It is currently 14 Nov 2024, 23:06

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 360 posts ]  Go to page Previous 111 12 13 14 15 Next
Author Message
PostPosted: 24 Aug 2012, 09:26 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
mugurel Quote:
... Ca puteti aduce mai multa lume . Trebuie doar sa faceti concesii si sa faceti cumva pe placul mai multor oameni . Cred ca se pot imbina ambele stiluri expuse ( petrecere intre prieteni si ceva tematic ) . Zic si eu .
Si ca tot zici de Dima ... Eu cred ca ar fi venit oricum . Si pentru a reintalni prieteni vechi dar cred ca i-ar placea sa discute si cu un strain pasionat de Alfa dar care nu haleste si bea pana cade jos .
Eu as fi venit cu toata familia si nu m-ar fi deanjat cei ce ar fi cazut pe jos. Am umblat foarte mult prin lume pana in 2006 datorita jobului si ai fi surprins sa vezi la evenimente cu cad "strainii" pe jos ca mustele ... dar nu asta e problema.
Eu m-am incapatanat sa fac masina si sa vin cu ea . Din pacate programarea din service s-a decalat si abia e la pregatit pentru vopsire. Oricum, cand va fi gata, primul drum va fi la Brasov si pe Trans pe urmele voastre! Va fi un fel de "revelionul ospatarilor" de unul singur.
Va doresc drum bun si petrecere placuta!

PostPosted: 24 Aug 2012, 10:21 

Car: 156 1.9 mJTD
2 camere libere duble la europa.Vineri-duminica .Contact Marian 0727838123

Image
ALFA ROMEO dauneaza grav permisului!

PostPosted: 24 Aug 2012, 13:04 

Duminică de la ora 13 la 17 vom fi în Piaţa Sfatului din Braşov.

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

PostPosted: 24 Aug 2012, 13:13 

Car: Spider 916
Distractie placuta baieti!!!

Ex: Alfa Romeo GTV 2.0 TS Mk1
Ex: Alfa Romeo Spider 2.0 TS Mk1
Ex: Alfa Romeo 156 1.8 TS

PostPosted: 24 Aug 2012, 13:15 

Car: Stelvio 2.0 280hp Q4
firestarter Quote:
:goodpost:

PostPosted: 24 Aug 2012, 14:26 

Car: Alfa 147 1,6 16v
antonelcodreanu Quote:
Sunt total offtpic, dar vreau sa vin cu o oferta (de luat in seama).
Din pacate nu pot participa la Fest, dar am un steag (1,5*1,5 m) rosu cu logo Alfa Romeo, pe care il pot imprumuta oricaruia dintre voi, care se angajeaza sa aiba grija de el si sa mi-l restituie in aceiasi conditie.
Poate fi ridicat din Dr.Taberei, in seara aceasta...
Va multumesc!
Daca ai timp, poate ne vedem Duminica in Bucuresti. Ramane sa te sun pe nr. afisat ?

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 24 Aug 2012, 14:48 

Car: Alfa Romeo 147
Bine tu razvaneeee !!!!

@82sas , cred ca steagul la luat ege ... sau asta reiese din posturi.

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 24 Aug 2012, 15:40 

82sas Quote:
antonelcodreanu Quote:
Din pacate nu pot participa la Fest, dar am un steag (1,5*1,5 m) rosu cu logo Alfa Romeo, pe care il pot imprumuta oricaruia dintre voi, care se angajeaza sa aiba grija de el si sa mi-l restituie in aceiasi conditie.
Va multumesc!
Daca ai timp, poate ne vedem Duminica in Bucuresti. Ramane sa te sun pe nr. afisat ?
L-a luat Ege, a fost foarte prompt!

PostPosted: 24 Aug 2012, 15:45 

Car: o cisterna
firestarter Quote:
O veste buna ! :clapping:
Distractie faina !

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 24 Aug 2012, 15:49 

Car: Alfa 147 1,6 16v
antonelcodreanu Quote:
82sas Quote:
antonelcodreanu Quote:
Va multumesc!
L-a luat Ege, a fost foarte prompt!
Nu ajung la Fest. Tre' sa zbor catre alte zari, :( dar pana atunci sunt retinut in Bucuresti pe durata weekend-lui si ma gandeam ca poate ne gasim si mai stam de vorba.

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 24 Aug 2012, 20:27 

Regret enorm ca nu am posibilitatea sa ajung la fest! Distractie placuta baieti si asteptam poze!

PostPosted: 28 Aug 2012, 15:42 

Car: Vespa
firestarter Quote:
Revenind la Alfa Fest pe Transfagarasan, ideea nu este de a inchide acesul peste weekend ci pentru o serie de manse de Viteza pe Traseu Montan la care sa participe masini Alfa Romeo. Scopul este acela de a atrage participanti cat mai multi din strainatate, atat cu masini pregatite pentru competitii cat si cu exemplare de colectie. Participarea in respectivele manse se va face sub asistenta Politiei, Ambulantei si a comisarilor de cursa. Nu va ganditi ca ma duc eu la cei care administreaza drumurile sa i rog frumos sa ne lase sa ne dam peste weekend cu masinile, dupa cum avem noi chef, ulei si benzina. Este un eveniment pe care probabil il vom realiza in colaborare cu alte cluburi din alte tari si eventual in parteneriat cu Federatia Romana de Automobilism Sportiv. De ce pare atat de imposibil de conceput un astfel de eveniment? Costurile acestui eveniment trebuie mai intai evaluate iar apoi vom stabili ce fel de sponsori pot fi potriviti unui astfel de eveniment. Va exista probabil si o taxa de participare. Eu cred ca prima editie de acest fel poate atrage in cel mai rau caz 150 de masini si probabil vreo 300 de oameni. Din Romania nu ma astept sa avem mai mult de 70 de masini insa din alte tari da. Ungurii aduna la intalnirea lor nationala, peste 800 de Alfa Romeo la un eveniment care dureaza o zi si se desfasoara pe un camp sau in jurul unei cetati. Cei care sunt sceptici cred ca ar trebui sa incerce sa viziteze cluburi din alte tari sau macar sa se uite la genul lor de evenimente.
Sunt deja suficiente evenimente asemanatoare organizate de catre alte cluburi care reusesc sa atraga anual o numeroasa participare internationala. Ma refer in special la cursele offroad dar si la Suzuki Fest.
Ok , acum ca se poate trage linie crezi ca poti sa vezi daca ai gresit undeva ? Ori ai gresit la estimari si obiective propuse ori sa recunosti ca nu ai reusit sa le atingi .... Ma astept sa gandesti la rece si sa incerci sa schimbi ceva in abordare care an de an e aceeasi adica fixarea datei cu mare mare intarziere , nerespectarea promisiunilor si in primul si primul rand consultarea membrilor legat de data si loc . Nu inteleg de ce un singur om trebuie sa hotarasca pentru 100 in loc sa fie consultati toti si sa se aleaga varianta de data la care pot participa cat mai multi . Asa e firesc si asa se practica in cele mai multe cazuri ( am mai vazut si pe alte forumuri ) . Nu zic sa vina fiecare membru cu o propunere dar sa aiba de ales intre doua trei variante .
Am vazut ca lumea s-a simtit bine si e ok dar asta e numai meritul lor , eu personal consider ca organizarea a fost la pamant si zic asta numai uitandu-ma pe ce previzionai tu si ce s-a realizat ;
Ege zicea ca au fost peste 50 de masini participante din care aprox. 10 masini din strainatate ceea ce pentru mine suna infim . E o realizare ca au participat sub 1% din numarul de useri ai acestui forum ? Sau ca au fost mai putini dacat anul trecut desi era un Fest deosebit la care se asteptau cel putin 100-150 de participanti si mai ales o mare parte din afara tarii ? Am zis si acum cateva zile , nu ma astept sa vina mii si nici macar 500 dar un 100-150 din tara cred ca pot fi atrasi la un eveniment bine organizat si anuntat din timp . De fapt asta e problema ... Am vazut la inceputul acestui topic ca lumea spune ca daca e anuntat din timp sunt mari sanse de reusita . dany , ege , chiar si tu Razvan ai zis asta dupa care ai uitat de termene stabilite , orice post al tau in care ziceai ca anunti pana maine/saptamana viitoare/luna viitoare NU A FOST RESPECTAT NICIODATA ( chiar si ieri la topicul cu evenimentul ai zis ca postezi mai pe seara alte impresii etc si nici pana acum nu ai facut-o ) .

mai exact sunt curios care e punctul tau de vedere legat de ...
- de ce diferenta asa mare intre numarul de participanti previzionat si cel realizat ?
- de ce cluburile din strainatate nu au participat la organizare astfel venind din afara doar 10 participanti ?

O sa imi pun cativa oameni in cap ( aceiasi de fiecare data ) dar prefer sa atrag atentia atunci cand ceva ma deranjeaza asa ca ma astept sa ma certati in loc sa vedeti asta ca pe o discutie constructiva .
Nu vreau decat sa incercati sa aplecati urechea si la sugestiile altora , e clar ca folosind metodele de pana acum nu se poate mai mult .
Sunt de acord si cu sugestia lui dobermann care propunea sa angajam o firma care sa se ocupe de organizare mai ales ca poate tu nu ai timp/nu poti gestiona absolut totul . Pana la urma sunt sigur ca toti am da 2-3 sute de lei ca sa avem un eveniment cu adevarat impresionant decat sa stam cu mainile in san si sa ne multumim cu "doua mai mici" ( festul si transul de toamna la o distanta de doua trei saptamani ) . Oricum pomeneai de o taxa de participare ... Nu vreau nici sa dai tu sau altii bani de la tine dupa cum zici pe aici . Daca vreau ceva sunt obligat sa platesc , nu ? E absolut normal .
Nu zic ca trebuie sa imi luati in seama parerea dar cred ca va dati seama ca sunt mai multi care imi impartasesc punctul de vedere si care aleg sa nu participe . Va folositi de acelasi tipar de fiecare data si ziceti ca nu ii puteti multumi pe toti dar macar ati putea incerca sa multumiti cat mai multi .
Altfel , in felul asta Festul o sa ajunga o intalnire de 10 oameni la o masa intr-un restaurant anost .
Poate , voi cei care va ocupati de organizare , reusiti sa vedeti postul meu mai mult decat ca pe o critica si sa purtati discutii pertinente si la obiect pentru Festul de anul viitor . Imi mentin sprijinul cu tot ce am zis initial ca pot face , dau o mana de ajutor cu tot ce pot dar ma astept ca angajamentele luate sa fie respectate de toata lumea . Dupa cum zicea si dand , pentru sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie ar trebui fixata o data certa cu cel putin 5-6 luni inainte . Asa ar putea aduce si dany cei cativa alfisti din Germania , ugo cei cativa italieni care ar vrea sa vina , poate si triesse corupe unul doi alfisti de acolo si mai ales am putea sa promovam toti pe unde stim , in tara sau strainatate , evenimentul .
Eu zic ca merita incercat . Vedem ce iese ....

PostPosted: 28 Aug 2012, 17:47 

Car: Alfa Romeo 156
Dupa parerea mea lucrurile intotdeauna vor fi perfectibile, cu atit mai mult ca vorbim si despre Romania.
Sunt convins ca se poate stabili o data fixa, cu aproximativ 5-6 luni inainte, insa, nu stiu daca acest lucru ar fi de ajuns pentru reusita unui astfel de eveniment. Implicarea unei firme specializate, din nou spun, nu cred ca ar fi o garantie a reusitei evenimentului. Insa, nici sa lasam totul pe seama catorva persoane, nu cred ca ne va ajuta pe viitor sa avem un Alfafest cu participari numeroase.
Pe de alta parte insa, sunt de acord cu Mugurel, ca trebuie sa fim si democratici, iar lucrurile sa fie cat mai clare si bine prezentate. Spre ex, George putea sa anunte macar dinainte ca va veni cu 2 masini de drivetest si sunt convins ca lumea ar fi fost si mai atrasa de eveniment. Sunt convins ca nu a fost cu rea intentie lipsa lui de informare ci datorita unor factori externi, care nu tineau de el. La fel si Razvan, nu cred ca a vrut sa fie musai Transfagarasan si pensiunea Europa, doar pt ca asa ii place lui sa fie dictator si sa incaseze dividende de la sc pensiunea europa srl...
Incep sa cred ca noi, ca si comunitate, nu stim sa comunicam, sa ne organizam, sa fim sinergici ( e un cuvant urat, dar altul nu am gasit :( )...si din nou spun, nu cred ca din rea vointa.....ci pur si simplu pentru ca inca nu avem antrenamentul pentru asa ceva, sau poate pentru ca nu suntem inca indeajuns de multi care sa punem umarul sa face ceva....iar pentru asta sunt un pic trist si dezamagit :(
:peace:

PostPosted: 28 Aug 2012, 17:58 

Ma simt nevoit sa intervin si, in acelasi timp, sa-l felicit pe colegul George pentru initiativa. Bravo George! :kiss:

ceteodata e atat de greu sa obtii o masina, chiar si una normala, incat iti vine sa renunti. Daca masina in cauza mai este si o versioune exclusivista/scumpa, lucruri se complica exponential. Credeti-ma, vroiam sa suprind Giulietta QV cu un concurent pe masura ei, dar am constatat ca pentru a obtine masina as avea nevoie de vreo 2-3 tocuri de hartie si 2-3 ani de cereri/mailuri /aprobari. Asta e, incercam alta data. Imi spune si mie cineva cand va avea loc festul din 2014? :P

PostPosted: 28 Aug 2012, 21:29 

mugurel Quote:
firestarter Quote:
Revenind la Alfa Fest pe Transfagarasan, ideea nu este de a inchide acesul peste weekend ci pentru o serie de manse de Viteza pe Traseu Montan la care sa participe masini Alfa Romeo. Scopul este acela de a atrage participanti cat mai multi din strainatate, atat cu masini pregatite pentru competitii cat si cu exemplare de colectie. Participarea in respectivele manse se va face sub asistenta Politiei, Ambulantei si a comisarilor de cursa. Nu va ganditi ca ma duc eu la cei care administreaza drumurile sa i rog frumos sa ne lase sa ne dam peste weekend cu masinile, dupa cum avem noi chef, ulei si benzina. Este un eveniment pe care probabil il vom realiza in colaborare cu alte cluburi din alte tari si eventual in parteneriat cu Federatia Romana de Automobilism Sportiv. De ce pare atat de imposibil de conceput un astfel de eveniment? Costurile acestui eveniment trebuie mai intai evaluate iar apoi vom stabili ce fel de sponsori pot fi potriviti unui astfel de eveniment. Va exista probabil si o taxa de participare. Eu cred ca prima editie de acest fel poate atrage in cel mai rau caz 150 de masini si probabil vreo 300 de oameni. Din Romania nu ma astept sa avem mai mult de 70 de masini insa din alte tari da. Ungurii aduna la intalnirea lor nationala, peste 800 de Alfa Romeo la un eveniment care dureaza o zi si se desfasoara pe un camp sau in jurul unei cetati. Cei care sunt sceptici cred ca ar trebui sa incerce sa viziteze cluburi din alte tari sau macar sa se uite la genul lor de evenimente.
Sunt deja suficiente evenimente asemanatoare organizate de catre alte cluburi care reusesc sa atraga anual o numeroasa participare internationala. Ma refer in special la cursele offroad dar si la Suzuki Fest.
Ok , acum ca se poate trage linie crezi ca poti sa vezi daca ai gresit undeva ? Ori ai gresit la estimari si obiective propuse ori sa recunosti ca nu ai reusit sa le atingi .... Ma astept sa gandesti la rece si sa incerci sa schimbi ceva in abordare care an de an e aceeasi adica fixarea datei cu mare mare intarziere , nerespectarea promisiunilor si in primul si primul rand consultarea membrilor legat de data si loc . Nu inteleg de ce un singur om trebuie sa hotarasca pentru 100 in loc sa fie consultati toti si sa se aleaga varianta de data la care pot participa cat mai multi . Asa e firesc si asa se practica in cele mai multe cazuri ( am mai vazut si pe alte forumuri ) . Nu zic sa vina fiecare membru cu o propunere dar sa aiba de ales intre doua trei variante .
Am vazut ca lumea s-a simtit bine si e ok dar asta e numai meritul lor , eu personal consider ca organizarea a fost la pamant si zic asta numai uitandu-ma pe ce previzionai tu si ce s-a realizat ;
Ege zicea ca au fost peste 50 de masini participante din care aprox. 10 masini din strainatate ceea ce pentru mine suna infim . E o realizare ca au participat sub 1% din numarul de useri ai acestui forum ? Sau ca au fost mai putini dacat anul trecut desi era un Fest deosebit la care se asteptau cel putin 100-150 de participanti si mai ales o mare parte din afara tarii ? Am zis si acum cateva zile , nu ma astept sa vina mii si nici macar 500 dar un 100-150 din tara cred ca pot fi atrasi la un eveniment bine organizat si anuntat din timp . De fapt asta e problema ... Am vazut la inceputul acestui topic ca lumea spune ca daca e anuntat din timp sunt mari sanse de reusita . dany , ege , chiar si tu Razvan ai zis asta dupa care ai uitat de termene stabilite , orice post al tau in care ziceai ca anunti pana maine/saptamana viitoare/luna viitoare NU A FOST RESPECTAT NICIODATA ( chiar si ieri la topicul cu evenimentul ai zis ca postezi mai pe seara alte impresii etc si nici pana acum nu ai facut-o ) .

mai exact sunt curios care e punctul tau de vedere legat de ...
- de ce diferenta asa mare intre numarul de participanti previzionat si cel realizat ?
- de ce cluburile din strainatate nu au participat la organizare astfel venind din afara doar 10 participanti ?

O sa imi pun cativa oameni in cap ( aceiasi de fiecare data ) dar prefer sa atrag atentia atunci cand ceva ma deranjeaza asa ca ma astept sa ma certati in loc sa vedeti asta ca pe o discutie constructiva .
Nu vreau decat sa incercati sa aplecati urechea si la sugestiile altora , e clar ca folosind metodele de pana acum nu se poate mai mult .
Sunt de acord si cu sugestia lui dobermann care propunea sa angajam o firma care sa se ocupe de organizare mai ales ca poate tu nu ai timp/nu poti gestiona absolut totul . Pana la urma sunt sigur ca toti am da 2-3 sute de lei ca sa avem un eveniment cu adevarat impresionant decat sa stam cu mainile in san si sa ne multumim cu "doua mai mici" ( festul si transul de toamna la o distanta de doua trei saptamani ) . Oricum pomeneai de o taxa de participare ... Nu vreau nici sa dai tu sau altii bani de la tine dupa cum zici pe aici . Daca vreau ceva sunt obligat sa platesc , nu ? E absolut normal .
Nu zic ca trebuie sa imi luati in seama parerea dar cred ca va dati seama ca sunt mai multi care imi impartasesc punctul de vedere si care aleg sa nu participe . Va folositi de acelasi tipar de fiecare data si ziceti ca nu ii puteti multumi pe toti dar macar ati putea incerca sa multumiti cat mai multi .
Altfel , in felul asta Festul o sa ajunga o intalnire de 10 oameni la o masa intr-un restaurant anost .
Poate , voi cei care va ocupati de organizare , reusiti sa vedeti postul meu mai mult decat ca pe o critica si sa purtati discutii pertinente si la obiect pentru Festul de anul viitor . Imi mentin sprijinul cu tot ce am zis initial ca pot face , dau o mana de ajutor cu tot ce pot dar ma astept ca angajamentele luate sa fie respectate de toata lumea . Dupa cum zicea si dand , pentru sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie ar trebui fixata o data certa cu cel putin 5-6 luni inainte . Asa ar putea aduce si dany cei cativa alfisti din Germania , ugo cei cativa italieni care ar vrea sa vina , poate si triesse corupe unul doi alfisti de acolo si mai ales am putea sa promovam toti pe unde stim , in tara sau strainatate , evenimentul .
Eu zic ca merita incercat . Vedem ce iese ....
Mugurel, ai cateva pareri pertinente si pe care le pot considera indreptatite din perspectiva cuiva care priveste lucrurile din exterior. Nu voi cauta sa ma scuz si nici sa combat cele spuse de tine. Vreau doar sa pun lucrurile din persepctiva realitatii iar concluziile sa le traga toata lumea dupa cum doreste sa le interpreteze. Un eveniment precum Alfa Fest, pentru a fi de succes dar mai ales de amploare implica o serie de conditii esentiale:

1. Mai multi fanii Alfa Romeo

Altfel spus, o comunitate virtuala foarte mare pentru care evenimentul sa fie reprezentativ. In cifre ai nevoie de o comunitate virtuala de 10 000 de oameni din care 20% sa fie activi pentru a obtine o participare suficienta care sa genereze un eveniment vizibil prin numarul de participanti (sa zicem 500 de participanti din cei 2000 activi). In cazul nostru avem 5279 utilizatori ai forum-ului dintre care sunt activi doar aproximativ 10%. Trebuie tinut cont ca din cei 10% (sau aproximativ 500 de persoane) nu toti sunt in tara, nu toti mai detin o Alfa sau nu toti sunt cu adevarat fani Alfa Romeo incat sa isi doreasca sa participe la un eveniment. Un Alfa Fest aduna in medie 100 de persoane din care jumatate sunt insotitorii celor care fac parte din comunitate. Dupa 7 ani, indiferent cum am organizat evenimentul, media a ramas cam aceiasi. Ne convine sau nu, in 7 ani au ramas doar vreo 30 de oameni care tin si astazi activa aceasta comunitate. In acest timp am cunoscut multi oameni despre care nu am mai auzit vreodata ceva. Am citit opiniile multora care isi doreau implicarea dar care cateva luni mai tarziu conduceau o alta marca de automobile. Au fost ani in care Alfa Fest a fost anuntat cu mult timp inainte, au fost consultati oamenii, au fost implicati in organizare, am avut sponsori, am avut actiuni anuntate cu mult timp inainte si s-a ajuns tot la o medie de 60 de masini. Motivele reale nu stau nici in problematica organizarii si nici in oamenii implicati. Comunitatea noastra pur si simplu este una facultativa la care adera oameni pentru interese forte diferite, de multe ori fara vreo legatura cu pasiunea pentru aceasta marca. Prima conditie pentru a obtine dialogul la care te referi este restructurarea forumului prin implicarea unor filtre care sa elimine o buna parte din acei utilizatori interesati doar de comercializarea unor bunuri. Odata ce profilul utilizatorului este cel al unui FAN si nu cel al unui posesor de Alfa Romeo aflat intr-o relatie tranzitorie cu aceasta marca, vom avea si o baza mai mare de potentiali participanti la un eveniment. Mai mult decat atat, chiar si printre membrii fondatori ai acestui club sunt persoane de care nu mai stiu nimic de multa vreme. Unii si-au luat alta marca, altii au plecat din tara sau au cu totul alte prioritati.

Concluzie! Reformarea forum-ului Alfa Club prin implicarea unor filtre la inscriere va creste calitatea utilizatorilor de pe forum. Vor veni mai putini insa potentialul de a creste evenimentul Alfa Fest poate deveni mai mare.

2. Implicarea financiara a comunitatii

Direct dependenta de ce spuneam mai sus, implicarea financiara prin cotizatii sau donatii este direct proportionala cu numarul celor activi si care reprezinta nucleul comunitatii. Ne place sau nu, cei care astazi reprezinta acest nucleu sunt chiar cei implicati direct in ceea ce se poate vedea. Cu alte cuvinte, costurile implicate sunt sustinute de un numar foarte restrans de oameni care nu cer mai departe vreo recunoastere dar ale caror investitii se reflecta in ceea ce se vede. In esenta in faptul ca exista un forum, ca se investesc bani si timp intr-un eveniment anual si ca se acopera cheltuielile administrative. Evenimentul Alfa Fest cu siguranta poate fi mai bine facut si poate implica si participarea directa a altor persoane. Este de dorit sa se intample asa. Atunci cand s-a incercat acest lucru nu a dat insa rezultate tocmai pentru ca responsabilitatea ramane facultativa. Solutia pentru acest lucru este reformarea board-ului de administratie prin atragerea a noi membrii in locul celor care nu mai sunt activi. Este un subiect pe care il vom dezvolta cat de curand si care speram sa aduca sange proaspat printre noi.
Stabilirea unui proiect de eveniment din timp (cum s-a intamplat inca de anul trecut cu Alfa Fest 2012) poate fi un mecanism care sa atraga participarea financiara si implicarea altor membrii. Problema insa implica si alti factori pe care nu putem avea control si pe care i voi descrie mai jos. Ce este important de stiut este faptul ca astazi Alfa Club si implicit Alfa Fest nu sunt sustinute din cotizatii si donatii decat partial iar mai departe intervine bunavointa fondatorilor. Proiectul de eveniment pentru 2013 exista deja si il vom descrie foarte curand. Nu cred insa ca acesta va putea fi finatat prin donatii pentru ca implica prea multe variabile care la data puneri in practica s-ar putea sa nu se concretizeze. Cum spuneai, Mugurel, prin citarea postului meu de anul trecut. Mi-am propus ceva si a iesi o versiune diluata. Daca ti-as fi cerut anul trecut 300 RON contributie la organizarea evenimentului am fi ajuns probabil sa avem exact acelasi eveniment doar ca ar fi avut respectivii bani investiti in productia unor tricouri rosii in loc de unele albe donate de catre Michelin. Ca sa iti faci o idee, acest Alfa Fest pe care il consideri foarte prost organizat a implicat un buget de aproximativ 7000 eur. Acesti bani nu sunt din donatii sau cotizatii ale membrilor. Sunt bani cheltuiti indirect de catre Michelin pentru premii si pentru cadourile pe care le-au primit toti participantii. Sunt bani cheltuiti de Autoitalia pentru cele doua masini de drive test si pentru producerea sticker-elor de pe masini. Sunt bani cheltuiti de Firestarter pentru realizarea materialor de comunicare ale evenimentului. Bani cheltuiti de High Contrast pentru realizarea paginii web. Si in ultimul rand, bani cheltuiti de fiecare dintre cei impicati direct prin deplasarea in Grecia pentru a invita oamenii din Grecia si Bulgaria, prin deplasarea in Italia unde am cunoscut membrii comunitatii din Serbia, prin organizarea a 2 zile de filmare pe Transfagarasan unde cei care au participat au veni pe banii lor.

Concluzie! Alfa Fest poate fi mai bine organizat daca va implica o taxa de participare. Aceasta taxa de participare va fi platita din timp pentru a asigura cheltuielile de organizare si eventual implicarea unei agentii de BTL si a uneia de PR. Membrii cotizanti pot primi un discount din taxa de participare la Alfa Fest. In consecinta vom avea un eveniment mai atent organizat dar nu obligatoriu si un numar mult mai mare de participanti. Poate doar din afara tarii cu conditia ca situatia economica sa se mai regleze putin pana la anul.

3. Relevanta pentru public din perspectiva sponsorilor.

Aici este de fapt cea mai mare problema. Alfa Romeo nu este o marca populara in Romania iar asta se poate vedea direct in numarul de utilizatori ai forum-ului. Chiar si in conditiile in care sa spunem ca Alfa Fest ar strange 200 de masini, probabil ca 50 dintre acestea ar fi din afara tarii. 200 de masini inseamna o medie de 400 de oameni dar care tot nu reprezinta o cifra interesanta pentru impactul public. Acesta este si motivul pentru care un eveniment precum Alfa Fest va trage foarte greu sponsori pe argumentul numarului de participanti. Mecanismul trebuie sa fie altul decat cel al expunerii publice intr-un oras, tocmai pentru ca nu este nimeni interesat de un impact atat de redus. Nu investeste nimeni intr-un eveniment de amploarea acestuia, in criza economica, pentru ca marca lui sa fie purtata de cativa oameni si sa fie vizibila pentru cativa spectatori. Sumele atrase vor ramane de fiecare data infime sau se vor rezuma la donarea unor obiecte pe care deja le au (sepci, insigne, tricouri etc). In consecinta vom reforma conceptul Alfa Fest pentru a reusi cu o medie de 100 de masini sa generam actiuni vizibile prin mijloace de PR. Nu intru acum in detalii dar ca idee trebuie sa putem folosi mult mai eficient mijloacele de comunicare online pentru a asigura vizibilitate sponsorilor inainte, in timpul si dupa desfasurarea evenimentului. Inca din primavara, de cand am fost in Grecia la evenimentul comunitatii de acolo, am luat decizia ca anul asta sa reducem amploarea pe care ne-o propuneam initial si sa facem un eveniment de test pentru a stii ce este mai corect de facut cu urmatorul. Obiectivele noastre au fost 70% atinse iar pe scurt se refera la motivele care determina alfistii din afara tarii sa ne viziteze. Evenimentul de anul viitor va fi tot unul international dar va avea cu totul alt format. Experienta castigata in cei 7 ani insa, nu va fi aruncata la gunoi. Actualul format al evenimentului va deveni baza pentru dezvoltarea unei serii de Alfa Fest-uri regionale stabilite intr-un calendar anuntat la inceputul fiecarui an si care sa implice direct comunitatile locale. Astfel putem obtine parteneri pentru Alfa Fest pentru un pachet mai amplu care implica momente de vizibilitate pe parcursul intregului an. Ma rog, sunt multe de detaliat dar ideea e usor de inteles.

In conditii de criza, actualul format de eveniment nu este dezirabil pentru sponsori si nu asigura o expunere publica relevanta pentru obiectivele lor comerciale. Stiam asta, acesta este si motivul pentru care am renuntat la planul initial al evenimentului. Am reusit insa cu aceasta ocazie sa deschid oportunitati pentru cel de anul urmator despre care am discutat deja cu Michelin si cu Autoitalia in linii generale.

Concluzie! Alfa Fest va fi transformat intr-un concept de eveniment care este compus dintr-o serie de evenimente regionale si unul international. Cele regionale vor fi dezvoltate de catre comunitatile locale pe bazele stabilite de catre cele 7 editii Alfa Fest de pana acum, sub coordonarea Alfa Club Romania. Cel international va avea alt format si devine principalul proiect al Asociatiei. Acesta va fi dezvoltat inca de pe acum si cere contributia directa a membrilor activi ai comunitatii. Faza contractarii sponsorilor trebuie sa inceapa de anul acesta, odata ce proiectul intregului concept Alfa Fest va fi rafinat. Obiectivul comercial este cel de a construi un cadru mult mai amplu de expunere si implica generarea unor mijloace mai active de comunicare. Raman totusi cativa factori importanti care pot pune oricand probleme in asumarea onor obiective. Cel mai important este bineinteles conjunctura economica generala la care ne raportam cu totii.

CONCLUZII FINALE

1. Avem nevoie de o reformare a forum-ului prin orientarea acestuia spre unul care reprezinta comunitatea fanilor marcii Alfa Romeo si nu doar a posesorilor oarecare ai acestor masini.
2. Cresterea numarului de membrii cotizanti.
3. Reformarea board-ului administrativ prin atragerea unor membrii noi dintre cei cotizanti, bineinteles pe criterii de competenta
4. Dezvoltarea conceptului Alfa Fest intr-un proiect mai amplu care implica mai mult comunitatea locala in organizare. Evenimente Alfa Fest regionale si un Alfa Fest international.

Iar acum sa iti raspund punctual si la cele doua teme:

"mai exact sunt curios care e punctul tau de vedere legat de ...
- de ce cluburile din strainatate nu au participat la organizare astfel venind din afara doar 10 participanti ?"

1. Numarul de participanti previzionat se bazeaza pe cifrele rezultate in urma actiunilor de comunicare ale Alfa Fest 2012 (lansarea promo-ului, a site-ului si a paginii de pe Facebook). Motivul pentru care din Romania nu au venit toti cei care s-au inscris tine partial de motive personale ale fiecaruia (costuri de participare, probleme presonale, alte prioritati). Un alt motiv este acela al lipsei unei taxe de participare platite in avans. Astfel nimeni nu si-a asumat vreo obligatie. Ultimul motiv dar nu neaparat cel mai putin important este legat de inconsecventa mea in ultimile faze ale organizarii evenimentului. Fac insa asta pe banii si timpul meu, in beneficiul comunitatii, fara a avea pretentia de a fi apreciat. Singurul meu beneficiu este satisfactia acelor cativa care dupa eveniment raman cu amintiri placute si cu eventuali noi prieteni. Imi asum inconsecventa in organizare exclusiv in masura in care cei care blameaza acest lucru sunt macar oameni care cunosc conditiile in care fac aceste lucruri. Cu parere de rau Mugurel, dar cu respect, accept aceste critici si am facut asta deja, de la cei care alaturi de mine contribuie direct la aceasta comunitate. Comentariul tau, fara sa vreau sa par acid, este asemanator celor care fac aprecieri despre un eveniment sportiv consumat sub asteptarilor lor, din calitatea suprema a spectatorului. Nu sustin ca nu ai intentii bune, ba chiar ai avut initiativa de a ne ajuta. Eu sunt cel care nu a avut memoria suficient de activa incat sa stiu sa te caut la momentul potrivit pentru a-ti cere ajutorul.

2. Cluburile din strainatate au participat activ la organizarea evenimentului. Depinde insa ce intelegi prin asta si in acelasi timp depinde ce stii tu ca inseamna cluburile din alte tari. Suportul lor a fost acela de a deschide fiecare cate un topic pe forum-urile lor. Acolo au dezbatut subiectul Alfa Fest, au postat filme despre conditiile din Romania, au intervenit pareri ale celor care ne-au vizitat tara. Mai mult decat atat, au promovat fiecare, cum au putut promo-ul video al Alfa Fest iar in consecinta, din aproximativ 2500 de vizualizari doar 1000 sunt din Romania. Motivele pentru care au venit nu 10 ci 23 de Alfisti din alte tari (14 din Bulgaria, 4 din Serbia, 3 din Grecia si 2 din Slovenia) sunt legate 100% de costuri de deplasare, de distanta si de alte motive personale. Ce mai trebuie stiut este faptul ca cei care au decis sa sustina in alte tari evenimentul sunt oameni pe care i-am cunoscut si cu care am legat prietenii atunci cand eu si colegii mei din Alfa Club am participat la evenimente din afara tarii. Asadar ia te rog in considerare si componenta Relatii Externe asumate financiare de catre noi.

Ca idee, nu i-am vazut pe greci sa se intrebe de ce la Serres a venit doar o masina din Romania si doar 4-5 din Bulgaria.

Acum, dupa Alfa Fest, am satisfactia ca cei care au participat au plecat cu o amintire frumoasa si nu cred ca am dezamagit pe cineva. Daca exista macar o persoana dintre cei care au venit cu alte asteptari bazate pe promisiunile mele, imi cer public scuze fata de acestia. Atata timp insa cat nu am primit pana acum nici macar un singur feedback negativ, banuiesc totusi ca a fost un eveniment frumos dedicat din suflet tuturor prietenilor dar si celor care ne-au cunoscut pentru prima oara. A fost un Alfa Fest a carui amploare este direct proportionala cu conditiile economice ale vremurilor actuale, resimtite in egala masura si de Greci, Sarbi, Unguri, Sloveni, Croati, Bulgari sau oricare altii din acest colt al Europei.

Imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare sau de scriere pe care probabil le veti regasi in text. Este lung, trebuia sa il scriu, dar este tarziu, sunt inca la birou, mi-e foame si nu mai am rabdare sa revin asupra lui :)

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

PostPosted: 28 Aug 2012, 22:09 

Car: 115/960
Si ca sa-l completez pe Razvan, sau sa intaresc unele lucruri spuse de el:
- n-as spune ca numarul de participanti a fost neaparat mai mic decat cel de anul trecut.. in mare parte numarul a fost oarecum constant in ultimii ani, ba mai mult, si participantii in sine au fost oarecum aceiasi.. ceea ce spune multe despre cei ce sunt cu adevarat pasionati si cei ce intra pe forum doar cand li s-a stricat masina sau mai au cate ceva de vanzare prin garaj..
- votul nu este o solutie; am incercat in alti ani si a iesit un fiasco, pentru ca un vot nu costa pe nimeni nimic, dar nici nu reprezinta vreo asumare sau vreo obligatie. Si-aici iti dau exemple proaspete de anul acesta: numarul celor care au dat attend la eveniment pe Facebook (unii chiar dupa consumarea evenimentului) vs. numarul real de participanti, numarul celor ce au comandat camasi AlfaClub vs. numarul celor care le-au si platit (14 camasi comandate, produse si trimise la eveniment nu si-au gasit proprietar) etc.
- cu parere de rau iti spun, dar o taxa de participare nu ar fi rezolvat aproape nimic in cazul de fata.. poate doar ar fi limitat si mai mult numarul participantilor, costurile de participare fiind si asa cosiderabile (personal am cheltuit aprox. 800RON pentru aceasta deplasare)

Cat despre ideile lui Razvan de mai sus, sunt ca de obicei, foarte bune, doar ca devin utopice prin lipsa de implicare a mai multor oameni. Si tare-mi este ca se vor cita din nou peste 1 an pentru a-l arata cu degetul, cand, de fapt, el este poate singurul bine intentionat!

PostPosted: 29 Aug 2012, 00:37 

Ca de obicei, in fiecare an, se gasesc unii sa dea cu pietre (toti sunt insa bine intentionati :pfff: ) in munca celor cativa (mereu aceiasi). Tipic romanesc.
Singurul lucru pe care si eu l-am sustinut de multiii ani este cel legat de angajarea unei firme specializate care sa se ocupe macar de anumite chestiuni (pentru ca de tot evenimentul in sine nu stiu daca poate fi vorba, financiar vorbind..). Lucru care implica insa o mai mare cheltuiala pentru participanti.
O avea si Razvan scaparile lui (ca deh...e si el om. cred :) ), dar sunt convins ca daca el + cei cativa de langa, ar sta de-o parte total la un Fest, s-ar alege praful. Dar poate ar trebui sa o faca, sa vedem atunci ce ar mai spune chibitii.

PostPosted: 29 Aug 2012, 00:53 

Car: 156
Tupac Quote:
O avea si Razvan scaparile lui (ca deh...e si el om. cred ), dar sunt convins ca daca el + cei cativa de langa, ar sta de-o parte total la un Fest, s-ar alege praful. Dar poate ar trebui sa o faca, sa vedem atunci ce ar mai spune chibitii.
:goodpost:

Nu s-ar intampla totusi asa ceva pentru ca Razvan + cei cativa de langa el vin si mai motivati dupa acest Fest in care parerile celor de peste hotare si care abia au luat contact cu evenimentul astfel organizat au fost mai multe decat sinceri in afirmatii cand au declarat ca a fost minunat sa petreaca 2 zile impreuna cu noii lor prieteni romani.
adriand78 Quote:
Spre ex, George putea sa anunte macar dinainte ca va veni cu 2 masini de drivetest si sunt convins ca lumea ar fi fost si mai atrasa de eveniment. Sunt convins ca nu a fost cu rea intentie lipsa lui de informare ci datorita unor factori externi, care nu tineau de el.
Daca ar fi fost anuntat din timp acest lucru v-ati fi facut astfel timp incat sa veniti la Fest ? Sau ati fi fost mai alfisti decat sunteti deja doar pentru ca cineva aduce acolo 2 masini pe care toti doresc sa le testeze ? Asta e tot ce conteaza, in asta se masoara pasiunea pentru Alfa Romeo ?
Cristian_Nita Quote:
Ma simt nevoit sa intervin si, in acelasi timp, sa-l felicit pe colegul George pentru initiativa. Bravo George!
Multumesc Cristi, se pare ca multi stiu, putini cunosc...ma gandesc totusi de ce nu s-ar intampla asa cum a concluzionat Tupac in postul sau, fie si macar pentru 1 an :scratch:

ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 29 Aug 2012, 01:07 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
firestarter Quote:
1. Avem nevoie de o reformare a forum-ului prin orientarea acestuia spre unul care reprezinta comunitatea fanilor marcii Alfa Romeo si nu doar a posesorilor oarecare ai acestor masini.
Fair enough, de la distanta marea problema mi se pare ca numarul membrilor cu adevarat activi si 'alfisti' e infim, in proportie de 90% topicurile sunt in general vand, dezmembrez etc iar comentariile merg pe principiul 'let's all laugh at Alfa' si ce bun e VW. Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma loggez pe un site de fani ma astept la impresii in general favorabile si optimiste (chiar daca sunt poate nerealiste, sunt un fan, deci mai putin obiectiv). Sigur, reality check e bun, insa negativismul de pe acest site depaseste de multe ori limitele normale, mai ales venind din partea celor ce nu (mai) detin Alfe. Gen ai plecat de la o firma din frustrare dar continui sa tii legatura cu fostii colegi doar ca sa mai improsti cu ceva venin si sa jubilezi la orice insucces fie cat de mic pe principiul 'I told you so'. Sorry de offtopic, insa de multe ori mi-am reprimat impulsul de a comenta pe tema asta.
Revenind la Fest, inteleg ca a fost unul reusit si sper sa nu fiu asociat cu 'detractorii' :) Dar imi mentin parerea ca data ar trebui anuntata cu ceva vreme inainte, traim intr-o lume tampita in care e din ce in ce mai putin loc de ad-hoc decisions si in care scopul fiecaruia a devenit nu maximizarea fericirii personale ci cat mai multe ore lucrate in folosul celor crooks ce par a fi acaparat puterea globala. Anuntarea evenimentului din timp e un risc, insa cred ca nimeni nu poate obiecta daca deviatia e de una sau doua saptamani. In rest tot respectul ptr. pasiunea celor cativa care constituie nucleul forumului si care isi sacrifica din timpul personal ptr. a organiza astfel de evenimente. E foarte usor sa distrugi si sa stai pe margine la seminte (postura in care ma regasesc momentan).

PostPosted: 29 Aug 2012, 01:37 

:goodpost: pentru ce ai spus in prima parte a post-ului si sustin.

Legat de numarul de participanti, jos palaria pentru cei ca Lucian sau Ace care au facut drumul pana la Brasov pentru a fi impreuna, Xti care s-a oprit o noapte alaturi de noi chiar si fara o Alfa. Inteleg faptul ca din cei care deobicei participa la evenimente AlfaClub acum nu au putut veni din diverse motive personale, dar unii ar fi putut face un efort ca cei mentionati mai sus. Eu personal nu am fost sambata noaptea la o nunta a unui vechi coleg/prieten pentru a ramane cat mai mult la Fest si astfel a tot trebuit sa detag-uiesc poze pe facebook pentru a nu fi vazut unde am fost si unde trebuia sa fiu (la o alta nunta in Suceava) :lol:

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 29 Aug 2012, 09:29 

E destul de usor sa critici, si mai ales atunci cand esti spectator.

In final insa tot "esecul" asta de Fest a fost pus pe picioare de oameni care si-au sacrificat timpul personal, unii timpul liber, altii timpul in care ar fi trebuit sa munceasca si sa produca bunastare lor si familiilor lor sau angajatilor lor. In general sunt cam aceeasi oameni care contribuie la facerea evenimentului, deci nu era greu pentru cei care chiar doreau sa se implice activ sa ii contacteze si sa preia din sarcini. Lucru valabil si pentru viitor.
Nu e frumos sa dai din casa insa un aspect consider ca trebuie mentionat: pentru depunerea actelor la Primaria Sibiu a fost implicat un om (si zic om pentru ca din pacate nici nu stiu cum il cheama si nici macar nu l-am vazut), care de buna voie si nesilit de nimeni (ca la cununie) a facut acest serviciu comunitatii noastre fara nici o pretentie materiala (aviz amatorilor) sau de recunostinta.

Accept critica si consider ca e buna insa numai atunci cand este constructiva. Si numai atunci cand aduce in discutie si alternative realizabile, aplicabile realitatii.

In mare parte impartasesc opinia lui Tupac (cred ca si Mugurel a mentionat ceva) si anume ca anumite aspecte trebuiesc puse in aplicare de o firma platita. In acelasi timp trebuiesc rezolvate unele aspecte metionate de Razvan.

Personal m-am simtit bine si ma bucur ca anul acesta am avut si colegi de prin alte tari si sper ca pe viitor sa fie tot mai multi.

PostPosted: 29 Aug 2012, 09:38 

Car: Alfa Romeo 147
cristih, vezi sa nu intre ginerele pe forum :lol:

Eu cel putin vineri eram foarte obosit dupa o zi lunga... as fi venit sambata dimineata... insa am facut un oarecare efort si vineri la ora 8 seara am pornit catre pensiunea europa... Am ajuns la ora 1:30 ... toata lumea era 'lemn' , insa am fost primit exceptional, imbratisari si felicitari ca am putut ajunge si faptul ca am ajuns cu bine...

Ca si la giulietta si la alfafest, daca dorim sa cautam 'nod in papura' vom tot gasii. Trebuie sa tinem cont ca acest eveniment este realizat de oameni care au alte prioritati si probabil isi rup din timpul personal, pentru a organiza acest eveniment.

Nu stiu cum au fost fest-urile precedente. Eu pot face comparatie doar cu cel de anul trecut care a fost cu adevarat slabut comparativ cu cel de anul acesta.

Din ce am discutat cu razvan , anul viitor ar trebuii sa fie ceva nou si daca chiar se pune in practica ideea, ar trebuii sa iasa ceva cu adevarat frumos.

Persoanele care ar fi venit pentru giulietta sau mito... cu siguranta nu erau alfisti cu adevarat... pot face test drive-ul si in bucuresti mergand in showroom.

O firma de organizat evenimente, nu cred ca ar ajuta foarte mult... pentru anul viitor putem supune la vot cazaera si putem apela la o firma de PR pentru promovarea evenimentului. Insa , deja ma gandesc, daca cineva va spune ca va fi o taxa de participare de 100-200lei, vor aparea alte persoane care vor fi carcotase si vor spune ca in alta parte era mai ieftin, nu au facut treaba buna, etc etc. Drept urmare este greu sa multumesti pe toata lumea, dar cu toate asta baietii astia incearca. Ca un feedback , nu tin minte sa fi auzit vre unul negativ. Exceptand mancarea jalnica de la europa...

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 29 Aug 2012, 11:12 

Eu nu l-as lua asa tare in raspar pe mugurel, fiindca are cateva idei care sunt pertinente si, in plus, nu ar fi scris daca nu ii pasa intr-adevar. Poate ar fi putut gasi unele exprimari ceva mai gingase, dar, wtf, suntem barbati, nu?
Jos palaria pentru grupul de prieteni alfisti care tin sus spiritul Alfa. Insa mici compromisuri se pot face in viitor si as mentiona:
1. Inceputul (si mai putin sfarsitul) oricarui Fest sa fie o adunare, macar de cateva ore, intr-un loc cu vizibilitate maxima. Dupa aceea se poate face orice alt eveniment aditional se doreste (curse, circuite, drive teste, etc). Si as propune aici chiar Bucurestiul, pt la anul, din motive lesne de inteles: oras mare, vizibilitate maxima, multi membri locali, samd.
2. Sa se plateasca cotizatii si/sau taxe de participare, fiindca orice organizare a unui eveniment serios cere bani. Daca e un club de marca, atunci trebuie cotizatii. Plus ca, asa cum i-am spus si live lui Razvan, nu avem membri chiar asa stramtorati!
3. Bineinteles, punerea la punct a programului si termenelor ceva mai din timp. Pt prietenii din Club e mai simplu sa se intalneasca cand li se face chef, pentru altii (a nu se intelege ne-prietenii) e mai greu. Pt cei din strainatate e chiar dificil. In plus, nu toti pot si vor sa participe la un eveniment de cateva zile (a se vedea si pct 1).
4. Nu cred ca nu s-ar gasi mai multi care sa vrea si sa poata sa se implice in organizare, mai ales daca ajutorul e cerut din timp.
5. Ar fi gresit sa se faca (asa cum mai simt pe ici ,pe colo) o diferenta intre membrii mai vechi, veterani caliti in lupte, si unii mai noi, sau mai putin (re)cunoscatori.

Prin urmare, sunt indatorat si le multumesc celor care au facut ca Festul sa existe in toti acesti ani, chiar si inainte de a descoperi eu acest forum si club, si sper ca lucrurile sa evolueze spre alt nivel in anii ce vor veni, inclusiv principial. Postul lui Razvan imi da sperante.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 29 Aug 2012, 11:26 

CristianMiu Quote:
cristih, vezi sa nu intre ginerele pe forum :lol:
Nu e fan auto de nici un fel :).

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 29 Aug 2012, 16:10 

Car: Vespa
se pare ca doar Razvan a inteles ca nu arunc cu pietre . incerc doar sa semnalez ceva ce nu e in regula si e o chestiune care se intampla an de an . ca exista multi bla bla-isti stiam deja , asa ca o sa raspund doar celor care inteleg sa poarte o discutie constructiva .
o sa incep aducandu-i aminte lui Ege ca , daca e angajat , stie ca rezultatele vorbesc si nu buna intentie . asta cu "intentia conteaza" e valabila doar in filmele romanesti ... toti am fost sau suntem angajati si stim ca nu esti scuzat daca nu iti atingi obiectivele . inteleg ca el si Razvan depun eforturi ca acest eveniment sa existe an de an dar poate nu sunt suficiente si nu neaparat din vina lor , poate din lipsa de timp , prea multe probleme de rezolvat pe capul prea putinilor implicati etc .

Pentru Razvan acum :

- ca cica vorbesc din calitate de spectator . ar trebui sa va intrebati in primul rand de ce sunt spectator , poate aveti si voi , organizatorii , vreo vina cat de mica . am participat la Fest in 2010 , la fel , centenar , super organizare DAR ...
mi s-a parut aiurea cand , in ziua de drive test , adunat masinile intr-un loc nestabilit si nerezervat din timp , am avut neplacuta surpriza sa vad cum vin gaborii sa ne zica sa plecam de acolo daca mai facem galagie ( frane , cox , adica exact ce presupune intalnirea asta ) ca au primit reclamatie de la cei din zona . mi-am adus aminte de cand eram mic si ne dadeau afara locatarii din blocurile pe unde ne adunam seara , ca cica facem galagie ... pai asa ceva nu ar trebui sa se intample . daca ai autorizatie poate sa faca si tata mare reclamatie ca nu e luat in seama .

- ideea cu angajarea unei firme pe care vad ca multi o agreati dar care nu se pune in practica . nu s-ar putea face asta fara cineva care sa coordoneze totul , adica exact ce ar trebui sa faca Razvan , doar sa nu mai fie sufocat si covarsit de multitudinea de probleme care trebuiesc rezolvate . daca s-ar deschide un topic cu evenimentul si periodic sa scrie toti cei care se implica in vreun fel in ce stadiu mai e treaba ar fi super ok . si in primul rand la vedere ... mi se pare cel mai fair . fata de toata lumea . si bineinteles sa fie respectate termenele . zici ca in doua zile comunici o chestie pai te tii frate de promisiune , nu revii peste o luna . aaa , si nu uiti de cineva care zice ca poate ajuta intr-un fel sau altul .

- taxa de participare . pentru Fest nici nu discut sa nu platesc ... nu agreez insa cotizatia de membru pentru ca nu ii inteleg utilitatea . nu am vazut vreun program care sa se faca si la care sa fie folositi banii din cotizatia de membru . atata timp cat nu vad o explicatie despre cum sunt folositi acei bani , nu ii voi da pentru un tricou ( deja suport de numere si calendar au devenit "proiecte personale" si se platesc suplimetar ) . banuiesc ca de aceea sunt atat de putini membri cotizanti . deci , zi-mi ca trebuie sa dau 300 ron pentru Fest si maine iti virez banii . chiar daca nu particip macar stiu ca banii mei au ajutat ca Fest-ul sa existe . restul , cazare si masa , normal se platesc in plus . dar taxa trebuie sa existe ca sa nu ne mai plangacim atat ca nu sunt sponsori si daca apare unul sa stam drepti in fata lui . cu 300 ron dati de 50-100 oameni rezolvi o mare parte din cheltuieli , nu ?

- implicarea cluburilor din strainatate pentru mine inseamna ca de cand i-ai vizitat si anuntat de acest eveniment ar fi trebuit sa vina unul - doi reprezentanti din fiecare tara pe care ai mentionat-o ca sa vada despre ce e vorba . ca au dat share pe FB si au postat pe forumul lor nu reprezinta mare lucru ,. cu like-uri nu se rezolva mare lucru . si la urma urmei , daca le-ar fi pasat , ar fi venit macar presedintii sau ce or fi ei ca sa arate ca au buna intentie si poate ca ajungand inapoi dupa eveniment si povestind ce au trait aici s-ar fi mobilizat lumea pentru anul viitor . cei din Grecia si Ungaria unde sunt mari comunitati Alfa au lipsit . De ce ?

- desemenea vad ca zici ca ai tot vazut de-a lungul anilor diversi aparand si disparand si ca si-au luat alte masini , uitand de existenta AlfaClub . Te contrazic putin ; ai ramane surprins daca , luand la intamplare un user ( care iti vine in minte acum ) si verifici cand a fost logat ultima oara vei constata ca a facut asta nu de multa vreme . am primit mesaje pe PM ( oare de ce nu in public ) de la oameni de care nu mai auzisem vreo vorba pe forum de multa vreme si care mi-au zis ca nu au mai participat la Fest din cauza oamenilor si a organizarii din fiecare an . tot atmosfera asta tensionata si pusul pumnului in gura oricui semnaleaza ceva ii tine si sa scrie pe forum . banuiesc ca nu va doriti un forum cu oligofreni si cetateni supusi care doar pupa funduri ... deci , atentie la atitudine . incercati sa ii auziti pe toti , nu doar ce va convine ....

- chiar si treaba cu drive test-ul trebuia anuntata din timp , poate chiar ar fi atras inca cativa oameni . nu zic ca isi cumparau Alfa a doua zi dar poate intr-o zi o faceau si asta ar fi fost un plus pentru comunitate . Nu trebuie sa fii fan Alfa sau sa traiesti in spiritul Alfa , sa ai steag cu Alfa , sa mananci paine cu Alfa si sa ai screen saver cu un 8C , ca sa iti doresti sa testezi una . parerea mea e ca ar trebui sa trageti de fiecare potential participant si nu sa ganditi ca "cine vrea sa vina , sa vina , cine nu , nu " ... aici e greseala mare . orice om in plus e ceva pozitiv . fie si doar pe forum pentru inceput . daca incepe sa se simta acceptat in familie o sa isi doreasca si sa va cunoasca personal . si daca isi da seama ca sunteti de treaba si comunicati ci toata lumea ok , nu are cum sa dea gres abordarea asta ...

astea fiind spuse cred ca mi-am terminat treaba cu semnalatul lucrurilor care mi se pare mie ca au tras in jos evenimentul din acest an si de acum mai raspund pe tema asta doar daca vorbim de evenimetul de anul viitor . nu vreau sa distrug nimic ( asta zic doar cei care nu ma cunosc sau ma cunosc prea putin ) , nu vreau sa va stric euforia cu care v-ati intors de la Fest ( de aceea nu am postat la topicul cu impresii despre Fest ) si nu vreau sa aud chestii de genul "eu nu ma mai bag , sa fac altcineva " . Nu , in schimb as vrea sa aud ca punem umarul toti si ca facem tot ce putem ca sa iasa ceva memorabil .

acum vin cu o prima propunere .
ce ar fi ca data Fest-ului sa fie stabilita pentru toate Fest-urile ce vor urma ? vad ca in fiecare an e in august/septembrie ( in 2010 a fost in iulie ) si ma gandesc la ceva gen "ultimul weekend din august sau primul din septembrie " . asa nu ar mai sta lumea cu sufletul la gura asteptand anuntul care sa ii scoata din ceata in fiecare an si toti am putea sa ne facem planurile din timp luand ca reper exact data asta . personal mi se pare mai ok primul weekend din septembrie pentru ca deobicei lumea isi termina concediile pana atunci , e si inainte cu o sapatamana - doua de inceperea scolii deci pot veni si cei care au copii , toata lumea e happy :) ...

Post new topic  Reply to topic  [ 360 posts ]  Go to page Previous 111 12 13 14 15 Next

All times are UTC+03:00