It is currently 10 Nov 2024, 20:11

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4172 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17167 Next
Author Message
PostPosted: 07 Jul 2009, 18:31 

Car: 159 2.4
OK oameni buni, părinții au partea lor de vină, dar de aici și până a decide că e normal ca un copil să-și găsească sfârșitul în halul ăsta din cauza unei copilării... e mare distanță. Și sunt convins ca cei ce aruncă mai tare cu piatra nu au copii. Cu siguranță că nu ar mai fi atât de înverșunați în situația de părinte.

Marea problemă e că nu avem ceea ce se numește "safety culture", nu suntem educați în spiritul ei, cum bine zicea cineva mai sus. Cine a lucrat sau lucrează printre cei pe la care "curge apa caldă mai des" (să-l citez pe marius) știu cu siguranță la ce mă refer. Evaluarea, identificarea și eliminarea potențialelor pericole din mediul în care lucrăm are un loc foarte important în atitudinea față de muncă în alte părți însă noi ne amăgim cu fișele si instructajele fictive de Protecția Muncii. Și aici se adeverește încă o dată următoarele cuvinte ce par să caracterizeze cel mai bine societatea asta în deriva ei continuă de atâția ani: "Mie să-mi fie bine, că de restul... mi se rupe."

Ca să dau un alt exemplu, pe o străduță din Constanța am remarcat de vreo două săptămâni un fir metalic destul de gros suspendat între doi stâlpi la o înălțime de vreo juma de metru. Riveranii au rezolvat doar problema blocării străduței, să-și poată scoate mașina la plimbare (au ridicat firul respectiv astfel încât să nu mai încurce în stradă), firul rămânând suspendat la o înălțime de cca 1 m pe trotuarul vecin. Nimeni nu pare să anticipeze un posibil accident în cazul în care cineva neavizat ar trece noaptea pe trotuarul vecin, eventual în fugă. Și ca șansele să fie depline, la vre-un metru de cablul respectiv, tot pe trotuar, mai este și o gură de canal acoperită cu un bloc de piatră înalt de vreo 30 cm. Rețeta perfectă pentru un accident chiar fatal. Dar, din păcate, la noi povestea "drobului de sare" e mai puternică decât instinctul de conservare sau de grija față de semeni...
Și apropo de acest fir: un sfat ceva? Ce pot face să rezolv problema? Nu de alta dar trec destul de des pe acolo și mereu mă apasă conștiința că e ceva de făcut și nu fac nimic... E vreo autoritate în stare să rezolve această problemă?

"The man who does not take pride in his own performance performs nothing in which to take pride" - Thomas J. Watson (1874-1956) - Founder of IBM

PostPosted: 07 Jul 2009, 18:44 

Car: '04 147 1,6 TI
Johnny Mnemonic Quote:
OK oameni buni, părinții au partea lor de vină, dar de aici și până a decide că e normal ca un copil să-și găsească sfârșitul în halul ăsta din cauza unei copilării... e mare distanță.
Fereasca al de sus, nici pe departe nu mi se pare normal, ca doar vorbim de o tragedie aici si nu vreau sa ma gandesc ce e in sufletul parintilor in momentul asta.

Alfa 147 1.6 TI

PostPosted: 08 Jul 2009, 12:27 

Car: Mercedes C Coupe
1. M-a enervat un politist care conducea un Logan de politie. Curbele la stanga le semnaliza ca de pe bicicleta, cu mana stanga scoasa pe geam ca si cum ar arata ceva cu degetul. :naughty:

2. M-a mai enervat unul cu un passat care m-a depasit pe trecerea la nivel cu o cale ferata, unde e obligatorie oprirea. Eu am oprit si el a trecut cu vreo 60 km/h pe langa mine. N-ar mai trebui sa aiba carnet in viata lui, dupa parerea mea. :thumbdown:

PostPosted: 09 Jul 2009, 13:53 

Car: Giulia Q
cine poate sa creada panarama asta de reclama ? cica cu 170 hp pe masina , faci bucuresti -viena cu motorina in valoare de 50 euro :shock: . ce :censored: mea , za germans au inventat concentratul de "apa calda"? dintr-o pipeta incalzesti o piscina?

Attachments:
Image0002.jpg
Image0002.jpg [ 31.72 KiB | Viewed 1429 times ]

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 09 Jul 2009, 15:04 

nu stiu ce sa zic sincer...dar:

am un prieten foarte bun ce sta in Belgia

prin 2000 avea un audi a4 tedei si avea in calculatorul de bord optiune sa isi seteze cati km sa faca cu un plin

si venea frumos din Belgia (Eupen) 30 km de granita cu germania (sus la Koln ) pana in Arad cu un plin

adevarul era ca nu il lasa sa accelereze asa cum voia el, dar venea cu plinu ala pana la Arad

NU l-am crezut pana nu am mers inapoi odata cu el in Belgia si believe me asa a fost!!! cand am ajuns in orasel ii zicea ca mai poate sa faca 30 km

am fost impresionat, e ok daca nu vrei sa incerci limitele masinii pe autostrada :peace:

PostPosted: 10 Jul 2009, 12:07 

Pînă la Arad merge, dar de la Arad la Bucureşti mai trebuie un plin.

Ex:
156 mk 2, 2.0 JTS, gri metalizat, DB 18 LEK
159 JTDm, vișiniu, DB 19 LEK

PostPosted: 10 Jul 2009, 12:37 

Babacu Quote:
:roll2:

PostPosted: 10 Jul 2009, 13:42 

nu am inteles aluzia da na,...hai sa radem :lol:

PostPosted: 10 Jul 2009, 13:49 

Car: 159TI
Babacu Quote:
Sau ajungea in 2 zile :lol:
Cu 1/2 din rezervor

PostPosted: 11 Jul 2009, 12:13 

Car: alfa romeo spider
madkat Quote:
scuze marius ca nu sunt de acord cu tine...
sa proiectezi un dulap suspendat pentru pliante sa suporte inca 15 kile atarnate de el... asa 90% din mobilier este unsafe...

daca fetita aia se urca in suprapozabilul de acasa si cadea cu el - cine era acuzat?

aici e vorba de a-ti lasa plodu nesupravegheat intru spatiu care nu este proiectat special sa ofere securitate copiilor neinsotiti.
ma refer la mama IN PRIMUL RAND, si la badigardu(zii) bancii - care puteau fi cu ochii pe acei copii cat mama era ocupata (cu toate ca ultimului nu stiu daca legal i se poate imputa ceva)

asa se duce cu copilu in carfur si cat isi ia mama tampoane copilu rastoarna un detrgent de 7 kile sau mai stiu eu ce alta tampenie si se schilodeste - Cine e de vina? producatorul raftului, detergentului, conducerea magazinului ca nu are badigarzi sa supravegheze fiecare copil in incinta? sau mama?
nu pot sa fiu de acord cu tine.
http://www.youtube.com/watch?v=zuR51hXK ... r_embedded
cine a proiectat(suntem amundoi in domeniu) respectivul dulap..de 2 m lungime...max 20cm adancime...cam 150inaltime...si vezi profilul iesit in trepte in afata spre partea superioara, cate 2x5cm cm....gol pe la spate....toata greutatea tragea spre fata...pal cel mai sigur- care e mai greu ca lemnul...si sa nu-l ancoreze de perete....mi se pare total neprofesionist!

Attachments:
Capture c.jpg
Capture c.jpg [ 217.15 KiB | Viewed 1324 times ]

PostPosted: 11 Jul 2009, 12:44 

da, ai dreptate, nu e normal, dar sincer, copiii aia se jucau acolo de parca era gradinita...

PostPosted: 11 Jul 2009, 13:46 

pai bai si copiii sunt de vina ca se jucau acolo? tu esti parinte, esti in banca, ai treaba la ghiseu si vezi ca fetita ta se joaca cu alti doi-trei copii care se joaca si ei in banca, cata parintii lor au treaba pe la ghisee, nu e ok? nu te simti ca si cand e ok? acolo pare foarte family friendly toata atmosfera, mie nu mi se pare ca mama are mare parte de vina, plus ca panoul ala putea sa cada si pe mine si tot grav era..mai lasati-o cu vina mamei si a copilului, e evident ca panoul ala era pus de-ampulea, nefixat ca lumea.

PostPosted: 11 Jul 2009, 14:13 

nu bai e chiar normal ca oricine sa se joace in banca, cre'ca ma duc sa joc si eu un sotron acolo, e un loc public in care mergem sa ne distram, e chiar funny sa ii vedem pe copii cum alearga si spun poezii, banca e un myspace for under 10y. Nu era mai normal ca mamica aceea care avea treaba la ghiseu sa ii zica sa stea frumusel pe scaun sau sa o tina de fusta pana termina???
Copiii se pierd la mare de parca ar fi noapte tot timpul, zilele trecute in cora anuntau ca s-a pierdut un copil, nesupraveghiati pot fi oriunde, asa ca ti-am spus e vina celor care au pus panoul, clar, dar eu as zice ca si parintele are vina, are responsabilitati, poarta un suflet dupa el.

PostPosted: 11 Jul 2009, 17:36 

valerica Quote:
nu bai e chiar normal ca oricine sa se joace in banca, cre'ca ma duc sa joc si eu un sotron acolo, e un loc public in care mergem sa ne distram, e chiar funny sa ii vedem pe copii cum alearga si spun poezii, banca e un myspace for under 10y. Nu era mai normal ca mamica aceea care avea treaba la ghiseu sa ii zica sa stea frumusel pe scaun sau sa o tina de fusta pana termina???
Copiii se pierd la mare de parca ar fi noapte tot timpul, zilele trecute in cora anuntau ca s-a pierdut un copil, nesupraveghiati pot fi oriunde, asa ca ti-am spus e vina celor care au pus panoul, clar, dar eu as zice ca si parintele are vina, are responsabilitati, poarta un suflet dupa el.
da domnule, parintele are responsabilitati, eu vorbeam de cazul de fata: priveste imaginile, parea o imagine family friendly, ceea ce inseamna ca eu, ca parinte, as fi fost linistit si n-as fi avut nicio problema ca fetita mea sa se joace cu alti copii cat eu imi rezolv treburile la ghiseu. La partea cu panoul ziceam doar ca si eu si tu si oricine puteam fi victima si atunci care mai era discutia? Ca n-a avut maica-mea grija de mine la 30 de ani?

PostPosted: 11 Jul 2009, 19:03 

Car: 159 2.4
@valerica: no offense dar sunt convins ca primul copil pe care-l vei avea îți va schimba punctul de vedere. Dacă-ți vei mai aduce aminte atunci de această dramă...

"The man who does not take pride in his own performance performs nothing in which to take pride" - Thomas J. Watson (1874-1956) - Founder of IBM

PostPosted: 12 Jul 2009, 23:41 

Car: Spider & 156 SW
In final, ramane interesant de ce oare au "curatat" raftul de acolo. De nevinovati ce erau, probabil... Nu in ultima instanta asta e o infractiune: mutarea sau eliminarea unor dovezi... E bine, fa... tot in Romania s-a intamplat si asta! :thumbdown:

Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTDm Nero Mate - 2004
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. Grigio Sterling - 2001

PostPosted: 15 Jul 2009, 22:57 

Salut ! Baieti lamuriti-ma si pe mine va rog: ori sunt eu un nebun care a devenit prea indragostit de AR si Alfa mea este o EXCEPTIE, de aceea nu a trebuit "sa schimb jumate de motor" ori astia sunt niste mari tampiti :oops: :oops: :oops: va rog intrati aici , am gasit intamplator discutia asta intre niste cretini si ma enervat rau http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=567997" onclick="window.open(this.href);return false;

Audi A4 1.9TDI 2004 (sold)

PostPosted: 16 Jul 2009, 08:29 

Car: 156 - The Red Hawk
Si la ce te asteptai cand discuti despre Alfa pe un forum non-Alfa???

PostPosted: 16 Jul 2009, 15:39 

Mdea, e pacat, observ ca trebuie sa fii posesor de AR ca sa vorbesti frumos si real despre AR , mai rar o persoana sa detina masina AR si sa fie nemultumit, iar in rest toti cred in legendele conform carora AR este cea mai proasta, cea mai nefiabila etc.

Audi A4 1.9TDI 2004 (sold)

PostPosted: 16 Jul 2009, 16:38 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
:censored: un sofer ungur care m-a lovit din spate cu un Sprinter si care cu o impertinenta si nesimtire greu de inteles m-a facut sa pierd 5 ore.
Nu a vrut sa mergem pe constatare amiabila si de fapt pana a venit un echipaj de politie nici nu a vrut sa imi dea cartea verde sau sa spuna cine e asiguratorul. Pana atunci o tinea una si buna ca pe masina mea nu se vede asa tare ca pe a lui si ca asta e, el are treaba si trebuie sa plece. I-am propus pentru ca dauna nu era oricum mare sa nmergem la service, sa faca aia devizul si sa il plateasca. Nici asta nu a fost bine. Dupa ce a venit politia i-au explicat si ei ca mai bine mergem pe amiabila ca altfel il mai si amendeaza si ii dau puncte. A parut ca e de acord dar dupa ce am ajuns la o firma de asigurare nu a mai vrut sa dea cartea verde pentru a identifica asiguratorul partener din Romania. In conditiile aste am ajuns dinnou la politie unde dupa o gramada de timp am terminat treaba, el alegandu-se si cu premiu. Pe toata perioada a facut pe smecherul ca sa isi impresioneze prietena din masina dar politaiul roman l-a pus foarte frumos cu botul pe labe. La un moment dat ma gandeam sa il las sa plece sa ii pun pe politai pe urmele lui sa il linisteasca da i-am acordat circumstante atenuante - doar 20 de ani si gagica.
Era sa uit - eram cu golanu, alfa e bine merci.

PostPosted: 16 Jul 2009, 21:48 

Car: o cisterna
Sa nu mai glumesti asa pe nervii nostri. :)

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 17 Jul 2009, 00:37 

Nu cred sa ma fi enervat mai tare in trafic cineva decat a facut-o azi un jeg de om cu un Polo! :fury:
Vroiam sa ma opresc undeva pe marginea strazii pentru a scoate niste bani de la un bancomat. Am pus avariile si am purces "la vanatoare" de loc cu 20 la ora cand hop! cretinul... Cred ca nu a durat una bucata secunda si si-a infipt podul palmei in claxon. Nu i-am dat atentia pe care o solicita pentru ca tocmai pleca un tip din parcare. Am oprit, asteptand sa iasa el si sa intru eu. Animalul din Polo deja scotea fum din claxonul ala... In 2 fractiuni de secunda mi-am facut planul: ma cobor la el, cuore asassino, imi infig ghearele in ceafa lui si il dau frenetic cu capatana de claxonul atat de drag lui! Eram ca si iesit din masina, dar centura m-a oprit de la a face ceva regretabil... :tempted: Dar, Doamne ce bine ar fi fost! :dribble:
Caldura mare, mon cher! Oamenii o iau razna... :moron:

PostPosted: 17 Jul 2009, 09:08 

Car: Mercedes C Coupe
turgon Quote:
Nu cred sa ma fi enervat mai tare in trafic cineva decat a facut-o azi un jeg de om cu un Polo! :fury:
Vroiam sa ma opresc undeva pe marginea strazii pentru a scoate niste bani de la un bancomat. Am pus avariile si am purces "la vanatoare" de loc cu 20 la ora cand hop! cretinul... Cred ca nu a durat una bucata secunda si si-a infipt podul palmei in claxon. Nu i-am dat atentia pe care o solicita pentru ca tocmai pleca un tip din parcare. Am oprit, asteptand sa iasa el si sa intru eu. Animalul din Polo deja scotea fum din claxonul ala... In 2 fractiuni de secunda mi-am facut planul: ma cobor la el, cuore asassino, imi infig ghearele in ceafa lui si il dau frenetic cu capatana de claxonul atat de drag lui! Eram ca si iesit din masina, dar centura m-a oprit de la a face ceva regretabil... :tempted: Dar, Doamne ce bine ar fi fost! :dribble:
Caldura mare, mon cher! Oamenii o iau razna... :moron:
Aceiasi oameni care claxoneaza si la 0.1 sec dupa ce se face verde la semafor.

PostPosted: 17 Jul 2009, 10:30 

andreiblitz Quote:

Aceiasi oameni care claxoneaza si la 0.1 sec dupa ce se face verde la semafor.
0.1sec,...cam mult. sa-ti explic cum se defineste nanosecunda in bucuresti: este perioada de timp dintre momentul in care se face verde semaforul, si momentul in care te claxoneaza ala din spate :D

PostPosted: 17 Jul 2009, 10:48 

Stai linistit, cretino-sociopati din astia sunt peste tot. Nu zic, si eu apelez la claxon, dar abia prin secunda 5 si cand vad clar ca cel din fata nu e atent la culorile semaforului. Si vorbim de un impuls scurt dat claxonului, nu de o adevarata simfonie... Si asta doar fiindca au probleme serioase cu nervii si/sau orgoliul si se considera la adapost dupa 3 mm de sticla casanta. Sigur ca se mai gaseste uneori cate unul care nu mai prea are ce pierde pe ziua respectiva, se da jos din vehicul si ii zdrobeste obrazul gros taranoiului cu aere de stresat. Iar apoi lumea sare ca violenta in trafic ia proportii si alte alea ale sec. 21... Al naibii daca nu imi vine uneori sa ma mut prin munti si sa ma plimb calare pe magarus all day long, fara claxoane, injuraturi, gropi... heaven!

Post new topic  Reply to topic  [ 4172 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17167 Next

All times are UTC+03:00