ibiza Quote:
Haha... deci mai citeste o data ce am zis. In mai putin de 120 de minute este foarte greu sa bagi o poveste intreaga. Ca exista exceptii, adica filme bune mai scurte de 120 de minute, nu contest. Este doar o regula generala.
In ceea ce priveste faptul ca tu ai decis sa (re)revezi Robin Hood in a 70.528a ecranizare crezand ca vei vedea un film nu e vina mea. Imi pare rau ca regizorul a crezut de cuviinta sa te tina ocupat 140 de minute. Este chiar aiurea, timpul ala e 100% pierdut. Dar de'... trebuie sa aiba si el cu ce sa plateasca vilele si iahturile, nu?
Faza e cam in felul urmator: industria cinematografica functioneaza dupa modelul "ce film profitabil nu am mai refacut in ultimii 2 ani?". Facem un Terminator, Spiderman, apoi Superman, Transformers, Iron Man, Die Hard 500, X-Men si de ce nu Robin Hood. Ideea este ca filmele astea au un damf de film scremut (scuzati-mi franceza) la comanda mai puternic decat alea de propaganda a lui Hitler... deci clar OPERA scrie pe ele, "must see". De asemeni, stiu ca exista si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi Star Trek.
PS: au fost multe explozii in Robin Hood?
1. Am citit de mai multe ori (de obicei fac asta) inainte sa iti raspund, asa ca erau sanse mici sa fi inteles gresit
2. Cine a facut regula asta generala? Sau mai bine zis cine sustine existenta ei? In afara de tine, binenteles...
3. Nu asteptam de la tine (sau altii) explicatii futile legate deciziile sau motivele mele, pentru - cinstit vorbind - nu ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesti
4. Vad ca tu confunzi industria cinematografica cu ce iese de la Hollywood, si la ce aspiratii de critic de film ai, mi se pare o greseala puerila.