Nu stiu despre vreo declaratie sau politica PSD cu tenta ostila vis-a-vis de romanii din diaspora, poate detaliezi tu. In schimb am auzit declaratii despre pretinse fraude masive la alegerile din strainatate. In ce ma priveste am votat anti-Basescu pentru ca nu ma identific nici 1% cu acest om, si apoi pentru ca m-am gandit la solutia cu acest respectabil Johannis (sunt curios cine poate contesta calitatea omului) , la speranta de scoatere a tarii dintr-o criza mare de tot. Daca sustinatorii lui Basescu l-au vazut pe Johannis o marioneta, imi vine sa rad cand ma gandesc la Boc, Croitoru, sau "Livache" Negoita. Acceptand aceasta butada ca sa ne simtim bine, cred macar ca Johannis ar fi fost o marioneta mult mai buna si mai folositoare Romaniei decat Boc, de exemplu. Iar curve politice sunt peste tot, inclusiv sau mai ales la PDL, partid rezultat din ex psdei, ex liberali, ex securisti, ex etc. Urmeaza sa ii creasca randurile in curand, nu ma indoiesc.
Putin confuza constructia ta cu "ciorile". Mai intai admiti /sugerezi ca aproape 2 milioane de cetateni romani din strainatate (adica imensa majoritate a diasporei, tu o spui) nu au un statut sau practici tocmai elegante, pentru a spune apoi ca trebuie sa ni-i asumam pe acestia drept fratii, surorile, parintii nostri !?? Nu e cazul familiei mele, te asigur. Si nu am nici cea mai mica stima pentru categoria respectiva de romani, am o sila infinita pentru acestia , inutil sa dezvoltam, ii intalnesc si simt efectele prezentei lor in Europa. "Anticomunistii" astia onorabili fac praf si pulbere conditia de roman in afara tarii , adica se prostitueaza, cersesc, fura, ucid, iar guvernul trebuie sa le garanteze dreptul la vot!
Comic, atat! Am prieteni care lucreaza afara, nu am exclus nici eu aceasta varianta, am cunoscut romani super care traiesc in afara Romaniei, dar sunt o minoritate invizibila din pacate in contextul mai sus invocat.
PS Nu ma simt mai roman pentru ca traiesc in Romania, si nici nu pledez pentru restrangerea drepturilor romanilor de afara. Sa se voteze corect si sa ras-discutam apoi motivatiile politice si nonpolitice!