t mine doar una dintre ele). si? in continuare?
revenind la frantuzi, dc ds cu tractiune fata, outdated cars, gen interior, sasiu,uneori design interior sau exterior, infotaiment au reusit sa vanda, si sa vanda bine? ca si ds se vrea tot in clasa premium, nu?
cred ca unde au gresit italienii a fost acolo unde cere clientul. daca clientul vrea design si bass, pai aia dezvolta si vinde si tu. daca vrea culori stridente, vino in gama cu culorile. daca vrea scaune confort, 7 usi, portbagaj gen vagon. pai fa frate asta. daca vrea sport, si calitate (unde se vrea alfa) pai vine cu pachet complet.
acum 2 ani se discuta despre vitorul alfa, si ca alfa vine cu sasiu, motor performante de top. da, au venit. au batut concurenta. dar clientul a vrut mai mult. si aici cred ca italianul a pierdut. si sa nu fie o pierdere definitiva....