Stai linistit, ia induiosat kinder-ul
Eu ultima data cand am tranzitat bulgaria... dupa ruse, pe un drum perfect drept unde nu era nici tipenie de om... mergeam cu 90 si a iesit nenea cu paleta sa-mi spuna ca mergeam cu 110. M-am certat cu el sa-mi arate poza dovada ceva ca eu mergeam cu 110 si ii dau ce acte vrea el, pana atunci sa fie sanatos. Intr-un final a lasat-o moale si mi-a cerut doar vignieta si actele pentru a le verifica, iar dupa 10minute mi le-a dat inapoi, m-am urcat in masina si am plecat mai departe... iar peste 50km am fost oprit iarasi, diferenta fiind ca acum aveam 80km/h cand m-au oprit si ei mi-au zis ca mergeam cu 130
. Am inceput sa ma cert cu ei spunandu-le ca nu platesc nimic pana nu-mi arata o filmare/poza cu masina care a fost inregistrata cu viteza respectiva. Intre timp le-a venit un 'client' care chiar fugise tare si m-au lasat in pace.
La intoarcere a fost ok, nu am dat de nimeni... Iar in alte dati cand am trazitat bulgaria fara 10-20euro nu prea am scapat, insa a fost pe buna dreptate. Depasire limitei legale cu 10-20km/h . Nu este mult, insa legal avea tot dreptul sa ma amendeze.
Personal pot spune ca drumurile in proportie de 70% sunt bune. Comparabile cu RO nu stiu ce sa spun, pentru ca si la noi au asfaltat tronsoanele importante, insa tind sa cred ca este unpic mai bine la ei. Cand treci la turci sau la greci deja este complet altceva. In grecia se ruleaza in mod constant pe autostrada cu 160km/h, iar politia este foarte ok cu turisti.
Mergeam intre intre halkidiki si salonic cu 170km/h cand bang... ma opreste politia... le-am dat actele, am zis ca gata nasol... le-am spus ca noi in romania nu avem autostrazi atat de bune si benzina shell, si nu mi-am dat seama cand am ajuns la viteza cu pricina. A inceput sa rada mi-a dat un avertisment si am plecat mai departe... foarte ok
Turcia ma omorat din cauza caldurii... ma durut capul 2zile de la aerul conditionat si diferentele mari de temperatura, insa sosele foarte bune... intelegi pentru ce ai alfa si pentru ce sunt facute 3.2-urile